Alvin Lee visszatér a szabadság felé vezető útra
hirdetés
Címlap / Sztárock / Alvin Lee visszatér a szabadság felé vezető útra

Alvin Lee visszatér a szabadság felé vezető útra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

A Ten Years After ex-gitárosa még 1973-ban készített egy szólóalbumot On the Road to Freedom címmel, most ennek a folytatását ígéri az augusztus 27-én megjelenő Still on the Road to Freedom koronggal. 

 

Rendezvénynaptár
Azon a bizonyos 1973-as nagylemezen, Lee mellett oroszlánrészt vállalt a munkában Mylon LeFevre is, aki énekelt 12 húros akusztikus gitáron, ütős hangszereken és basszusgitáron is játszott. A vendégmuzsikusok névsora - a teljesség igénye nélkül - szinte hihetetlen: Steve Winwood, Mick Fleetwood, Ron Wood (több „wood” nincs), rajtuk kívül Jim Capaldi és George Harrison is ott volt a stúdióban, igaz, ő Hari Georgeson álnéven! Az albumra végül 12 dal került.


Ezek után nézzük a mostani CD-t. A felvételekre a spanyolországi Space Studios 3-ban kerítettek sort. Lee basszusgitárosa Pete Pritchard, a dobosa Richard Newman, míg a billentyűse Tim Hinkley volt.

Lee az inspirációról azt mondta, hogy ehhez vissza kell mennie a gyermekkorához, amikor nyolcéves korában édesapja jazz és blues korongjait hallgatta 78-as fordulatszámú, sellakból készült gramofonlemezeken. Számára ez a szabadságot jelentette, nem érdekelte, hogy mások mit gondoltak erről.


A Still on the Road to Freedom albumon 13 dal szerepel, köztük van a Save My Stuff, amely főhajtás a country-blues olyan óriásai előtt, mint Big Bill Broonzy, Sonny Terry és Brownie McGhee, akiknek nagy rajongója a gitáros. A zenei anyag nagyon változatos, van itt delta stomp (Blues Got Me So Bad), akusztikus darab (Walk On, Walk Tall), lassú blues (Nice and Easy), spanyol ritmusokkal megbolondított instrumentális felvétel (Song of the Red Rock Mountain), afrikai törzsi dobokkal a szabadság mámorát idéző Listen to Your Radio Station című kompozíció és még sok minden más.


Az utolsó felvétel, - Lee rajongóinak nagy örömére - a Love Like a Man 2, amelynek eredetije a Ten Years After: Cricklewood Green című 1970-es albumán található. Alvin Lee a dal ötletét - saját bevallása szerint - Smiley Lewis New Orleans-i R&B gitáros-énekes I Hear You Knocking című dalából vette, de Chuck Berrytől is kapott hozzá muníciót.


Arra a kérdésre, hogy Alvin Lee hogyan írná le saját magát ezt válaszolta: „Egy zenész, aki a blues felé hajlik, de szereti a rock and rollt, a countryt, a funk-ot, a jazzt - bármit, amiben gitár van”.

A Still on the Road to Freedom tracklistje:

1. Still on the Road to Freedom
2. Listen to Your Radio Station
3. Midnight Creeper
4. Save My Stuff
5. I’m a Lucky Man
6. Walk On, Walk Tall
7. Blues Got Me So Bad
8. Song of the Red Rock Mountain
9. Nice & Easy
10. Back in ’69
11. Down Line Rock
12. Rock You
13. Love Like a Man 2 
 
[ 2442 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x