Eminemet nem unják az amerikaiak
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Eminemet nem unják az amerikaiak

Eminemet nem unják az amerikaiak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Ötödik hete vezeti a Billboard 200-as albumlistáját a Recovery CD-je, amelyből újabb 187 ezer darab talált gazdára, pedig az ottani szakemberek azt jósolták, hogy egy másik rapper, Rick Ross megelőzi majd, de az ő Teflon Don korongjából csak 176 ezer fogyott. 

Rick Ross sem számít nyeretlennek ebben a beszédes szakmában, hiszen az utolsó három albuma listavezető volt, a legutóbbi, a tavalyi Deeper Than Rap-ból is eladtak az első héten 158 ezret, ezt megelőzően a Trilla című LP-je pedig közel 200 ezer vevőt hozott neki indításként.
A rockzenészek egyik nagy kedvence, Sheryl Crow a 3. helyen kezdett a 100 Miles From Memphis című újdonságával (55 ezer).


Ezt követően azonban a rockzenével semmilyen kapcsolatban lévő előadót nem találunk a top 10-ben, a Korn is biztató kezdés után (2. volt) lecsúszott a 13. lépcsőre a Remember Who You A… című munkájával. Még legjobban a Zac Brown Band country-jellegű muzsikájára buknak a nagy vízen túl, hiszen a The Foundation című albumuk már 88 hete(!) szerepel a listán és még mindig a 14. legkeresettebb portéka. Még viszonylag eladhatónak számít a piacon a Tom Petty And The Heartbreakers-től a Mojo, amely 22., ezt Sting követi a Symphonicities című CD-jével. Ozzy maradt a 26. pozícióban a Scream-mel, pedig még csak öthetes ez a lemeze. Jó hírnek számít, hogy a fiatal Train rockbanda Save Me, San Francisco-ja legalább előretört, az 56. helyről a 37.-re – ezt is értékelni kell!


A közeljövőről annyit, hogy már megjelent Amerikában az Avanged Sevenfold rockereinek Nightmare című korongja, Robert Cray: Cookin’ In Mobile-ja és a néhai Stevie Ray Vaughan & Double Trouble: Couldn’t Stand The Weather (Legacy Edition) című válogatása az igényesebb zenét kedvelőknek. Bízzunk benne, hogy a jövő heti listán előkelő helyen szerepelnek majd ezek a lemezek! Augusztus elején dobják piacra az Arcade Fire: The Suburbs, a Black Crowes: Croweology, a Gov’t Mule: Mulennium című albumát, de lehet, hogy ezek eladási száma meg sem közelíti majd a szintén kiadásra váró „nagyszerű” Lady Gaga: The Remixét!

Az elmúlt heti összesítést látva, némi javulás (2%) érzékelhető az előző heti lemezeladáshoz viszonyítva, 15 százalékos a mínusz viszont, ha ugyanezen hét 2009-es adatával vetjük össze. Az évből eddig eltelt időszak is csak növeli a lemezkiadók pesszimizmusát, hiszen itt 12 százalékos a csökkenés a 2009-es forgalomhoz képest.

 
 
[ 2151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x