A rockerek a könyvesboltokban is hódítanak
Címlap / Színes hírock / A rockerek a könyvesboltokban is hódítanak

A rockerek a könyvesboltokban is hódítanak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A nálunk is kapható Keith Richards: Élet című kiváló memoárját kötelező olvasmányként ajánlom a műfaj minden rajongója számára, de a New York Times bestseller listáján szinte ugyanilyen volt a fogadtatása Sammy Hagar életrajzának is, és már jönnek a többiek. 

A texasi blues felülmúlhatatlan királyáról november 15-én Amerikában már a második kötet jelenik meg Stevie Ray Vaughan – Day by Day, Night After Night: His Final Years 1983-1990 címmel. Az első kötetet is Craig Hopkins írta tavaly a zseniális gitárosról, His Early Years, 1954-1982.

A sajnálatosan rövid és tragédiával végződő pályafutásának történetében szerepel majd az óriási sikert hozó Carnegie Hallban adott koncertje 1983-ból és még sok érdekesség, valamint rengeteg fotó teszi kihagyhatatlanná ezt a könyvet. Az előszót olyan hiteles személyiség írta, mint Billy Gibbons, a ZZ Top-ból.


Végül, a kanadaiak büszkesége, a rockzene egyik legnépszerűbb művésze Neil Young is „beadta a derekát” és egy könyvben meséli el élettörténetét, Waging Heavy Peace címmel, amely a tervek szerint jövő ősszel kerül a boltokba.

Young azt mondta, hogy az életrajz megírása számára nem jelent gondot, „illik hozzá, mint egy kesztyű”. Bár az apja Scott azért régen óvta ettől: „sosem lehet tudni, mi jelenik meg végül”. Igaz, végül ő is papírra vetette emlékeit Neil and Me címmel, amelyben az apa és fia kapcsolatát írta meg és még 1984-ben meg is jelentette.


Az apai jóslat/megérzés végül csak bevált, mert 2002-ben Jimmy McDonough kiadta a Shakey: Neil Young’s Biographie-t, amely a művésszel készült interjúkon, Neil-hez közel álló emberekkel folytatott beszélgetéseken alapult. Young azonban valamiért csak nem érezte hitelesnek és beperelte McDonough-t, de a megjelentetést már nem tudta megakadályozni.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x