Adókedvezmény az endometriózisban, mell-, méhnyak- vagy petefészekrákban...
Címlap / Szépség-Egészség / Adókedvezmény az endometriózisban, mell-, méhnyak- vagy petefészekrákban szenvedőknek

Adókedvezmény az endometriózisban, mell-, méhnyak- vagy petefészekrákban szenvedőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Érdemes tudni róla: január 1-jétől adókedvezményre jogosultak az endometriózis, mellrák, méhnyakrák vagy petefészekrák betegségekben érintett nők. A kedvezmény mértéke a minimálbér 5 százaléka.  


Az endometriózis, mellrák, méhnyakrák vagy petefészekrák betegségekben érintett nők 2019. január 1-től jogosultak adókedvezményre. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek.  

A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők ettől az évtől kezdve adókedvezményre jogosultak. Ez azt jelenti, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 %-ának megfelelő összeget kaphatják meg.

A Női Liga tagjai - Női Egészségért Alapítvány, Mályvavirág Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület, Babagenetika Egyesület – 2018 tavasza óta dolgoznak összefogva, hogy az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák és a babagenetika területén támogassák a nők egészségét, érdekérvényesítésüket és az edukációt. Mindezt hitelesen, szakmai támogatás mellett teszik.

További információk a témában itt olvashatók.  

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x