Tavaszi szexturbó punnyadt pasiknak
Címlap / Te+Én+Szex / Tavaszi szexturbó punnyadt pasiknak

Tavaszi szexturbó punnyadt pasiknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Megcsal, vagy már nem szeret? Elfordul, ha kezdeményezel? Viták az éjszakában, mélabús pillantások - valami nincs rendben. Ha a párod nem elég jó az ágyban, vagy szerinte te nem vagy elég izgalmas, lehet, hogy csak kimerültetek! Honnan tudhatod? 

A legfőbb ok
Bár számtalan oka lehet annak, amiért valaki nem teljesít jól az ágyban, legvalószínűbb, és leggyakoribb ok, azonban a kimerültség. Csak, hogy korunkban nem divat megpihenni. A karrierünket januártól építjük, a Karácsony előtt a hóban hajtunk. Mikor pihenünk? Így bizony kár 10 gyermekes családokról álmodni. Vagy minőségi szexről.

A szexualitás egy különleges örömforrás, ami sokszor nem magáról az élvezetről, hanem a mögötte meghúzódó igényekről, ragaszkodásról, birtoklásról, vagy akár hagyományról szól. Nagyon gyakran egy-egy aktus nem elegendő a pár egyik felének, több, vagy kevesebb, mint kellene, és nem okoz kellőképpen örömet. Sokszor lehetséges, hogy a szexualitás gondjai  mögött, vágy-hiány áll, vagyis az egyik vagy akár mindkét fél, nem vágyik kellően a másikra, besokallt, elege lett, megunt, de próbálja rendezni, megoldani problémáit társával. Ehhez hasonló lehet a merevedési, vagy éppen női vágy problémák, melyek testi bajból eredeztethetők, ezek mögött szintén mindig fellelhető a lelkületben való változás, egyensúly megbomlás.

A leggyakrabban azonban kár komoly tényeket keresgélnünk. Nem kell féltékenykedünk, vagy éppen valami rosszra gondolni. Ha gyakran elfordul tőlünk, az nem pusztán nekünk szól, hanem az egész életének. A szexualitás bár alapvető igényünk, és korunkban kultúrává fejlődött, mégis egy másodlagos ösztön, a fenntartáshoz kapcsolódó örömforrás. A gyermeknemzés azonban kénytelen-kelletlen eltörpülni a létfenntartó ösztönök mellett, úgy mint az étkezés, pihenés, vagy ürítés.

Talán ez most keményen, sőt profánul hangzik számunkra, azonban tény, hogy a férfiak előbb esznek, és csak azután bújnak ágyba, ha a kedvest már nem először vagy másodszor találják heverőjükön, és a nők is, a szex után jobban kívánják az ételt, főként az édességet.

A nők mindemellett jobban képesek uralkodni ösztöneiken, ez pusztán ragaszkodásuknak, szeretetüknek tudható be, ahogy a gyermek gondozása vagy szoptatása közben se vonul el félidőben étkezni, hanem inkább türelemmel kivárja sorát.

Akik láttak már 3 gyermekes édesanyát, azok tudják, hogy még a  gyakran mosdóba járó típusok is napi 2-3 mellékjáratra szűkítik a muszáj-t, hogy kellően figyelhessenek csemetéikre.

HarmoNet tipp: Vitaminok és mozgás a tavaszi fáradtság ellen >>

A kimerültség csapdái
A kimerültség, mint szexuális probléma sajnos nehezen észrevehető. Ennek legfőbb oka abban keresendő, hogy gyakran a kimerült emberek egyáltalán nem tűnnek annak, sőt. A kimerültség első lépcsője a fáradtság, rendszeres kimerültség. Ez akár évekig eltarthat, 4-5-6 esztendőn keresztül. Ekkor az ember immunrendszere gyengül és gyakrabban beteg. A második lépcső szintén legalább ennyi ideig képes eltartani. Ez az időszak a legveszedelmesebb, az úgynevezett túlpörgéses időszak. Már mindenki megfigyelhette életében, hogyha 5 órát alszik fittebb, és jobban bírja a strapát, gondokat, azonban ha ritkán is beteg ekkor már komolyabb gondokat szed össze esetleg szervi működésbeli eltérései lesznek. Ez éppen ilyen, nagyban… hosszabb időintervallumra elosztva. A pörgés ezen időszakában a szexuális vágy sokat csökken. Nem pusztán elalszunk, hanem elfordulunk mással foglalkozunk.

Netezni, meccsre, sörözni, van időd de rám nincs?!
Hajlamosak vagyunk azt hinni párunkra, hogy a Tv-t bámulva vagy olvasva esetleg sörözve a barátokkal, vagy vásárolgatva a barátnőkkel csupán elfelejt minket, mert hogy ezek a tevékenységek is éppen olyan fárasztóak, akár a szex, azonban korunk tevékenységei, meg kell mondjuk őszintén: póttevékenységek, felesleges pótcselekvések, amik szintén egy kimerült személy megmozdulásai!!! Vagyis nagyon sok olyan elfoglaltság, amit szex helyett csinál partnerünk – vagy mi magunk ő vele -, pusztán egy pótcselekvés, valami, ami könnyebben lefolytatható az alapvető életfenntartó ösztönök mellett, mint a szexuális élet.
 

A piramis alján
Abraham Maslow piramisának köszönhetjük az ember alapvető működésének modellszerű bemutatását. A neves professzor rámutatott, hogy az ember először létszükségleteit elégíti ki, és csak azután képes magasabb rendű dolgok irányába lépni. Kezdetben önös, majd utána nyit mások felé. Természetesen a nemzés is másodlagos tevékenység, vagyis a szexualitás akármilyen csodás szerelem kísérője is legyen, pusztán egy másodlagos tett.

Csakrarendszerünk is kiválóan példázza ezt. Elsődleges csakránk a gyökér csakra, amely összeköt az anyafölddel és a táplálékért, alapokért felelős. A második a szakrális csakra, amely már a nemzést, és szexuális örömöket is magában foglalja. Az élet elvont kérdései, Isten, vallás, filozófia, tudományok iránt azonban majd csak ezután fogunk tudni odafigyelni. Nem véletlen az a jelenség sem, hogy a mélyen vallásos emberek, vagy eszeveszett tudósok gyakran egészen visszafogottak magánéletükben. Természetesen esetükben nem végtelen nagy lemondásról van szó, hanem a természetük megnemesedéséről, amikor már-más érdekli őket, túlléptek már ezeken az igényeken.

Csodás női erény: a türelem
Ezért ha azt tapasztalod a párod, társad elfordul tőled, légy megértő és adj neki időt. Javasolj neki több pihenést, vegyél le némi terhet a válláról, és próbáld megörvendeztetni, elfogadni fáradtságát. Ha hosszúra nyúlik ez az időszak, beszéljétek meg a gondokat, és egyéniségeteknek megfelelőbb foglalatosságokba kezdjetek! A megértés rengeteget segíthet, és visszaállíthatja a turbót életetekben.

HarmoNet tipp: 10+1 hatékony tipp a tavaszi kimerültség ellen >>

Kiss-Kárpát

(Képforrás: tired, parproblema, "Couple Lying In Bed Back-to-back" by Ambro)

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4060 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x