A bennünk élő Vénusz
Címlap / Ezotéria / A bennünk élő Vénusz

Havasi Patrícia

A bennünk élő Vénusz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A Mars, azaz a férfias energia, az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékeli, míg a Vénusz valami teljesen mást. Az ő értékrendjében a szerelem, a női, lágyabb kommunikáció, a mély kapcsolat kiépítése a prioritás.  

A Mars a sikerre, győzelemre, önmegvalósításra, a Vénusz a gondoskodásra, a szeretetre helyezi a fókuszt. Hogy hogyan szeret a vénuszi részünk, azt az egyéni horoszkópból lehet kiolvasni, attól függően, hogy melyik csillagjegyben és melyik házban áll, valamint, hogy mely területeket uralja. Fontos, hogy legyünk tisztában önmagunkkal, hogy milyenek vagyunk, mint nő: mint csábító démoni nő. Hogyan jelenünk meg a mindennapokban, mik az igényei és korlátjai a bennünk élő Vénusznak?

Ha érdekel a vénuszi energia működése a tüzes, földes, levegős és vizes minőségekben, akkor ez a cikkünk Neked is szól. Ha szeretnéd megismerni a saját Vénuszod, és kicsit foglalkoznál is vele egy vezetett meditáció keretében a női energiákra fókuszálva, akkor a következő eseményt ajánljuk figyelmedbe, melyre jelentkezni lehet az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/870167636758589/Vénusz a TŰZ jegyekben (Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz jegyekben a Vénusz aktív, így hevessé, temperamentumússá és szenvedélyessé tesz. Ösztönösen törekszik rá, hogy boldoggá tegye partnerét. Az Oroszlán Vénusz jószívű, nagylelkű, játékos. Mind az Oroszlán, mind a Kos Vénusz szexuális étvágya nagyobb az átlaghoz képest. Nyilas Vénusz kedveli az intelligenciát, és minden mögött valami mélyebb titkot keres.

Vénusz a FÖLD jegyekben (Bika, Szűz, Bak)

A Földes Vénusz sokkal fegyelmezettebb, nyugodtabb, mint Tüzes társai. Mivel a Vénusz a Bika és a Mérleg jegy uralkodó bolygója, ezáltal, ha a Bika Vénusszal születtünk, akkor Vénuszunk ereje itt érvényesül a legerőteljesebben. A Bika Vénusz számára nagyon fontos minden ami élvezet, a szeretkezés, a testiség, a szexualitás és a finom ételek, italok élvezetei, mindig törekszik vágyai kielégítésére, igazi hedonista alkat. A Bak és a Szűz Vénusz kevésbé hedonisták, számukra fontos a fokozatosság és a mértékletesség. A Szűz Vénusz például szeret mindent kiszámolni, kalkulálni. A Bak Vénusz is törekszik csak a biztosra menni, semmit se kockáztatni. Ők a szerelemben, csábtásban is a rend urai, keresik a csendet, rendet és fegyelmet.

Vénusz a LEVEGŐ jegyekben (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A levegő jegyekben álló Vénusz hajlamos titokzatossá válni. Ikrek Vénusszal sokszor sokat csacsog, igyekszik kapcsolatban lenni, számára a kommunikáció a csábító erő. A Mérleg jegy uralkodója a Vénusz, így akinek a Mérlegben áll a Vénusza, ott erősen él a tetszeni akarás, rajongást akar kiváltani az ellenkező nem képviselőitől. DE valljuk be, egy mérlegnek ez csípőből megy, mert alapból kacérkodó, csábító és könnyen flörtöl. Vízöntő Vénusszal sem nehéz csábítani, ám de egy fontos szabály: Vízöntőknek mindig kell a levegő! Ezért mindig hagyjuk meg neki az énidőt, mert a 12 jegy közül ő igényli a leginkább.

Vénusz a VÍZ jegyekben (Rák, Skorpió, Halak)

A víz elem jegyeiben mondhatni, hogy a Vénusz ott okoz leginkább érzelmekben gazdagságot, érzékenységet, romantikát. Rák Vénusz a gondoskodásával, törődéssel, odafigyeléssel hódít. Skorpió Vénusz a hatalmas szexuális energiájával ragad meg. Halak Vénusz pedig igényli az bújós, egybeolvadós, romantikus szeretkezéseket. Lágyságával hamar leveszi az ellenkező nemet a lábáról.

Sokszor sokunkkal előfordul, hogy nem azzal akarunk gazdálkodni, amilyen képességekkel születtünk, ami megadatott, hanem valaki mást próbálunk követni, utánozni, mert úgy gondoljuk ő sikeresebb, pedig valóban egyáltalán nem erről van szó. A Vénusz minden jegyben más-más arcát mutatja meg, más erősségekkel, lehetőségekkel és olykor korlátaival. Fontos tehát ismerni, megérteni és tudatosítani saját Vénuszunk működését, hogy ne másokat akarjunk lemintázni, hanem kapcsolódni a bennünk levő Vénuszhoz egy harmonikusabb élet reményében. Mert igen, bizony ez is segíthet, hogy nőként önazonosak legyünk, és igen, az is látszik az egyéni horoszkópból, hogy milyen női energiáim vannak, csak meg kell magunkat ismerni és elfogadni, például egy meditáció segítségével.

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5200 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x