Az Arcade Fire sikere még a szakembereket is meglepte az USA-ban...
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Az Arcade Fire sikere még a szakembereket is meglepte az USA-ban

Az Arcade Fire sikere még a szakembereket is meglepte az USA-ban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

A kanadai alternatív rockerektől a hanglemezipari szakemberek 120-140 ezer közötti eladási számot vártak indításként, de végül a The Suburbs című albumukból 156 ezer fogyott egy hét alatt, s ezzel vezetik az amerikai slágerlistát. 

A családi zenekar előző nagylemeze, a Neon Bible három évvel ezelőtt 2. volt 92 ezres forgalommal. Érdekes, hogy most újra felfigyeltek a lemezvásárlók a csapat 2004-es bemutatkozó albumára, a Funeral a 175. helyen tűnt fel. Különös és ma már érthetetlen – persze, akkor is az volt – hogy ez a döbbenetes erejű, korát megelőző modern korong mindössze 9 hetet töltött a listán és csak 131. volt! Nem voltak rá felkészülve az USA-ban!


Az elmúlt heti éllovas, az Avenged Sevenfold: Nightmare című LP-je iránt 72 százalékkal visszaesett a kereslet, a 45 ezer eladott CD a 3. helyhez volt elég. Bizonyára kitalálják, hogy a 2. csak Eminem lehet, valóban, az ő Recovery-jéből ezúttal is eladtak 152 ezret.


Rapperek és gágogó ladyk után a 10. helyen végre egy fiatal rockbandát találunk, a Buckcherry: All Night Long című albumát 28 ezren vásárolták meg, ami a 10. lépcsőt jelentette a fiúknak. Két évvel ezelőtt a Black Butterfly a 8. volt (47 ezer), de akkor még magasabb eladási számok voltak mindenkinél. A Black Crowes együttes a Croweology című újdonságával 13. helyen indított. Ismét feljebb jött a Train, a 31. pozícióból a 20-ra, a Save Me, San Francisco című munkájával. A Tom Petty and The Heartbreakers: Mojo-ja ezzel ellentétesen mozog a 17. hely után most a 25. Ennél is nagyobbat zuhant a Korn III: Remember Who You A…, amely négy hét után a 22. grádicsot a 41-re váltotta.

90 hete szerepel a listán a Nickelback: Dark Horse-a és még mindig nem lankad iránta a kereslet (45.). Ozzy Osbourne: Scream-je viszont mindössze 7 hete van a piacon, de 37. hely után a 46-ra csusszant. Sting: Symponicities-e is hátrál a 40. helyről az ötvenedikre.
De a legdöbbenetesebb Tom Jones: Praise & Blame korongja iránt megnyilvánuló érdektelenség, az elmúlt héten a 79. helyen indított az egykori szívtipró és most a 134. (!), amire kevés példa van egy világsztárnál.

 
 
[ 1233 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x