A Vasszűz sem tudta megszorongatni Eminemet
hirdetés
Címlap / Színes hírock / A Vasszűz sem tudta megszorongatni Eminemet

A Vasszűz sem tudta megszorongatni Eminemet

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Bár az Iron Maiden csapata tucatnyi helyen (nálunk is) listavezető a világban a The Final Frontier című albumával, de az USA-ban "csak" a negyedik helyet tudta megszerezni a 63 ezer eladott példánnyal. 

Eminem hetedik hete uralkodik a Billboardon a Recoveryvel, némi szépséghiba, hogy nem megszakítás nélkül áll az élen. Ezúttal 116 ezren vitték haza a lemezét. Ennél tovább csak Taylor Swift kisasszony járt a csúcson (11 hét), 2008 végén és 2009 elején a Fearless korongjával.
Egyébként jövő héten a derék rapper kénytelen lesz átadni a helyét Katy Perry: Teenage Dream című CD-jének, mert a szakemberek olyan 170-200 ezer közötti eladási számot jósolnak a néhány napi roham alapján. Szintén sokat várnak a korábbi American Idol sorozatból ismert Fantasia-tól, akinek a Back To Me című LP-jének első hetes forgalmát is 150-170 ezer közöttire becsülik. Eminem valószínűleg ezekkel a hölgyekkel már nem tud versenyre kelni!


Ezen a héten a top 10-ben több újdonság is szerepel az Iron Maidenen kívül, itt van mindjárt a 2. helyezett, egy R&B énekes, Kem, akinek az Intimacy albumára 74 ezren voltak kíváncsiak. Ő azért nem annyira ismeretlen a tengerentúli piacon, hiszen a négy évvel ezelőtti Kem II-ből is eladtak 140 ezret, de ez akkor csak az 5. helyhez volt elég. Bronzérmes pozícióban Ray Lamontagne énekes-dalszerző indított a God Willin’ & the Creek Don’t Rise című munkájával (64 ezer).

Visszatérve az Iron Maidenre, amelynek a Szigetünkön adott koncertje a helyszíni beszámolók szerint hallhatatlanra sikerült, így Dickinsonék hazai rajongóinak a belső hallásukra és a dalismeretükre kellett hagyatkozniuk a zenei élvezet terén. Majd legközelebb talán jobban a körmére néznek a keverőpultos úriembernek! 1991 óta (ettől kezdődik a SoundScan cég időszámítása) ilyen magasságban még nem járt az Iron Maiden az USA-ban, a 2006-os A Matter of Life and Death a 9. volt 56 ezres eladási számmal.


Az Arcade Fire alternatív rockereinek The Suburbs CD-je a 2. helyről lecsusszant a 7-re (31 ezer), igaz 40 %-kal kevesebb fogyott belőle. Végül a 10. helyet csípte el indításként John Mellencamp gitáros-énekes (képünkön) a No Better Than This című kiadványával, amely pályafutása (stílszerűen) a 10. top 10-es munkája.

Az augusztus 22-i heti zárásnál 5,06 millió eladott CD-t regisztráltak az USA-ban, ami végre 2 %-kal magasabb az előző hetinél, de a tavalyi, megfelelő adattal összevetve 11 százalékkal rosszabb. Az évből eddig eltelt időszak is mínuszos (12%) a 2009-es forgalmi adathoz hasonlítva.

 
 
[ 2296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x