Nátha és cukorbaj ellen testi szerelem
Címlap / Te+Én+Szex / Nátha és cukorbaj ellen testi szerelem

Nátha és cukorbaj ellen testi szerelem

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Az egészséges nemi élet nem csak egy módon juttatja csúcsra az embert. Ha valaki nem utasítja vissza a testi örömöket, sokkal jobb formában van, mint azok a társaik, akiknek ezért vagy azért kevesebb jut. Egy szó mint száz, a kielégítő szexuális élet megvalósítása minden téren csak pozitív változást eredményez. Amellett, hogy szó szerint élvezetes, segíti megelőzni a náthát, hosszabb életet ad a The Sun angol napilap értesülései szerint. 

A Kinsey Institute kutatója, Jennifer Bass, határozottan kijelenti, hogy biztosan van összefüggés az egészség és a szex között. Ha valaki egészséges, nagyobb szexuális késztetést érez. Véleménye szerint a szerelmeskedés erősíti a szívet és az érrendszert, és elárasztja a szervezetet kellemes érzetet keltő kémiai anyagokkal.

Hosszabb élet
Egy felmérés szerint 44%-a azoknak, akik kiválónak, vagy nagyon jónak tartották egészségi állapotukat, legalább hetente egyszer élnek nemi életet. Mindössze 20%-a teljesíti ezt azok közül, akik átlag alattinak tartották egészségi állapotukat. Ez valószínűleg a dehidroepiandroszteron-nak köszönhető, mely az orgazmus során szétárad a testben. Az már bizonyított, hogy ez a hormon sokat tesz az idősebb kori cukorbetegség kialakulása elleni küzdelemben.


Vérnyomás

A szerelmeskedés hevében a vérnyomás emelkedik, viszont hosszútávon csökkenti, mely csökkenti az agyvérzés esélyét. Egy másik kutatás az állítja, hogy a rendszeres nemi élet csökkenti a pulzusszámot is.
A kielégítő nemi élet a dopamin termelést is élénkíti, mely felelős az ember nyugalmáért, mivel a stressz-hormonokat közömbösíti. Az alacsony libidó így korán jelzi a vérnyomással kapcsolatos problémákat. Az orvosok tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a magas vérnyomással egyben merevedési zavarok is járnak.

HarmoNet tipp: Az igazán romantikus és meghitt szeretkezés (+18) >>

Harcol cukorbetegséggel

A testmozgás illetve a hancúrozás által okozott kalóriaveszteség csökkenti a 2-es típusú (általában idősebb korban lép fel) cukorbetegség kialakulásának esélyét. Az orgazmus által felszabadított dehidroepiandroszteron erősíti az inzulin hatását. Az elhízás ellen is hatékonyan működik. A túlsúly gyakran az egyik legnagyobb rizikó faktora a cukorbetegség kialakulásának. Állatokon végzett kísérletek bizonyítják, hogy a dehidroepiandroszteron támogatja a glükóz toleranciát is.

Gyorsabban dobog a szív
Sokkal nagyobb a szívinfarktus esélye azon a férfiak esetében, akik nem élnek nemi életet legalább havonta kétszer. Egy kutatás szerint a heti háromszori bujcsi mellett az agyvérzés esélye a felére csökken.
Egyes vélemények szerint az aktus akkor az igazi, ha a szívet szó szerint megdobogtatja. Mivel a vérkeringés ilyenkor megélénkül, az egész test oxigén ellátása javul, mely az összes többi szerv működését elősegíti. 


HarmoNet tipp: Szexegyezmény (+18) >>

Testedzés és kalóriák

A szakemberek szerint fél óra szerelmeskedés 200 kalóriát éget el, így ha hetente ötször adjuk át magunkat a testi örömöknek, egyenértékű, mintegy két és fél órás edzőteremben töltött idővel. Azért is érdemes a hölgyeknek a felül elhelyezkedő pozíciót választani, mert így erősödnek a combizmok és formálódnak a hasizmok. (Mellesleg az irányítás sem utolsó szempont.)

Az orgazmus következményeként dopamin és enkephalin árad szét a testben melyek a kortizol nevű  stressz-hormon szintjét csökkentik, mely – többek között – felelős a súlyfelesleg létrejöttéért.

Egy szó mint száz, a kielégítő szexuális élet megvalósítása minden téren csak pozitív változást eredményez.

Dékány Márta
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 5160 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x