Tippek egy csador alól, avagy keleti pasizási kulcsok szingliknek...
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Tippek egy csador alól, avagy keleti pasizási kulcsok szingliknek

Tippek egy csador alól, avagy keleti pasizási kulcsok szingliknek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Az ezeregy éjszaka, a fülledt háremek világa. Azt hiszed, semmi újat nem mondhat neked? Annyi, de annyi előítélet van a fejünkben a moszlim nőkkel szemben, hogy nehezen feltételezzük, hogy az ő pasifogó tanácsaik idehaza is beválhatnak. Pedig ott nincs szinglihullám. Valamit azért mégis csak tudnak ezek az asszonyok .. 

 

Rendezvénynaptár

Ha megnézzük a szingli moszlim nők arányát a boldog házasságban élőkével szemben, igen jelentős különbséget észlelünk.

Kulcsok a Koránból
Az arab-perzsa nők (de a hazánkban élő, az iszlám vallást felvett, és a vallás szabályai szerint beöltözött nők) szerint a boldog család lehetőégének kulcsait az egyik legősibb körvénykönyv, a szent Korán tartalmazza. Sok nővel beszéltem erről a kérdésről, így nem csupán egyetlen vélemény segített ennek a cikknek megírásában. Szinte a teljes közel kelet, vagyis az arab-török-perzsa és európai moszlim nők véleménye érdekelt. Azok a nők, akikkel beszéltem, kivétel nélkül iskolázottak voltak, ám köztük volt idős-fiatal, hajadon, elvált, szingli karrierista, "pénzen vett import-nej", és még sorolhatnám. Az volt bennük a közös, hogy a "férjhez megyek-e valaha?" című kérdés soha nem is fogalmazódott meg a fejükben, legfeljebb az, hogy ki lesz az a férj, aki elveszi őket.

Arab családmodell - valóban eladnak egy tevéért?
Az araboknál sem adják-veszik már a nőket, ez valamikor a Korán előtti időkben. A nomád rabszolgatartó időkben tényleg így volt ugyan, ám a Korán szigorúan szabályozza a házasságkötést. A házasságkötésnél valóban fontosak az értékek -így a komoly vagyonnak számító teve is lehet érték - de a városi környezetben a lakás, ház, házrész, üzlet, üzletrész éppen annyira a házassági "szerződés" része, mint ahogy értékesebbnek számít a tanult, iskolázott menyasszony. A lánykérés az eljegyzés, és az egész házasságkötési folyamat meglepő hasonlóságot mutat a régi magyar népszokásokkal.

Arab lánykérő - akár a régi magyaroknál
A magyar népszokások szerint szinte ugyanúgy kérték meg a leányt, mint az ma az arab vidékeken szokásos. A lányos házban az anyától, fiú és leánytestvérek útján informálódtak a fiús szülők, hogy milyen a leány, s fordítva. Aztán egy öregasszonyt - a régi magyaroknál ők voltak a kullogók, vagy csoszogók, alföldi részeken a gyalogszarkák, vagy gügyük - küldtek a lányos házhoz, hogykitapasztalják, vajon örömmel fogadnák-e a féiús szülők közeledését. Ha pozitítv volt a válasz, akkor jött a fiú, családostul,  és a korábban még jogi szerepet is betöltő két násznagya lánykérőbe. A családok mindig megállapodtak, hogyan is lesznek a fiatalok az anyagiak terén. A jegyességben ajándékot (a leány hazánkban inget, kendőt, a fiú tökröt, pénzt, vagy ruhát adott a leánynak, mint jegyfoglalót) kellett adni, s azt vissza kellett adni, ha a jegyesség felbomlott. A kézfogó előtt megírták a móringlevelet, melyben megállapodtak arról is, hogyha a fiú előbb hal meg, különféle javakat biztosít a nőnek.

Ez az arab vidékeken is ahsonlóan van, a szülők egyességet kötnek a kádi előtt, és a fiatalok  rengeteg információval rendelkeznek a jövendőbelijükről. A lányok fiú testvéreiket vidáman összekommendálják a barátnőikkel, hiszen ez számukra egy "jó fej sógornőt" hoz a házhoz, és többnyire ismerik a testvéreik ízlését is. A fiúk pedig szeretik húgaik, nagynénjük, sógornőik, vagy egyéb nőrokonaik véleményét kikérni, ha  házasságra kerül a sor. A nők pedig igen kritikusak, és úgy igyekeznek választani, hogy a jövendőbeli ara a család asszonyi ágába jól illeszkedjék, s jól működjön tovább a család.

Megsértődnél, ha a mamád szerezne egy pasit neked?
A mai lányok ezt a fajta társkeresési módot elutasítják, pedig évszázdokon át a legsikeresebb családmodellt eredményezte, ha a családok kommendálták össze a fiatalokat. A mai lányok ettől úgy érzik magukat, mintha a választás nem az övék lenne, ám ez nem igaz. A moszlim lányok a Korán törévnyei szerint éppen úgy mondhatnak nemet a kiszemelt férfi személyére, mint ahogy mi mondhatjuk, hogy nem tetszik nekünk egy fiú. (Természetesen a nagy családokban gyakran "guba a gubával" házasodik - lám, lám, ezt a megoldást is ismeri a magyar - és a lányok apuka üzleti érdekei szerint kell hogy férjhez menjenek, de ez valójában ellenkezik a Korán tanításaival!) De emlékezzünk csak vissza a "szinglik nagymesterére" Bridget Johnes-ra! Ugye, neki is anyuka szerez végül egy megfelelő partyt? Ezen legalább is érdemes elgondolkodni. A családunk informális csatornáit felhasználva lehet, hogy sikeresen találunk egy társadalmilag hozzánk megfelelő partnert? Próbáld csak ki!Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 14647 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x