Az emberi energiák és az aura
Címlap / Szépség-Egészség / Az emberi energiák és az aura

Az emberi energiák és az aura

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az emberi energiamező ismerete ma már több mint ezoterikus titok, beavatottak ritka tudása. Egyre általánosabbá válik az ezzel kapcsolatos hatalmas mennyiségű tradicionális ismeret és tudásanyag. Mi a bioenergia? Nem más, mint az élőlényeket körülvevő energiamező, amelynek különféle tulajdonságai ma már finom műszerekkel mérhetővé is váltak. Mégis, akadnak, akik a képzelet művének tartják.  

A bioenergia a testünket, lelkünket tápláló, az anyagi léthez nélkülözhetetlen dolog. A bioenergia az elektromos/elektromágneses jelenségekhez nagyon hasonló, de azokkal nem azonos jelenség.

Az emberi energiamező ismerete ma már több mint ezoterikus titok, beavatottak ritka tudása. Egyre általánosabbá válik az ezzel kapcsolatos hatalmas mennyiségű tradicionális ismeret és tudásanyag. Mi a bioenergia? Nem más, mint az élőlényeket körülvevő energiamező, amelynek különféle tulajdonságai ma már finom műszerekkel mérhetővé is váltak. Mégis, akadnak, akik a képzelet művének tartják a bioenergiát.



Fizikusok kutatásai
Ma már a fizikusoktól tudjuk, hogy minden anyag sűrű, rezgő energiából áll. Ami mi szilárd anyagként érzékelünk, az csupán az energiarezgés legsűrűbb magva. A külső, finomabban rezgő rétegeket nevezzük energiamezőnek, más néven aurának. Az emberi testet úgy veszik körül az energia eltérő rezgésszámú rétegei, mint a hagymát a héja, és minden rétegnek sajátos jelentése van. A rétegek – a hagymahéjtól eltérően – át is hatolnak egymáson. Hány réteg "hagymahéjról" beszélhetünk? A hagyományok hetet említenek, ebből az első öt a legfontosabb a természetgyógyász szakember, a bioenergetikus számára.

Mivel foglalkozik a bioenergetikus?
A bioenergetikus képzett és hivatalos vizsgát tett természetgyógyász, aki az állapotfelmérés során az emberi energiamezőben az egészségestől való eltéréseket keres. Nem önálló, hanem kiegészítő állapotfelmérő módszer, egy hatékony eszköz a gyógyász kelléktárában. Érzékelhet bárhol energia-elakadást, hiányt vagy többletet, amiből következtetni tud a test rejtett megbetegedésére, illetve a mögötte megbúvó érzelmi vagy gondolkodásbeli (mentális) problémára.

Az energetikai gyógyító folyamat
A gyógyítás során ugyancsak az energiatérben végez egy fajta „korrekciót”, ami jótékonyan hat az egész testre. A bioenergetikus legtöbbször hozzá sem ér a kliens fizikai testéhez, nem alkalmaz injekciót vagy más, a bőr alá hatoló módszert. Az "operációt" a beteg fizikai testén kívül végzi. Emiatt a hitetlenek számára babonaság, amit művel, hiszen nincs vér, bár a beteg érezhet fájdalmat, bizsergést, melegedést stb. a testében a beavatkozás alatt. A bioenergetikus a probléma érzékeléséhez az általánosan ismert öt fizikai érzékszerven túli érzékelést (extraszensz érzékelés) alkalmaz.
  
>>> Az aura színének titkai – Te melyik típusba tartozol?
 
Auralátó gyerekek
A kisgyerekek nagy részének teljesen természetes, hogy látják az aurát. Ez a képesség később elmúlik, mert sosem kell használniuk az iskolában. Kamaszkorra már csak pár, különlegesen érzékeny gyerek képes erre. A képesség azonban mindenkiben megmarad, legfeljebb újra kell tanulni használni. A legtöbb, un. "orvosos játék" egy ilyen energetikai gyógyító művelet, melyet az alkotómágikus gyermeki fantázia és a belső energiák együttese alkotnak. Ettől nyilván nem remélhetünk valódi gyógyulást, de érdemes rá figyelnünk.

Az emberi energiarendszer három fő összetevőből épül fel:
1. „Finomenergia-testek”, azaz az aura és annak rétegei.
2. Energiaközpontok, más néven csakrák, amelyeken keresztül az aura a fizikai testhez kapcsolódik. Ezek az energia "főkapcsolói". A kisebb energiaközpontok akupunktúrás, akupresszúrás pontokként is ismeretesek.
3. Energiacsatornák,
más néven meridiánok vagy nádik, amelyek a csakrákat és a kisebb energiaközpontokat kapcsolják össze. Bizonyos keleti masszázsok, például a tradicionális thaiföldi masszázs a meridiánokat "dolgozzák meg".

Letapogatás aurával
Az aura rétegeit "finomenergia-testeknek" is nevezik. Ezekkel a testekkel ugyanúgy szerzünk információkat, mint a fizikai érzékszerveinkkel. Ezt sokszor hatodik érzéknek, vagy "testen kívüli érzékelésnek" nevezzük. Valójában semmi titokzatos nincsen ebben, és bárki képes rá. Mégis, sok hagyományos orvos és tudós csupán képzelődésnek, véletlennek vagy hallucinációnak tekinti ezt.
 
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9331 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x