Szerelmi klisék - Ha már Valentin-nap előtt kiégtél
Címlap / Te+Én+Szex / Szerelmi klisék - Ha már Valentin-nap előtt kiégtél

Szerelmi klisék - Ha már Valentin-nap előtt kiégtél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Valentin ide vagy oda, nem mindenki szerelmes az ünnepen. Ismerős? A rózsaszín felhők mögül most Hozzád szólunk!  

A szerelmesek ünnepe kétségtelenül a modern kor egyik legnagyobb tobzódása, miközben azért tudjuk, hogy szeretni karácsonykor is, na meg azon túl is, lehet, és kell is, ám ezt az ünnepet kétkézzel döngetik belénk. Parancsszavak a vegyél, és az érezd jól magad. Esetleg szeress, csókolj, ölelj.

A szerelmesek megragadják ezt a napot, és igenis, tegyék meg, ha elviekben egyetértenek vele, ha a rószaszín maszlagok alól kihámozva érzéseik komolyak, mert ők most szerelmesek és ezek az élet feledhetetlen pillanatai! Igenis, tartsák meg ezt a napot!

Csakhogy Valentin ide vagy oda, nem mindenki szerelmes a szerelem ünnepén, vannak, akik egyedül töltik ezt a napot és vannak, s talán az ő helyzetük a leginkább kétségbeejtő, akik abszolút fasírtban vannak épp társukkal, vagyis tejességgel el vannak hidegülve.

Nekik aztán nagy feladvány a Bálint-nap, hiszen az olyan kérdésekre nehéz elszonytolodás nélkül válaszolni, mint:

  1. A férjem 10 éve meghalt – kivel ünnepeljem?
  2. 3 éve teljesen egyedül vagyok – maga szerint mit jelent ez nekem?
  3. A férjem 6 hónapja hagyott el egy másik nőért… - azt kérdi, van-e kedvem a Valentin naphoz?
  4. A gyermekeim apja úgy döntött pár hete, hogy nem kíván tovább velünk élni – maga szerint érdekel ez az ünnep?
  5. Két hete nem szóltunk egymáshoz. Hogy szerelmes vagyok-e?
  6. Nem biztos, hoyg otthon lesz aznap, szerintem van valakije… Ünnepeljem meg egyedül?
  7. Napok óta miszlikekre szedjük egymást. Nekünk is meg kéne tartani?
Az ilyen és hasonló kijelentések valósak, és valljuk be, ha az össznépességet vizsgáljuk, általában, egyszerre és egy időben gyakran több a kétségbeesett, magányos, a párkapcsolatán belül vagy valóban, ténylegesen magányos személy, mint a szív-szerelmes.

Valentin napja átok azoknak, akik nem akarnak belegondolni abba, hogy a kijelölt szeretet ünnepet egyedül vagy éppen haragban kell tölteniük.
Az ünnep maga egyébként sokak szerint - és szerelmesek szerint is – igen erőltett, mű, ugyanakkor mégiscsak egy kedves jelkép, amikor összefonódhatunk jobban szeretteinkkel, akár gyerekeinkkel vagy barátainkkal is.

Te is azok közé tartozol, akik szivárványszínűt hánynak a kötelezően megtartott szerelmesek ünnepétől? Nem vagy egyedül! Ünnepelje, aki szerelmes, semmi sem kötelező, ne aggódj!

Mit tegyünk, ha teljes a harag?

Ha kapcsolatod épp romokban, Valentin valószínűleg egy szorongásokat hozó alkalom. Ha nem akarod Vele kettesben tölteni, mert nem tudod mit mondhatnál, a legjobb, ha nyilvános programot terveztek. Elmentek moziba, színházba, ebédelni vagy ketten mentek két felé… Ha nem akarod mindenképp megünnepelni Valentint, nem kell. Rendezz baráti bulit, bár lehet csak kevesen érnek rá, menjetek kirándulni.

Ha ő azért felkészül

Kínos meglepetés lehet, hogyha önsajnálatodban nem készülsz Valentin napra sem szép szóval sem aprósággal, semmivel. Ha valójában van benned hajlandóság a másik felé nyitásra és nem akarod teljesen elvetni a dolgot, jó ha az arany középutat választod. Vásárolj sütemény alapanyagokat vagy valami egészen apró meglepetést. Nem kell aznap odaadnod, ha a hangulat éppen a fagypont alatt van, sőt nem kell odadnod egyáltalán. De ha a kedves előáll valamivel, ha a hétvége úgy alakul, hogy mégis csak összemelegedtek kicsit, nem állsz ott üres kézzel, a kedves látja, ami a legfontosabb: gondoltál rá.

Mások „nyaralni” mennek

Ne törődj azzal, hogy a hevesen szerelmes párok egész hétvégén egy wellness hotelben csücsülnek, síelni mennek, vagy romantikus elfoglaltságba kezdenek. Nagyon helyes! Mindenki saját élete szerint cselekedjék. Kár beruháznod egy ilyenbe és erőltetned egy kettesben eltöltött hétvégét, ha semmi kedvetek egymáshoz. Az olyan meglepetések is, amik mostanában nagyon divatosak, mint szextrükkök alkalmazása a szerelmesek napján, erotikus játék-kiegészítők vagy exkluzív fehérneműszett, tökéletesen felesleges. Ha a magánéletedben nincs intimitás egy éve nem kell magadra erőltetned a csipkés kombinét és fogaidat összeszorítva szexin kibontogatnod a harisnyakötőd. Légy természetes.


Helyette

Helyette, ha békülnél jó felajánlás egy teázás, egy kávézás. Ami közben kicsit átbeszélhetitek a dolgokat, a nehézségeket, de nem kell mélyen belemenni a problémákba, ne adj okot vitára. Elég, ha kinyilvánítjuk, van bennünk szándék a megjavításra, az újrakezdésre, a tűz fellobbantására, fontos viszont, hogy elmondjuk, megerősítsük a másikban, hogy van még vonzalom. Az üresen kongó kapcsolatok, melyben azt éli meg a másik, hogy nem kell nekünk, hogy nincs rá vágyunk, hogy alig várjuk, hogy valami csoda folytán kilépjen az életünkből egyszerűen egészségromboló hatásúak, károsak, és tökéletesen értelmetlenek. Ha nem akarsz a kedvessel lenni, akkor ne játssz szerepeket, ha viszont igen, akkor fejezd ki neki, szelíden, finoman, hogy még akarod őt.

Ha nincs kivel ünnepelni

Ha abszolút nincs senki a láthatáron, akivel akár csak egy szexis estét is együtt tölthetnél, a legjobb, ha családoddal szeretteiddel találkozol. Ha folyton úgy érzed nyomják rád a Valentin-napi vásárlási lázat és, hogy nem vagy képes kikerülni ebből a zsarolás-spirálból, akkor szeresd magad.
Ne gondold, hogy ez hülyeség. Megérdemelsz te is egy-két apró ajándékot. Vegyél egy jó könyvet, filmet, és nézd meg, készíts magadnak lazító pezsgőfürdőt otthon, vegyél egy üveg jóféle bort és nyúlj el a pamlagon. Most azzal nem fárasztanálak, hogy milyen kis huncut kiegészítőket vásárolj magadnak, mert egy érzelmek terhe alatt megfáradt szinglinek valószínűleg a legkevésbé sem holmi idióta kiegészítőre van szüksége teste kikapcsolásához.
Ezt csak a jóízlést nélkülöző bizniszmenek ajánlgatják ekkortájt. Aludj sokat, készíts finom édességet magadnak.

Tilos viszont a romantikus filmek nézése és a végtelenül szerelmes lányregények olvasása ezen a napon. Ne lovald magad bele a helyzetbe, ne idd le magad bőgésig, hanem add meg a módját, egy pohár finomság bőven elég magányban is. Az életed lehet szép és teljes egyedül is, nélküle is. Te is épp olyan csoda vagy, mint a többi ember, egy kis öröm és önismeret ebbe a napba ágyazva pedig, még senkinek sem ártott.

Ha nem tudod, hányadán álltok

Vélhetőleg a legtöbben nem tudják hányadán állnak a kedvessel. Akár hisszük akár nem, nagyon sok édesanya, kismama ég ki a kapcsolatában, mert miközben ő otthon nevelgeti a csemetéket, addig apa dolgozik, és a berkek valamint a külvilág közötti szakadék napról napra nő. Nagyon sok asszony és anya érzi magát kevésnek vagy éppen feleslegesnek, miközben a férj valójában hazavágyik, haza a kedveshez. De a két fél erről, vágyairól, félemeiről, szorongásairól, hogy nem kell a másiknak, alig mer beszélni.

Gyakran csak vibráló feszültség van a levegőben és más semmi. Ha nem tudod, hányadán állsz vele, jó ha valentin alkalmából kis gesztusokat teszel. A gyerekek aludjanak a nagyszülőknél, kivételesen rendelj süteményeket, és rakj rendet időben. Legyen a terep „kisimítva”, legyen zavartalan ahhoz, hogyha akartok akkor egymásra találhassatok. De próbáld meg kikapcsolani az elvárásokat, mert ha belül túl erős és túl heves a vágy az újrakezdésre, de jelzéseidre nam kapcsol párod, akkor a mély érzelmi csalódások újabb komoly sebekhez vezetnek. Ha kész a terep és minden zavartalan, fogj valami olyanba, ami örömet ad, kezdj hozzá a hobbidhoz, esetleg invitáld őt is, tartson veled. Lényeg, hogy képes legyél magadnak is örömet okozni.


Szakítások napja

Bár a Bálint-nap előtti héten a Házasság Hetét rendezik, és ilyenkor több házasság köttetik, mint bármikor az évben, s bár nagyon sokan ekkor nyernek gyűrűt vagy vallanak őszinte, igaz szerelmet, mégis éppen a nagy várakozások végett ekkor szakítanak is legtöbben.
 
A nagy, felfokozott hangulatban, a végtelen remények miatt oly’ könnyű véresen megbántani a másikat, olyan egyszerű elrontani ezt a napot. Ne aggódjunk, ez a nap pótolható. Azért, mert a kedvesnek tovább kellett bent maradnia, mert ezen a napon egyikőtök sem ért rá, vagy mert valami csakúgy közbe jött, mert valamit egy kicsit elbaltázott, attól még igazán nem kell kétségbe esni. Kijelölhetünk egy pót-napot, megbocsáthatunk neki, feledhetjük botlását. A szakítások pontosan annak a felfokozott érzelmi állapotnak a túlsó végpontjai, amelybe most hetek óta hajszoljuk magunkat. Ha a szerelem hevében, nagy az amplitúdó felfelé, nagy lesz éppen akkor lefelé is. Olyan ez, mint a páros körtánc, a nagy pörgésben könnyű érintő irányban kirepülni.

 

Te is szerelmes vagy!

Bár most talán azt gondolod, Te nem vagy szerelmes, te ki vagy égve, téged senki és semmi nem érdekel, és senki ne fárasszon a szíves lufikkal és a saját magánéletével, tudd meg, te is szerelmes vagy! Hálás vagy a természetnek, amiért életben tart, még akkor is, ha ez nem tudatos. Hálád kifejeződése, hogy elfogadod az élet feltételeit és részt veszel benne, szerelmes vagy az Égbe, talán még Istenbe is, akit tán alig ismersz, és aki szívedben akkor is ott ül, ha már senki más nem nyitja rád az ajtót, s hogyha lábad béna is, ő helyetted is kimozdul onnan és vigyázó szemekkel kíséri szeretteid. Légy szerelmes ebbe a napba, az emberiség azon képességébe, hogy örömünnepeket jelöl ki, mert mutatja vágya, hogy óhajtja az életet, és ettől annyira egyszerű, annyira valódi és természtetes minden ember.

Záradék – avagy amit a végén olvasunk, megmarad

Ha van kivel ünnepelni. Ha mérges is vagy rá, adj egy csókot neki, öleld magadhoz. Az élet szeszélyes, a sors kihívásokkal teli, időd végtelenül rövid. Mennyi időd van még vele? Használd ki, hívd fe, szólj hozzá két jó szót. Akik már elveszítették, most bármit megadnának, hogy visszahozzák őt, visszahozzák az érzést. Ha ő még él, adj hangot érzéseidnek. Ha mérges vagy is, tedd félre, az élet túl rövid ehhez, nem éri meg…
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 23518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x