Második randi? Na azt nem! 7 tanács a korrekt lerázáshoz...
Címlap / Te+Én+Szex / Második randi? Na azt nem! 7 tanács a korrekt lerázáshoz

Második randi? Na azt nem! 7 tanács a korrekt lerázáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Leléptetni valakit nem is olyan könnyű, mint elsőre tűnik. Nehéz megmondani valakinek, hogy nem akarunk vele újra találkozni. Főleg akkor, ha egyébként nem akarjuk megsérteni őt. Különösen akkor igaz ez, ha a másik nagyon nyomulna, rettentően akarna még egy (két, több...) találkozót velünk. Aki saját magával szemben is korrekt elbánást várna hasonló helyzetben, az korrekt módon szakít.  

Ha már meg kell mondani, inkább mondjuk meg személyesen. SMS-ben szakítani,vagy sunnyogni, halogatni kifejezetten erkölcstelen. Az elkerülés, a félelem miatt sokan inkább ráállnak a második randira, amit végig kínlódnak. Ennek sincs értelme.
 

7 fontos tanács arra az esetre, ha a második találkozó nem kívánatos:
 
 1. Légy határozott, ésszerű! – adj érthető, de nem durva, vagy sértő magyarázatot! Mindenképp mondj igazat, de magadról beszélj, s ne a másikat kritizáld. (Pl: ha zavar, hogy büdös a szája, mondd meg nyíltan, hogy neked fontos a jó szájhigiénia!)
   
 2. Papagáj-tréning! – Készülj fel, lehet, hogy nem csak egyszer, hanem akár kétszer, vagy többször is el kell hogy mondd. Vannak nagyon kitartó emberek, akik szerint a nem elsőre azt jelenti igen, másodikra hogy talán, s csak harmadik-negyedik alkalomra értik meg, hogy a nem az nem.
   
 3. Fogadd el, ha kiakad! – Ha a másik többet akart volna, teljesen természetes, ha sír, ha dühöng, ha kiabál, vagy ha befordul. Mivel te nem vagy érzelmileg megérintve, így neked nem kell belemenned ebbe az érzelmi hullámzásba. Fölösleges kiabálnod, vagy visszasértegetned őt. Ez az állapot nem rólad szól. Maradj hűvös és megértő. Ez segít a legtöbbet!
   
 4. Adj neki időt! – Elképzelhető, hogy időre van szüksége, hogy megértse, nem akarsz vele találkozni. Adj neki némi időt erre! Lehet, hogy túl váratlanul érte a döntésed.
   
 5. Legyen 3 adud! – Mit fogsz mondani, ha arra kér, maradjatok barátok? Ha csak még egy esélyt szeretne, vagy ha megfenyeget? Legyenek kész válaszaid ezekre a helyzetekre, maradj konzekvens magadhoz!
   
 6. Nem! Nincs búcsú - szex, sem búcsúcsók! – Akik már próbálták, tudják, hogy ez a játszma csupán arról szól, hogy megpróbáljuk a másik negatív döntését visszafordítani. Aki belemegy a búcsúzkodós játékba, az akar valamit. Ez biztos! Tehát ha semmit nem akarsz, akkor ne is tégy semmit! Döntsd el! Ha semmit nem akarsz, ne zavard meg a másikat!
   
 7. Kerüld a rossz dumákat, de ne hibáztass másokat! – Hagyd a pocsék dumákat, hogy „túl jó vagy hozzám”, meg hogy „én túl rossz vagyok egy ilyen klassz ember mellett” stb… ez ócska is, átlátszó is. Légy őszinte, de ne vádold a másikat, ne kelljen hibásnak éreznie magát azért mert te meggondoltad magad!
Ha két ember randizni kezd, természetes, hogy jó benyomást akarunk tenni, vagy hogy az apró jeleket lessük. A nők inkább arra kíváncsiak, hogy a pasi hosszú távú reménység-e, míg a pasik gyakran csak azt nézik, meglesz-e a csaj még aznap este! Ilyenkor természetes egy kis megjátszás, egy kis színészkedés. Az első néhány találkozást érdemes megvárni ahhoz, hogy tényleg képet alkothass a másikról!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 8736 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x