Az olcsó szépítőszer: lenmagolaj - Hogyan alkalmazd?
Címlap / Szépség-Egészség / Az olcsó szépítőszer: lenmagolaj - Hogyan alkalmazd?

Az olcsó szépítőszer: lenmagolaj - Hogyan alkalmazd?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Mi a különbség az állati zsír, a sima növényi olajok, és a valóban hasznos esszenciális olajok között? Hogyan tudod megkülönböztetni? Hallottál a lenmagolajról, de fogalmad sincs, mire jó pontosan és hogyan alkalmazd? Segítünk!  

A lenmagolaj az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb forrása

Vannak zsírok és olajok, amelyek fogyasztása káros és vannak olyanok, amelyek nagyban csökkentik a szívbetegségek és a rák esélyét. Tudnunk kell különbséget tenni.

Tudnunk kell, hogy az omega-3 olajok igen jót tesznek a szervezetünknek, ellenben pl. a túlzásba vitt állati zsírok fogyasztásával. Háziorvosok tucatja javasolja, hogy korunk egyik népbetegségét, a krónikus székrekedést előzzük meg megfelelő zsírok fogyasztásával. Félreérthető tanács, inkább kérdezzünk vissza! Ezeket a zsírokat nem szó szerint kell érteni, értendő ez egészséges növényi olajokra, főként lenmagolajra, illetve pl. a tejfölben található tejből képzett állati zsiradékra, amely mértékkel, de feldolgozható számunkra.A jókedv forrása is

Manapság már számos súlyos betegség visszafordítható - vagy ami még jobb megelőzhető - ha ezek a speciális olajak visszakerülnek az étrendünkbe. Ki gondolná, hogy az étrendünkben bekövetkező minimális változás hatására megszűnhetnek olyan problémáink, mint a száraz bőr, vagy a fájós izületek.
Az omega - 3 zsírsavak segítenek az asztma és az allergia leküzdésében, a szív-, rák-és cukorbetegségek megelőzésében. Ezek a zsírok az "agy eledelei", jobb kedvre derítenek, természetünk morgósból mosolygóssá változhat.

Neked talán új, a szervezetednek alap...

Az omega - 3 olajok az alapvető zsírsavak csoportjához tartoznak, alapvető, mert ezek feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. Ehhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia - más vitaminok és ásványi anyagokhoz hasonlóan-külső forrásból, mert előállítani nem képes.
 • Az omega - 3 olajok csökkentik a szívbetegségek esélyét. Az omega- 3 olajok a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, illetve segítenek abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladástól. Általában véve tehát elősegítik a jó vérkeringést.
   
 • Természetes gyulladáscsökkentők, s így megelőzik vagy enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint az asztma, az ízületi gyulladás, a menstruációs görcsök és a migrénes fejfájások.
   
 • A szem retinájának különösen szüksége van omega - 3 olajokra a jó látáshoz. Emellett javítják a szem hajszálereinek a vérellátását, s ugyancsak jót tesznek a szív ereinek is.
   
 • Az agy táplálékául is szolgálnak. Az omega - 3 olajak többszörösen telítetlen zsírsavainak többsége építi fel az agy szürkeállományának nagy részét. Ezek az olajok csökkentik a depresszióra való hajlamot is.
   
 • Csökkentik a rák kockázatát. Gátolják a tumor növekedését is.
A lenmagban található sárgás színű, olykor kissé homályos, kesernyés ízű folyadék külsőleg ekcémára, bőrproblémékra, a bőr kiszáradására is alkalmazhatod. De herpeszedet is gyorsabban eltünteti, ha ezzel kenegeted.

A lenmagolaj előnye, hogy természetes, növényi szer, amely segíti a bél tisztulását, szívbarát és a látás, így az idegrendszer barátja. Külsőleg ápolószerként, masszázshoz, bázisolajba keverve, belsőleg kis adagokban fogyasztandó. Belsőleg naponta maximum egy kiskanálnyi mennyiséget javasolnak a szakértők.

Ha sport után erős izomfájdalmad van, akkor is hatékony lehet. Keverd salátához, burgonyás ételekbe, már lehűlés után, és visszaadja erődet, vagy csak masszírozd be a fáradt izmokat.
   

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 60584 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x