Rémálom vetett véget Eminem uralmának
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Rémálom vetett véget Eminem uralmának

Rémálom vetett véget Eminem uralmának

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Öt héten keresztül nem talált méltó ellenfelet magának az amerikai albumlista csúcsán a rapperek fehér királya, de most a dél-kaliforniai Avenged Sevenfold post-grunge banda a Nightmare (rémálom) című nagylemezével (163 ezres eladási számmal) IGEN! 

Igaz, mindössze négyezer CD volt közöttük a különbség a rockerek javára. (Korábban a szakértők 120-130 ezres eladási számot prognosztizáltak tőlük). Az Avenged Sevenfold, - amely muzsikájában remekül ötvözi a hard rock, a heavy metal, az aréna rock, sőt, még a brit heavy metal stílusjegyeit is - sikere nem a véletlen műve. Ez már az 5. albuma a több mint 10 éve játszó együttesnek, de a csúcson most járnak először. A legutóbbi (2007-es), nevüket viselő korongjuk a 4. helyet tudta elcsípni 94 ezres eladott példányszámmal.

A Nightmare CD iránti felfokozott keresletben nyilván szerepet játszott az is, hogy a banda tavaly decemberben elveszítette 28 éves dobosát Jimmy „The Rev” Sullivant, akivel kábítószer-túladagolás végzett. A még fennmaradó stúdiómunkában a zenekar nagy kedvence, Mike Portnoy (a Dream Theatre dobosa) sietett a segítségükre, aki még turnéra is elmegy a fiúkkal. Az első koncertjük augusztus 17-én lesz Minneapolisban a Disturbed, a Stone Sour, a Hellyah és a Halestorm társaságában.


Visszatérve a Billboard 200-as albumlistájához, a dobogó 3. fokára egy másik rapper Rick Ross lépett hátra (63 ezer). Egyébként a top 10-be nem került be Nightmare-en kívül új lemez, csak az előadók cserélgettek helyet a portékájukkal. Legnagyobbat Sheryl Crow zuhant a 100 Miles From Memphis című nagylemezével, a 23 500 eladott korong mindössze a 9. helyhez volt neki elég.

Ami a jövő hetet illeti, lehet, hogy tiszavirág életű volt a rockzene dicsősége a lista élén, mert Eminem visszaveheti az első helyet. Egyébként utoljára rocklemez három hónappal ezelőtt vezette a tengerentúli listát, a Godsmack: The Oracle című munkája, amely most az 53. helyen található. A közeljövőt illetően némi reményt jelenthet a kanadai alternatív rockbanda, az Arcade Fire: The Suburbs című lemeze, amelytől a tengerentúli szakemberek olyan 120-140 ezer közötti eladási számot várnak. A hírek szerint Angliában is nagyon keresik ezt a korongot, ami ott szinte biztos, hogy listavezető lesz!

 
 
[ 2205 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x