Fogamzásgátló férfiaknak- gyors és kíméletes megoldás...
Címlap / Te+Én+Szex / Fogamzásgátló férfiaknak- gyors és kíméletes megoldás a gyönyörért

Fogamzásgátló férfiaknak- gyors és kíméletes megoldás a gyönyörért

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A hormonális fogamzásgátlás férfiak számára szakértők becslése szerint leghamarabb 2012-ben kerülhet ki a piacra. A megbízhatóságot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a következő három évben 50 párnál vizsgálja. A kísérlet vezetője szerint a módszer biztonsága egyenlő az ondóvezeték elzárásával. A férfiaknak nem tablettát kell lenyelniük, hanem injekciózzák a tesztoszteron hormont, ami megállítja az ondósejtek termelését. 

A kutatók szerint előnyös, hogy a párok a jövőben még több módszer közül választhatnak. Sok férfi szívesen levenné feleségéről a tablettaszedés terhét. A férfiaknak nem kell félniük, hogy testük megváltozik a hormon révén. A tesztoszteront úgy adagolják, ami megfelel annak, amit férfi enélkül is előállít, senki nem válik testépítővé - mondta a kutató.

Szerinte az is haladás, hogy a férfiak ellenőrizhetik saját termékenységüket. A spermák termelődésének megállítása lényegesen magasabb biztonságot nyújt, mint a nők tablettaszedése. Eddig csak férfiakon tesztelték a módszert, most a WHO tanulmányban a védekező eszköz megbízhatóságát párokon figyelik meg.

HarmoNet tipp: A legnépszerűbb fogamzásgátló módszerek - Tiszta tények szépítés nélkül >>

A férfiak minden nyolc hétben kapnak a szakorvostól egy hormoninjekciót. Ezt a szakértő kedvezőnek tartja, mert nem kell naponta a bevételre gondolni. Aki gyermeket akar, annak nem kell aggódnia a hiányzó ondótermelés miatt, mert az 3-5 hónap alatt ismét a teljes szinten lesz.
A kutató hasonló gyógyszerárat vár, mint a klasszikus tablettánál. Az injekciónak is annyiba kell kerülnie, mint a nőnek a tabletta.


HarmoNet tipp: Fogamzásgátlás: Amikor a férfi védekezik >>

Felmerül persze a kérdés, akár csak férfiak számára is mennyire előnyös a hormonok bevitele. A tesztoszteront ez esetben kíméletesen, okosan adagolják, mégis a természetes biológiai, fiziológiai folyamatba beleavatkozva az ép ész azt diktálná, van okunk aggódni. Kérdés, mit tesz a libidóval, és hogyan lesz kezelhető az általa termelődő feszültség, esetlegesen az ebből termelődő minimális agresszió. Minden esetre azoknál a pároknál, akik más módot nem tudnak elképzelni védekezésre, egy próbát megér. – a szerk.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 11040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x