A Coldplay mindenkit "hidegre tett" a listákon
hirdetés
Címlap / Színes hírock / A Coldplay mindenkit "hidegre tett" a listákon

A Coldplay mindenkit "hidegre tett" a listákon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Chris Martin rockcsapata, a Coldplay az angol lista első helye után az amerikai Billboardon is azonnal az élre állt a Mylo Xyloto című albumával. A 447 ezer eladott korongot megközelíteni sem tudta Kelly Clarkson énekesnő a 2. helyezett Strongerrel (163 ezer db). 

 

Rendezvénynaptár
A szigetországban az első helyhez elég volt 208 343 eladott példány, ott ezzel is átvette a vezetést a Noel Gallagher’s High Flying Birds formációtól.

A Coldplay - a U2 mellett - egyértelműen kijelenthető, hogy a legsikeresebb európai zenekar a tengerentúlon, Anglia jelenlegi egyes számú „zenei exportcikkének” számít, amit mutatnak az eladási számok és a slágerlista-helyezések is.


Mindössze Bono bandájának a 2009. márciusában piacra dobott No Line On the Horizon-jából fogyott több CD az USA-ban (484 ezer). A SoundScan cég, amely 1991. óta méri hivatalosan az eladási számokat, nos, a kimutatásaik szerint a zenekaroknál csak a Beatles, a Dave Matthews band és a Metallica büszkélkedhet hasonló adatokkal a hanglemezboltokban.

A Coldplay zene pályafutásának ez már a harmadik listavezető albuma Amerikában, a 2005-ös X&Y nagylemezükből és a 2008-as Viva La Vida Or Death and All His Friends című munkájukból egyaránt több mint 700 ezret adtak el.


Visszatérve a Billboard legfrissebb 200-as albumlistájára, a dobogó 3. fokán (141 ezer) már az ünnepekre készült Christmas LP helyezkedik el Michael Buble előadásában. A negyedik helyre csúszott az élről a hangszál-problémákkal küszködő Adele-nak a „21” című lemeze (107 ezer), ami óriási teljesítmény így is, hiszen 36 héttel ezelőtt jelent meg!

Az 5. pozícióban (69 ezer darab) egy újdonság jön Toby Keith-től (Clancy’s Tavern címmel), amely a countryénekesnek már a 12. olyan albuma, amely a top 10-ben szerepel. Talán sokakat meglephet, hogy Tom Waits énekes-dalszerző Bad As Me című újdonságából (nyolc év után ez az első stúdiólemeze) 63 ezret el tudtak adni egy hét alatt, amellyel a 6. lépcsőn található. Ilyen magasságban még sosem járt Waits a listán.

A top 10-ben lejjebb található előadók mindegyike (Scott McCreery, Lady Antebellum, Tony Bennett, Casting Crowns) az előző heti mennyiségnél kevesebb lemezt adott el, így hátrébb is csúszott a listán. 
 
[ 1827 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x