Unalmas házasság - forró szeretővel
Címlap / Te+Én+Szex / Unalmas házasság - forró szeretővel

Unalmas házasság - forró szeretővel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Vajon hányan is alszunk egy ágyban? Sok házasságban felmerülhet a gyanú ... Hiszen a szerető lénye, energiája beköltözik a hálószobánkba, befurakodik intim perceinkbe. Amikor párunk furcsa szokásokat kezd felvenni az együttlétekkor, bizony előbújik a féltékenység zöld szemű szörnye, és azt suttogja, hogy talán a kapcsolatunk már nem kizárólagos.  

Vannak tipikus jelek, mire minden férfi és minden nő fölfigyel, hiszen a másik kivirágzik. Nem csak az együttlétekkor, hanem azon túl is megjelennek intő jelek, netán félálomban ismeretlen nevekkel illet minket, vagy ott az ominózus "szőke hajszál a gallérján", esetleg egy elgurult szemceruza a kocsiban az ülés alatt, vagy egy "véletlen ott felejtett" bugyi a kesztyűtartóban.  Furcsa üzeneteket kap, vagy titkolja az e-maileket, amit eddig soha nem tett.

Mi vezetett minket idáig?

Ilyenkor elkezdünk gyanakodni, netán megfigyeléseket folytatunk, sőt egyesek még magánnyomozót is fogadnak, vagy magukat képzik ki – általában inkább kevesebb, mint több sikerrel – egy XXI. Századi Dr. Watsonná. Sokkal jobb megoldás lenne, ha elgondolkodnánk azon, hogy mi vezetett idáig? Felmérnénk, hogy mit nyújtottunk a házastársunknak akár lelki szinten, akár, pedig a testi vonatkozásokat tekintve. Mi vezetett a házasságunk elszürküléséhez, s azokhoz a szex ürügyén végzett unalmas mozdulatokhoz, amelyeket mindig ugyanabban a környezetben, ugyanúgy teszünk meg.

A forgatókönyv nagyon sok esetben a következő: a szerelem hajnalán még minden megengedett, leendő hitvesünk megajándékoz minket azzal a „mézesmadzaggal”, amely végül kimondatja velünk a boldogító igent. Ilyenkor még meglehetősen szenvedélyes arcunkat mutatjuk a másik felé. Jobbik eset, ha úgy is érezzük.

Egyedi igények, szürkülő szex

Majd a kapcsolat hangsúlya kezd áttevődni az egyéni igények megvalósulására. Ez azt jelenti, hogy míg a kapcsolat elején a közös pontokra helyezzük a hangsúlyt, addig a későbbiek során azok a tényezők kerülnek előtérbe, amelyekben kevésbé van összhang a két ember között. A különbségek kiéleződnek, hiszen szeretnénk átélni azt az érzést, hogy feltétel nélkül elfogad a párunk bennünket. Ilyenkor zavar lép fel a kapcsolatban, hiszen a kezdeti mámor – amikor is az azonosságok megélése volt az előtérben – hirtelen átvált a különbségek hangsúlyozására. Ilyenkor szembesülünk férjünk széthajigált zoknijaival, s feleségünk „migrénes fejfájásával”, ami nem teszi lehetővé a szexet és az egymásra hangolódást sem.

A gyermek érkezésével ez a helyzet fokozódhat, hiszen már időnk – esetleg vágyunk - sincs arra, hogy akár csak eljátsszuk a latin szeretőt, vagy a csábító vadmacskát. Mindez a cumisüveggel, pelenkával a kezünkben elképzelhetetlenné válik számunkra. Ami még nehezíti ezt a helyzetet, hogy a család új struktúrájának a kialakításával vagyunk elfoglalva. Hiszen a régi rend felbomlott, és egy új van születőben.

„A fejemben futtatom le a szexfilmet..."

Menekülési útvonalként gyakori eset a férjeknél, de persze a feleségek körében is előfordul, hogy az első időkben különböző fantáziákat keltenek életre, ennek egyik formája az Internetes oldalak nézegetése, vagy a chat. A nők gyakran a gyermekük iránt mutatott túlgondoskodásba menekülnek, hiszen azt tartják szem előtt, hogy nekik anyának kell lenniük. A látókörükből, pedig kikerül a férj, s mintegy magára marad. A nők tehetetlenségüknél fogva depressziós hangulatba kerülhetnek, mintegy rákényszerítve a férfit arra, hogy foglalkozzon a családdal.

Teljesítmény vagy élvezet? Szextortúra házasságon belül

Elveszik az intim hangulat, s a szex teljesítményként jelenik meg, s már nem az elfogadásról és a nyitottságról szól, hanem átmegy biológiai szükséglet kielégítésbe. Ilyenkor a nők meglehetősen passzívakká válnak a házasság kereten belül folytatott erotikában, hiszen van bennük egyfajta sértettség, hogy a férfi nem figyel kellőképpen rájuk. Nem veszett ki belőlük a szenvedély, csak ezt már nem mutatják meg a férfinak. A férfi átéli azt a súlyt, hogy meg kell teremtenie a család működéséhez szükséges anyagi feltételeket és hiányozhat számára az elismerés, amit az erőfeszítéseiért nem kap meg.

 

Mind a két félben ugyanaz a momentum munkálkodik, elismerésre vágynak a másiktól. Elismerést szeretnének kapni a családban betöltött szerepükért, de egyik sem adja meg a másiknak ezt. Mindkét félben hiány jelenik meg, a hiány fantáziákat indít el.  A sértettség viszont nem engedi meg, hogy megmutassák a másiknak az igazi vágyaikat, egymással éljék meg a fantáziákat. Ezért viselkednek unalmasan, beletörődően és kötelességtudóan a szexben is. A szexben ez a kötelességtudat arról szól, hogy kötelességünk megfelelni a férj és feleség szerepének.

Vágytárgy, mint szerető

Ekkor már beléphet a harmadik (negyedik) a képbe, aki a vágyvilágot testesíti meg. Itt nincsenek kötelezettségek, és itt ismét átélhetjük azt az idillikus állapotot, ami a házastársunkkal való kapcsolat elején részünk volt. Ebben a viszonyban mindenki képes arra, hogy a titkos kis találkák rövid idejére a jó és izgalmas oldalát mutassa meg, mivel a szerető kategória éppen erről szól. Az érdekes az egészben az, hogy egy párterápián kiderülhet, a féri is és a nő is a szexet hiányolja a kapcsolatból, ezért szeretőt tartanak, de a szexet – ahogy az régen volt, - egymással elfelejtik megjavítani.

Ne szorulj importra, ha szexről van szó!

Egy külkereskedő kliens ahhoz hasonlította az ilyen házasságot, mint amikor egy gazdaságban odahaza gazdaságosan termelhető meg egy termék, de azt kint, a külföldi piacon adják el, olcsón, míg maguk drágábban vásárolják meg ugyanazt, mert nincs információjuk a hazai szükségletekről és kínálatról. A fő cél pedig az volna, hogy a házasság szexből ne szoruljon importra.

Közelebb kerülhetünk hitvesünkhöz, ha beszélünk a vágyainkról, s ismét megtaláljuk a közös pontokat. Ehhez azonban le kell tennünk a sértettségünket. Aki nyitott a megoldásokra, felismerheti, hogy nem mindig érdemes kilépni a szerető kedvéért a házasságból, hiszen gyakran elfordul, hogy az „ördögi kör” folytatódik, a szeretőből hitves lesz…
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 16195 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x