Nős pasit szeretek - Ki nyer, ki veszít?
Címlap / Te+Én+Szex / Nős pasit szeretek - Ki nyer, ki veszít?

Nős pasit szeretek - Ki nyer, ki veszít?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

Szeretőnek lenni, mellékutcában élni. Miről szól egy tiltott, titkolt kapcsolat? Hogyan lehet elviselni a szökésben szeretkezést? Amikor az önzésgörbék egymásnak feszülnek: bűn, bűntudat és morál.  

Az ember szereti, ha szeretik - legalábbis igényli, még akkor, ha nem vallja be magának. De önző módon mindenki vágyik egy titkos zugra, egy kedves pillanatra, hogy valakinek ő legyen a fontos. S amikor a hétköznapok terhei és felelőssége alól kiszabadulva találkozik valakivel, aki pár napra- pár órára ráfigyel, akkor döbben rá: milyen csodás dolog lehet újra szabadnak lenni valakivel, aki őt látja meg, aki mellett levetheti a megszokott szerepeket, és boldognak hiheti magát. Vagy boldog lehet? – örök kérdés.

Sokan, akik tartós kapcsolatban élnek választják azt az utat, hogy a megszokott keretek mellett keresnek egy csodás zugot, egy kis tündérkertet, ahol boldogok lehetnek: azaz szeretőt tartanak! Nem romantikára vágynak, nem is csupán szexuális élményre! Csupán fel akarnak szabadulni azok alól a hétköznapi feladatok, szerepek és már megszokott reakciók alól, amelyek körbeveszik a világukat. Férfiak és nők egyaránt vágynak arra, hogy valakinek fontosak legyenek, valaki égjen lázban azért, hogy őket hívja, vágyjon arra, hogy újra lássa őket. Arra vágyunk valamennyien, hogy valakinek újra fontosak legyünk nőként és férfiként! S ha ezt a tartós kapcsolat mellett egy futó kalandtól kapjuk meg, az bűn?Szeretni jó és szeretve lenni még jobb!

Ha az embert a különleges érzés, a szerelem keríti hatalmába, akkor mindent megtesz azért, hogy ez a mindent felkavaró érzés felemelje, elragadja. Néha még vakká is képes válni, mert önmagának is tagadja, hogy a hirtelen jött érzelem halálra van ítélve, s megpróbálja a körülményeket figyelmen kívül hagyni, hogy minél tovább tartson. Mert szeretni jó és szeretve lenni még jobb!

Kovács apuka csaja vagyok? Segítség!
Ennek egy konkrét példája, amikor két ember találkozásából váratlanul vonzalom születik, s maguk sem tudják hogyan, de kialakul közöttünk a bizalom és a szeretet mély formája, anélkül, hogy valójában ismernék egymást! Hirtelen érzések, vágy, a másik idealizálása mellett azonban eljön a pillanat, amikor fel kell ismerni: megmaradnak a mindennapi körülmények, amelyet a másik nem tud, vagy nem akar mindig áttörni. Az első lázas szerelmi látomásokon túl rá kell jönni, hogy az általunk megismert férfi vagy nő megannyi társadalmi kötöttségeknek kell eleget tegyen: apa, anya, feleség, férj, társadalmi pozíciói és munkahelye van stb. Jön a felismerés: viszonyom van, s bármilyen tettem meghatározza a saját boldogságomat és a másikét is!

Az önzésgörbék egymásnak feszülnek!

Ilyenkor merül fel, hogy az ember valóban szereti-e másikat és megérti-e, hogy a másik számára mi a fontos, vagy csupán saját önző érzelmi hiányának kitöltését próbálja meg a másikkal megoldatni. Az első lépés: ennek felismerése, és a másikkal történő közlése! Mert egy viszonyba az ember nem egyedül csöppen bele. Nem csábítják el, nem erőszakolják meg. Egy viszonyba kérem szépen az ember önszántából, valamilyen okból lép bele. Nincs is azzal gond, ha ezt tudja, de egy idő után meg kell határozni mindkét félnek, hogy mit várnak a hirtelen jött felismeréstől, hogy szeretik, ha valaki számára fontosak. Arról persze senki nem tehet, hogy életének melyik szakaszában találkozik valakivel, akit megkedvel, s akit fontosnak érez. De arra mindig figyelemmel kell lennie mindkét embernek, hogy körbeveszi őket a világ, s néhány olyan ember érzéseire is tekintettel kell lenniük, akik szeretik őket!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 13873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x