Nem a gyógyszerlobbi áldozatai vagyunk, hanem saját magunkéi...
Címlap / Szépség-Egészség / Nem a gyógyszerlobbi áldozatai vagyunk, hanem saját magunkéi

Nem a gyógyszerlobbi áldozatai vagyunk, hanem saját magunkéi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A hozzám fordulók között gyakran vannak olyan személyek, akik súlyos, olykor halálos betegségükkel kapcsolatban kérnek tőlem konkrét segítséget. Közös bennük, hogy kipróbáltak már mindent, amit a farmakológia - gyógyszertan - és a modern orvostudomány nyújtani tudott, de nem értek el tartós javulást.  

Úgy gondoltam, érdemes egy picit mélyebbre ásni, hogy mit is tudnak felvonultatni a mai gyógyszerek egy daganatos beteg számára.

A modern gyógyszerek abban az értelemben egyértelműen hasonlóak, hogy a daganatos betegek esetében nagyrészt a tüneteket kezelik.

Azonban nyilván kár lenne a gyógyszerészeket okolni mindezért, hiszen ők farmakológiás alapokat tanultak az egyetemen, ezeken a tanokon nevelkedtek. Ez a farmakológiás nézet az I. világháború után terjedt el, letaszítva a farmakognóziás nézeteket valló kutatókat vezető helyükről. (Egy kis kiegészítés: a farmakognózia a vadon élő növényi, állati hatóanyagokra helyezi a hangsúlyt, szemben a farmakológiás nézettel, amely a szintetikus úton előállított gyógyszerek alkalmazását helyezi előtérbe).

Ezzel szemben a galénusi preparátumok előállítására alapozott farmakognózia az I. világháború előtt terjedt el, melynek hazánk is az egyik központja volt, hiszen a világon először Budapesten jött létre  a Magyar Tudományos Akadémián  farmakognóziás tanszék. De sajnos ezt az I. világháború elsöpörte és ezt követően a vegyipar nagy fejlődésnek indult. Ennek köszönhetően megindult egy kvázi farmakológiai alapokon felépülő széleskörű rendszer kiépítése, ami működését tekintve olyan akár egy dominóeffektus.  


Hogy mit értek ezalatt?

Receptre csak azt a gyógyszert lehet felírni, amit a gyógyszergyár állít elő. A gyógyszeripar viszont csak olyan készítményt tud előállítani, amelynek sok esetben nem ismeri a pontos hatásmechanizmusát. Gondoljunk csak bele! Hogyan is lehetne egyáltalán pontosan meghatározni azt, hogy egy idegen, vegyi anyagnak milyen hatása is lesz az emberi szervezetre? Hiszen sokszor még maga a gyógyszert felíró sem tudja eldönteni, melyik a jobb. Így megkérdezi a beteget: mit gondol, melyik volt hatásosabb? És ez alapján írja fel a gyógyszert.

Hiba lenne azonban azt hinni, hogy minden gyógyszeripari termék haszontalan. A 20. század elején felfedezett penicillin például, amelyet leginkább a II. világháborúban használtak a szövetséges erők, igencsak hatékonynak bizonyult. Ezek a tények sok más farmakológiás készítmény esetében is elvitathatatlanok. 

A farmakológiás készítmények némelyikének rendszeres használata azonban nem ritkán belezsibbasztja használóját olyan látszat helyzetekbe, ahonnan nehéz kiszabadulni. Gondoljunk csak bele, hogy mit mondanak egy 2-es típusú cukorbetegnek. Azt, hogy élete végéig szednie kell a felírt gyógyszert. A beteg pedig nem tehet mást: beletörődik abba, hogy így kell leélnie az egész életét.

Ezzel szemben  hogy a cukorbetegséggel kapcsolatos esetnél maradjunk – egy farmakognóziás készítménnyel akár a 20 feletti vércukorszint értéket is le tudjuk vinni tartósan 10 alá. Innét pedig már csak idő kérdése az, hogy határérték alá szorítsuk. De továbbmegyek: egy súlyosan károsodott daganatos beteg egészségi állapotát egy héten belül el tudjuk kezdeni olyan szinten javítani, hogy az képalkotó eljárások (ct, pet ct, mr) segítségével is mérhető. Látható eredménye van a javulásnak.

Mint a bevezetőben írtam, sok olyan ember érkezik hozzám, akiknél nem használtak a modern gyógyszerek és a farmakognóziás alapú hatóanyagok az utolsó reményük arra, hogy elinduljon szervezetükben a pozitív változás. Nekik mindig azt mondom: jó hogy eljöttek, hiszen ezek az anyagok azonnali segítséget nyújtanak. Mivel a hatóanyagok természetes összetevőkből épülnek fel, a szervezet tudja, hogyan reagáljon rá és beépíti a testbe. Ha megfelelően alkalmazzuk őket, pontosan ott fejtik ki a hatásukat, ahol és ahogyan kell - szemben a szintetikus gyógyszerekkel, amelyek toxikus hatásuk miatt olykor-olykor felérhetnek egy orosz rulettel.  

Nem a gyógyszerlobbi áldozatai vagyunk, hanem önmagunkéi. Hiszen az emberé, az alanyé a döntés joga, hogy beveszi-e, használja-e a gyógyszereket vagy más utat keres-e a javulásra. Ezt mindenkinek szíve joga eldönteni.

A szerző hatóanyagkutató.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4255 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x