Mikroszkópos gyökérkezelés: trendi vagy tényleg segít?
Címlap / Szépség-Egészség / Mikroszkópos gyökérkezelés: trendi vagy tényleg segít?

Mikroszkópos gyökérkezelés: trendi vagy tényleg segít?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

Vajon csak egy múló divat a mikroszkópos gyökérkezelés, vagy a felkapottságnak komoly szakmai oka van? Hatásosabb, mint a hagyományos gyökérkezelés, és ha igen, akkor miért végeznek még mindig szabad szemmel is ilyen beavatkozásokat? Megmenti a fájó fogat a kihúzástól, vagy csak időt nyerünk vele?  

Ezekre a kérdésekre a terület egyik legtapasztaltabb mikroszkópos gyökérkezelés specialista, Dr. Kovács Kitti, a budapesti Uniklinik fogászat szakembere válaszol.

Menő, de nem sokat ér, vagy menő, mert tényleg segít?

A mikroszkópban végzett gyökérkezelés szinte forradalmasította ezt a fajta kezelést, annyira biztonságos és hatékony. Vagyis a válasz az, hogy tényleg segít. A gyakorlott szakember olyan jó hatásfokkal tud dolgozni ezzel a speciális orvosi mikroszkóppal, hogy még akkor is hihetetlenül jó eredményt tud elérni, amikor a hagyományos gyökérkezelés csődöt mondott. Számos olyan fogat mentettünk már meg, amelyek átestek hagyományos kezelésen, de a fog csak fájdogált, sajgott… a nem szűnő fájdalom pedig annak a jele, hogy a kezelés nem volt tökéletes!

Ezek szerint a mikroszkópos gyökérkezelés hatásosabb, mint a hagyományos?

Hát persze! A gyökérkezelés lényege az, hogy eltüntessük a fájdalmat kiváltó gyulladt szöveteket a fog belsejéből. A fog gyökereiben futó csatornák megtalálása és kipucolása szabad szemmel nyilvánvalóan nehezebb, mint mikroszkóp alatt. Ha nagyon apró dolgokról van szó, a nagyításban dolgozó szakember óriási előnyt élvez.


Akkor a hagyományos gyökérkezelés ideje leáldozóban van?

Nem feltétlenül! Vannak olyan fogak, például az elöl levő metszőfogak és a szemfogak, amelyek ebből a szempontból nagyon egyszerű felépítésűek. A fogcsatornáik között roppant ritka a „cselesen kicsi” vagy „tekergő” fajta – így ezeknél remekül beválik a hagyományos módszer.

Ám az őrlőfogak egészen más kategóriába tartoznak. Az ő esetükben gyakran találkozunk extra vékony vagy meghökkentően girbegurba csatornával. Sőt, némelyik őrlőfognak egész csatornarendszere van, ami olyan bonyolult lehet, hogy mikroszkóp nélkül esélyünk sincs a felderítésére és kitisztítására. Márpedig elég, ha csak egy icipici kis szövetdarab benn marad – és a gyulladás újra fellobbanhat a kezelés után egy héttel, két hónappal vagy akár három évvel is!

Mennyire hatásos a mikroszkópos kezelés?

A sikerességi ráta erősen megközelíti a 100%-ot, vagyis nagyon eredményes kezelésről van szó! Ez persze függ attól is, hogy első kezelést végzünk, vagy a páciens már átesett egy hagyományos kezelésen, és úgy jött hozzánk, hogy továbbra is panaszai vannak. A legtöbbször így is sikerül megmentenünk a fogat, de értelemszerűen azért rosszabb hatásfokkal tudunk dolgozni.

A különleges anatómiájú fogak jelentik a másik nagy kihívást: minél összetettebb a fog csatornarendszere, annál nehezebb a kezelés. De ezeket az eseteket leszámítva igazán impozáns statisztikát tudunk felmutatni.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x