A zöld tea segít az elhízás elleni harcban
Címlap / Szépség-Egészség / A zöld tea segít az elhízás elleni harcban

A zöld tea segít az elhízás elleni harcban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az aszpartám tartalmú üdítőitalok fogyasztása nincs összefüggésben a rosszindulatú daganatok kialakulásával  

Az utóbbi években sokat vitatott kérdés volt az aszpartám és az aszpartám tartalmú üdítőitalok egészségre vonatkozó hatása. Számtalan hír taglalta a daganatos betegségeket előidéző hatását, amely miatt hosszú évekig tartó, nagy létszámú kutatást végeztek ennek a kérdésnek a kiderítésére.
Reforméletmód fórum

Az Egyesült Államokban egy 1995 és 2000 között folytatott prospektív vizsgálatban /NIH-AARP Diet and Health Study/ 340.045, 50 és 69 év közötti férfi és 226.945 ugyanilyen korú nő részvételével vizsgálták, van-e összefüggés az aszpartám tartalmú üdítőitalok fogyasztása és az agy, illetve vérképző rendszer daganatainak kialakulási gyakorisága között.

A következő frissítőket vették górcső alá: szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, jeges tea, valamint aszpartámmal édesített kávé és tea. Külön szempont volt, hogy milyen gyakorisággal és mennyit fogyasztottak ezekből, illetve, hogy az italok mennyi édesítőszert tartalmaztak. A vizsgálati csoportok kialakításának szempontjai között szerepelt a résztvevők életkora, neme, etnikai hovatartozása, testtömeg indexe, a dohányzás, és cukorbetegség előfordulása.

Az 5 éves felmérés során a kutatók a vizsgált csoportok egyikében sem találtak összefüggést a vizsgált daganatok kialakulási gyakorisága, és az aszpartám tartalmú italok fogyasztása között. Elmondható tehát, hogy az aszpartám tartalmú üdítők fogyasztása nem növeli sem az agy, sem a vérképző rendszer rosszindulatú elváltozásainak kialakulását.


A gyümölcs(levek) és a fizikai aktivitás kapcsolata
Hippokratész óta ismerjük, hogy az egészséges életmódnak három pillére van:
1, egészséges táplálkozás
2, rendszeres fizikai aktivitás
3, lelki egészség

Amennyiben mindhárom faktorra odafigyelünk, elmondhatjuk, hogy egészséges életmódot folytatunk. Több vizsgálat bebizonyította a három tényező fontosságát, de az egymásra gyakorolt hatásokról kevés bizonyíték állt eddig a rendelkezésünkre. Az Egyesült Államokban arra keresték a választ a kutatók 1191 fiatal felnőtt adatait vizsgálva, hogy, milyen kapcsolat van a fizikai aktivitás és az étkezési szokások között.

A legaktívabb csoport 0,4 adaggal több gyümölcsöt, gyümölcslevet és tejterméket fogyasztott, mint a kevesebbet mozgó társaik. Akik rendszeresen végeztek fizikai aktivitást, kevesebb zsírt fogyasztottak, mint azok, akik nem voltak aktívak. A vizsgálat kimutatta, hogy a rendszeres testmozgás kapcsolatban van az egészséges táplálkozással, tehát akik helyesen, kiegyensúlyozottan táplálkoznak, azok fizikailag is aktívabbak. A kutatás bebizonyította, hogy az egészséges életmód két összetevője szoros és elválaszthatatlan kapcsolatban van egymással és egymás hatását erősíteni tudják

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2037 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x