Miről is szól a homeopátia ?
Címlap / Szépség-Egészség / Miről is szól a homeopátia ?

Miről is szól a homeopátia ?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Akik követték az eddigi homeopátiáról szóló írásaimat, azok már ismerik a teljes egész fogalmát. Akik csak most kapcsolódnak bele, azoknak gyorsan összefoglalom: A homeopátia az ember egészét gyógyítja. Nem csak annak fizikai panaszait veszi figyelembe, hanem eddigi kórelőzményeit, családja kórtörténetét, viselkedését, hobbiját, élethelyzetét és a rá jellemző egyéb tulajdonságokat is.  

Azt is tudjuk már, hogy a homeopátiával nem csak fizikai betegségeket tudunk gyógyítani, hanem lelki panaszokat és mentális problémákat is.
 
De most nézzünk egy kicsit jobban bele a betegség fogalmába.
A betegség a WHO szerint: Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek.
A betegség a homeopátia szerint: Az életerő szenvedésének a kifelé tükröződő képe, azaz a szervezet rendellenes életműködése.
 
Ragadjuk ki a szenvedés szót. A betegség maga egy szenvedés. De miből is ered ez a szenvedés?
Ha akut problémával kerülünk szemben, akkor vagy csak rosszkor a rossz helyen voltunk és megbetegedtünk, vagy a testünk már eleve szenvedett valamitől, s mivel szenved legyengül és könnyebben kaphat el betegséget. Ebben az esetben a homeopátia nagyon könnyen tudja orvosolni az elhangolódást és pár nap alatt helyre is állítja az egészséges állapotot.
De mi van akkor ha a szenvedés nem marad abba?

 
Ekkor beszélhetünk már krónikus folyamatokról. A beteg általában bele sem gondol, hogy a problémájának gyökere egy régen megélt trauma vagy sérelem is lehet. Kezelhetjük a betegséget különféle gyógyszerekkel, meg is gyógyulhatunk mindig egy kis időre, de aztán a vége mindig egy visszaesés. Jó esetben stabilizálni tudják gyógyszerek segítségével ezt az egészségesnek tűnő állapotot, de ezzel egyáltalán nincs megoldva a betegség gyökere, csak a tünetek vannak elnyomva. A mélyben az életerőnk szenved tovább. Biztosan sokan észre vették már, hogy a szerveztünk néha tréfás kedvében van és néha-néha felerősít egy-egy tünetet vagy esetleg egy újat is produkál. Ez mind egy segély kiáltás, a szenvedés kivetülése.
 
Vannak olyan esetek is, amikor egy betegségből teljesen felgyógyulunk, az összes leletünk negatív, örülünk a teljes gyógyulásnak de néhány év múlva jön egy hatalmas pofon. Újra megbetegszünk. Ugyan azok a problémák jönnek elő. De ha jobban belegondolunk itt is ugyan az helyzet mint az előbb. A szervezet szenvedett tovább. 

 
 
Egy-egy gyógykezeléssel nem mindig tudjuk megoldani a betegség alap problémáját. Ha nem tárjuk fel és nem értjük meg az elhangolódás okát, hogy akkor amikor megbetegedtünk mi történt velünk, akkor arra hogyan reagáltunk és miért éppen úgy, akkor nem feltétlen tudunk az egészség útjára lépni.
 
A homeopátia ezt a lelki törést és helyzeteket is értelmezi, belevéve a korábbi életeseményekkel és reakciókkal. Ezeket a tüneteket veti össze a fizikai panaszokkal és illeszti össze egy homeopátiás gyógyszerképpel.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2219 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x