Kortalan a szerelem?! Fiatalabb férfit, idősebb nőt szeretni...
Címlap / Te+Én+Szex / Kortalan a szerelem?! Fiatalabb férfit, idősebb nőt szeretni

Kortalan a szerelem?! Fiatalabb férfit, idősebb nőt szeretni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Idősebb nő, fiatalabb férfi. Nem hagyományos kapcsolati forma. Megvetendő, vagy kipróbálandó? A szerelem kortalanságának meséje. Pár-pillérek lélekbúvároknak, akik őszintén, testközelből megcsodálták, elengednék, nem engednék, vagy még félnek a szívre hallgatni.  

Az első találkozáskor még nem gondolunk a korkülönbségre

Tapasztalatom szerint elsőre a fiatalabb férfi nem különbözik más férfiaktól. A nő szívesen elmegy vele beszélgetni, moziba, ebédelni, vacsorázni stb. Általában a nő biztonságban érzi magát, többnyire már vitte valamire, míg a férfi éppen csak az élete kezdetén áll. (Ő más miatt érzi biztonságban magát.)

Ki a kezdeményező?

A kapcsolat kialakulásában sokszor a férfi a kezdeményező. A nő nem is gondol erre, és meglepődik, amikor randira hívja a fiatalember, és igazi férfi-nő kapcsolatot tervez kettőjükkel.

Legtöbbször a nő el sem hiszi, hogy ez megtörténhet (vele!), és sokáig hezitál, nem is igen érti, hogy lehetséges ilyen, pedig a férfi nem azért fogadja el a nőt, hogy az milyen, hanem azért, AKI. A nő személyisége vonzza, és legtöbbször nem is gondol a korkülönbségre.


A fiatalabb férfi emberileg egyenrangú lehet velünk

Sokszor kiderül, hogy azok a férfiak, akik idősebb nőt választanak, már eleve egy olyan családból jönnek, ahol az anya vagy a női testvérek is dolgoznak, egyenrangúak a férfiakkal. Lehet, hogy a fiatalember a pályája elején áll, de egyáltalán nem az a fajta, aki el akarná tartatni magát az idősebb nővel. Őt magát is érdekli a saját jövője a munka és hivatás területén, a saját karrierje. Sokszor az vonzza az idősebb nőben, hogy az már megtalálta önmaga helyét az életben, és arra kíváncsi, hogy lehet idáig eljutni. Nagy tudásszomjjal akar tanulni az idősebb nő tapasztalataiból, és benne lenni annak kapcsolatrendszerében.
Hamar megbarátkozik a nő családjával és baráti körével, és hipp-hopp tagjává is válik szervesen ezeknek a kapcsolatoknak.

Vannak saját céljai és gondolatai

Mindemellett az ilyen típusú férfi többnyire önálló gondolkodású és életvitelű. Ha szükséges teljesen jól megvan egyedül is. Képes elkészíteni az ételét, kimosni, kivasalni a ruháit, rendben tartani a holmiját, önálló életet élni.

Ha bevonják az idősebb nő családjába, ott is szívesen megosztja a feladatokat a többiekkel.

Intellektuális partner is

Érdekes az is, hogy ezekben a kapcsolatokban intellektuálisan is egyenrangúnak találja a nő a fiatalabb férfit, sőt a gondolatai, meglátásai nagyon megérintik őt, és frissítést jelentenek saját gondolati és eszmerendszerében, az ideáiban.

Éppen ezért többnyire könnyen és lelkesen is kommunikálnak a munkáról, hivatásról, karrierről, az életben betöltött szerepről, gyakran az önismeretről, a tudatos életvitelről is. Sokszor éppen a munkájuk révén találkoznak össze, hiszen mindkettőjüket ugyanaz vagy hasonló terület érdekli az életben.

Mások mint apáink voltak

Ezek a férfiak különböznek azoktól a férfiaktól, akikkel a nők felnövekedtek, vagyis a nők apjaitól. Ők már másfajta férfimintát közvetítenek; gyöngédebbek, tudnak sírni, lehet velük érzelmekről beszélgetni, rész vesznek a házimunkákban, a gondozásban, a segítésben, ha baj van, ha betegség van, ha probléma van. Nem ők akarnak lenni az urak és az uralkodók a család életében, nem ők akarják megmondani, hogy mi legyen, hanem nyitottak arra, hogy a dolgok megbeszélésre kerüljenek, és hogy közösen gondolják át a döntéseiket.

Ezek a férfiak alapvetően barátai is azoknak a nőknek, akikkel kapcsolatra lépnek.

Felszabadult játszótársak

Csodálatos, ahogyan bennük él még egy erős kisgyermek, ha az néha sebzett is. Játszótársakká tudnak válni, melyben a hagyományos férfiszerepek felborulnak; hol öcsként, hol bátyként, hol igazi férfitársként, hol a legjobb haverként, barátként működnek. Ezáltal persze, mi nők is megváltozunk, nem vagyunk cselédszerepre kárhoztatva, és a mi vidám és játékos, felszabadult (ha sérült is, mert ki nem az?) belső gyermekünk is szárnyakat kap. Kreatív, boldog, játékos, vidám, de mégis komoly együttlét tud létrejönni így a két ember között, ahol a korkülönbséget felülírja az egymás iránti szeretet, figyelem, empátia és megértés. Mindkét felet a másik személyisége érdekli és vonzza, nem a kora vagy a korkülönbsége, még ha kiderül is, hogy van ilyen köztük, nem számít igazán.

Könnyen kommunikálnak

A nőkkel való kommunikáció könnyedsége is jellemző ezekre a fiatalabb férfiakra, a legkomolyabbtól a legintimebb témákig. Élő biológiaórája is tudtam lenni a kedvesemnek, akinek én voltam élete második kapcsolata. Rajtam és velem együttműködve tanulta, hogy „MI AZ A NŐ?", miből van, hogyan működik. Eleinte megdöbbentem a kérdésein és a kérésein, hogy miket mutassak meg, mondjak el neki, de aztán, amikor megtettem, éreztem, hogy sokat segítettem, és ezt ő mindig hálatelt szívvel meg is köszönte nekem.

Tehát ezek a fiúk-férfiak mind az intellektuális, mind pedig az érzelmi és a fizikai, sőt megkockáztatom, hogy többségük már a spirituális szinten is egyaránt eligazodik, és megéli ezeket a szintjeit az életnek. A sajátjait éppen úgy, mint másokéit.

Hamar családtaggá válnak

Ha kapcsolatra lépünk ezekkel a fiúkkal, egyáltalán nem kell megszakítanunk a régi barátságainkat, sőt, hamar és boldogan részeivé és részeseivé válnak ők is a mi már meglévő kapcsolatainknak, és egy-két találkozás után szinte köddé válik az a tény, hogy évekkel, évtizedekkel vagyunk idősebbek náluk. A környezetünk hamar elfogadja őket, pontosan azért, amilyenek ők, és nem is értjük, hogy félhettünk, miért tartottunk attól olyan nagyon, hogy mit szólnak majd a barátaink, rokonaik, ismerőseink, lakótársaink stb.

A barátaink barátai lesznek

Néhány napja találkoztam volt kis kedvesem édesapjával, aki pár évvel fiatalabb, mint én, de mégis csak a kedvesem apjaként egy idősebb embernek gondoltam. Én a nálamnál egy évtizeddel idősebb barátnémmal voltam. Volt kedvesem úgy mutatott be mindkettőnket az édesapjának, hogy: „A barátaim". Az apuka pedig, akit a fiatalember nemrégiben avatott be a történetbe (miután már elváltak útjaink), megköszönte a fiának, hogy életében most először bemutatja a barátainak. A fia ugyanis nem mert eddig ilyet tenni, mert félt az apuka reakcióitól. Még korabeli fiúkat sem mutatott be neki. Döbbenetes volt, hogy minket a barátnőmmel így mutatott be, s hogy az apuka ezt ilyen csodálatosan elfogadta, sőt megköszönte.

Azt hiszem, minden elfogadható, ha mi magunk a szívünkben és a fejünkben is el tudjuk fogadni. Ilyenkor azt sugározzuk, hogy minden rendben van, és a környezetünk is el fogja fogadni ezt a legnagyobb egyetértésben, nyitottságban és egyszerűségben.

Milyen velük a szex?

Jobb-e egy fiatalabb fiúval a szex? Hát persze! De nem azért, amiért gondolod!

Hanem azért, mert szeret téged, mert szeret szeretkezni veled, mert azt szereti AKI vagy, és nem AMI vagy amilyen vagy! A legjobbat tudja kihozni belőled, mert minden apró részlet érdekli, és figyel rá. Nem az a célja, hogy megdugjon, vagy alaposan megdöngessen, hanem az, hogy játékosan, kreatívan, hosszan és gyöngéden élvezzétek a szexuális energiáitokat. Sokszor ismeri és használja is a tantrikus szexet, a különféle masszázstechnikákat, és a mindennapi életben is folyamatosan belengi együttléteteket a szex, az erotika. Mi például erotikusan főztünk, takarítottunk, számítógépeztünk. Játszottunk az élet minden komoly tevékenységével, taposómalmával, mókuskerekével. Kéz a kézben vagy átölelve egymást, vagy úgy, hogy ő hátulról átfogott, és úgy irányította a kezemet a gépen, vagy kavargatta velem az ételt, amikor együtt főztünk stb. Még a tésztát is úgy gyúrtuk, hogy közben egymás gyúrására gondoltunk, és minden de minden házimunka is egy felszabadult szexuális együttlét volt a számunkra.

Milyenek azok a nők akik bele mernek vágni?

Azok a nők, akik belemennek egy ilyen kapcsolatba, többnyire kiemelkednek a többi nő közül. Önmagukban biztosak, gazdaságilag függetlenek, azon a területen dolgoznak, amit szeretnek, amihez értenek, el is értek már valami karriert: sokszor ügyvéd, bíró, színész, művész, üzletasszony, orvos, egyetemi vagy egyéb tanár, tréner, író stb. Nem családi örökségből vagy egy férjtől gazdagodtak meg. Többnyire különben sem gazdagok. A fiatal fiú minden, csak nem status szimbólum számukra.

Külsejüket tekintve mindegy, hogy alacsonyak, magasak, kövérek vagy soványak: ezek a nők nem a kozmetikumoktól szépek, hanem valami egészen mást sugároznak ki magukból. Biztos, hogy egyéniségek.

Közvetlenek, jól beszélnek, önbecsülésük abból ered, hogy mernek kockázatot vállalni, hogy nehéz célokért is tudnak küzdeni. Olyanok, akik megtanultak alkalmazkodni a változásokhoz mind a magán, a személyes, mind pedig a hivatásbeli életükben.

Többnyire sok személyes traumán mentek keresztül, váláson, egyéb komoly szenvedéseken, betegségeken, családtagok elvesztésén stb. Így aztán megtanultak nem félni, sőt inkább értékelni a változásokat.   Ez teszi őket nyitottá arra, hogy nemcsak a saját korabeli vagy az idősebb férfiakat tekintsék lehetséges partnerüknek, hanem a fiatalabbakat is. Erősen tudatában vannak annak, hogy mi az igazán fontos és lényeges az életben. Úgy találják, hogy a fiatalabb férfiban lévő „gyermeki lélek" többet ér, mint a pénz a bankban vagy egy hagyományos házasság biztonsága. Mivel sok veszteséget éltek át az életében, van bennük egyfajta sürgető késztetés arra, hogy élvezzék a kapcsolataikat MOST.

 
 
A nő pontosan tudja, hogy mit és miért értékel a fiatalabb férfival való kapcsolatában. Nem fogja vissza magát abban, hogy megmondja a partnerének, mi az, amit értékel és szeret benne, és miért. És hajlandó megkockáztatni azokat a problémákat, amelyeket a korkülönbség okozhat a kapcsolatukban.

Milyen hatással van ez a gyermekeinkre?

A gyermekeinkre is jó hatással lehet. Ők is nyitottabbak lesznek arra, hogy mindenféle körből, korból és nemből legyenek barátaik és kapcsolataik. Ők már nem fognak hezitálni és félni és időt húzni annyi ideig, mint mi tettük, ha valaki vagy valami szívüknek tetsző ember vagy dolog jön az életükbe. Azt is tudják, hogy mi meg fogjuk érteni őket, ezért őszinték lehetnek hozzánk, a szüleikhez (pld. az anyjukhoz, aki ilyen).

Ahogy idősödünk, megértjük, hogy a barátságnak nincsenek időkorlátai! Mindennapjaink során találkozunk férfiakkal és nőkkel, fiatalabbakkal és idősebbekkel, és közülük választjuk ki azokat, akik részei és részesei lesznek életünk történetének, sok ok miatt. Hiszem, hogy egy igazi barátság adja a jó házasság alapját és így a kiteljesedő szex- és párkapcsolat alapját is azoknak az embereknek, akik élvezik, hogy együtt öregedhetnek meg.

Fiatalabb férfit, idősebb nőt szeretni nem mindenkinek ajánlott, és nem is érdekel mindenkit. „Saját élményű" riporter vagyok, aki maga is átélte, amiről kérdez, amiről ír. S ezért illő és szükséges is volt, hogy beszámoljak a saját kapcsolataimról eme „fiatalabb férfiakkal, fiukkal".


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 28174 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x