Szerepcsere: Mennyire hagyjuk életre kelni a bennünk élő...
Címlap / Te+Én+Szex / Szerepcsere: Mennyire hagyjuk életre kelni a bennünk élő másik nemet?

Szerepcsere: Mennyire hagyjuk életre kelni a bennünk élő másik nemet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Korunk egyik sokat emlegetett problémája, hogy a szerepek lassan felcserélődnek: nőies férfiak, férfias nők. Meddig érdemes szabadjára engedni a bennünk élő ellenkező nemet?  

A pszichológia tudomány kezdeti szakaszában felfedezte, hogy minden egyénben megtalálható az ellenkező nem, csak természetesen nem ugyanolyan arányban. Az egyén személyiségétől és a társadalmi elvárásoktól is függ, mennyire képes megnyilvánulni a nőben lakozó férfi, vagy fordítva.

Az úgynevezett New Age (Új Kor) elmúlt évtizedeiben egyre több nő fedezte fel maszkulin oldalát, és férfiak is kezdik megélni feminin oldalukat. Egy biztos: a hagyományos szerepek, a régi sztereotípiák eltűnőben vannak. A macsó férfi és az árnyékában meghúzódó, védelemre szoruló hitves eszméje elavult. Igaz, nyomokban felfedezhető. 

Sok nő éli a férfiakra jellemző tulajdonságokkal átitatottan hétköznapjait: magabiztosság, irányítás, versengés – tipikus férfi adottságok. Emellett egyre több férfi vállalja nyíltan érzelmes mivoltát. Ezt tekinthetjük pozitív változásnak is. Viszont ha átesünk a ló másik oldalára, nem sok boldogsággal kecsegtet.

Ha a párok nem képesek látni tudatosan kapcsolatuk dinamikáját, problémák léphetnek fel. A legtöbb nő arra panaszkodik, hogy a férfiak már nem „férfiak”, és igenis határozott, magabiztos, döntőképes férfiakról álmodoznak. Ez utóbbi különösen akkor érvényes, mikor a párkapcsolat melletti elkötelezettségről van szó. 

A mai sztori

Vizsgáljuk meg egy tipikus mai férfi esetét. A húszas, illetve harmincas évei elején a férfienergiák domináltak. Határozottan irányította az életét. Önálló vállalkozásba kezdett, nem is kis sikerrel. Ez volt élete értelme. Aztán valahonnan hallott a személyes fejlődésről. Elkezdett előadásokra járni, és teljesen megváltozott az igazi férfiról alkotott képe. Szerencséjére megfelelő partnere is akadt, aki kísérte az új úton, bátorította, igazi társa volt. Felhagyott a versengő sportokkal, inkább önfejlesztő tréningekre járt. 

A kor népszerű érzékeny férfijává vált. A vállakozás sem futott rózsásan, így még több ideje jutott a lelki életével foglalkozni. Aztán fordult a kocka. Az addig támogató hölgy egyszer csak elkezdett panaszkodni, hogy miért nem elég magabiztos, nem tud rá támaszkodni, nem érzi a hölgyek többsége által hőn óhajtott biztonságérzetet. A munkahelyén sikeres pasikkal kezdett példálódzni.  Szexuális életük sem volt három év múltán olyan szenvedélyes, mint eleinte, de ez nem csak az időtényezőnek volt köszönhető. Teljesen eltávolodtak a szülők generációjának sztereotípiájától, és beleestek a „New Age” csapdájába: érzékeny férfi, irányító nő. Ez a felállás ugyanolyan korlátokat állít, mint a régebbi generációké.  

A polaritás hiánya – szexuális problémák

Az is diszharmóniát okozhat, ha mindkét félben kb. egyenlő mértékben vannak jelen a férfias illetve nőies jellemvonások. Ha az ágyban nincs meg a kellő polaritás, a szexuális vonzerő is csökken. Az ellentétes pólusok közti szenvedélyes testi szerelem teljesen más, mint az egyenlők közti langyos szeretkezés. Ahhoz, hogy újra lángoljon a tűz, újra kell éleszteni a nők és férfiak közti hatalmas vonzalmat. Ez azt jelenti, hogy a nők vessék le páncéljukat, nyíljanak meg, engedjék meg, hogy igazán, őrülten szeressék őket, találják meg magukban az érzékiség Istennőjét. A férfi és térjen vissza természete valójához, legyen magabiztos, érezze a nő az erejét, jelenlétét, szenvedélyét.

 
 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 7710 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x