Titkos, izgalmas, veszélyes és átmeneti = szerető!
Címlap / Te+Én+Szex / Titkos, izgalmas, veszélyes és átmeneti = szerető!

Titkos, izgalmas, veszélyes és átmeneti = szerető!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

Lehet-e hosszú távú egy szeretői kapcsolat? Meddig maradhat titokban? Meddig lesz szerető, és mikortól lesz több annál? Hol a morális határ?  

Átmeneti megoldásról beszélhetünk csupán, mivel egy titkos viszony kialakulása és fennmaradása soha nem lehet hosszú távú. Ugyanis előbb-utóbb már nem lesz titkos a viszony, hiszen az érzelmeket nem lehet sokáig palástolni a partnerek előtt, vagy a két ember közötti kapcsolat átalakul, másféle tartalmakkal töltődik fel. Vagy egyszerűen lelepleződik.

Gondtalan szex elfogadással
Egy titkos viszony izgalmas, mert titkos, és mert nem terhelik a napi gondok. Ott csupán ketten vannak jelen, emberként, nyitott ösztönökkel. Azonban amikor már tudatosan – a körülményekkel együtt – fogadjuk el a másikat nap mint nap, akkor a viszony már kapcsolattá válik, s ekkor érkezik el a harmadik lépés, amelyben okosnak kell lennie mindkét félnek. Ekkor már érintheti a két ember kapcsolata a többieket is.

Szerelembe csúszva könnyű hanyatt esni!
Annak, hogy két ember találkozik, nincsen jelentősége, de annak már igen, amikor már fogékonnyá válnak egymásra, és tudatosan megadják egymásnak a legnagyobb szeretetet és szabadságot: konkrétan a másik akkor  jöhet hozzájuk kedvességért, megértésért, amikor neki kell, amikor csak és csupán arra a szeretetre van szüksége, amit csak a másiktól kaphat. Ezt hívjuk viszonynak.
A gond az, hogy az emberek saját szeretetigényük kielégítésére számára kiválasztanak egy-egy embert: te vagy a szerelmem, te vagy a feleségem, a férjem. Ez önzőség, birtoklás. Kimondják hangosan a holtomiglan és holtodiglan igéket, és hirdetik az örök hűség eszméjét.Hófehérke 9 férfivel élt együtt, Hamupipőke éjjel kiszökött a buliba… – a mesék fonákoldala

Tudomásul kell vennünk, hogy a Csipkerózsika-mesék szépek, de nem valóságosak. Két felnőtt ember találkozásakor már megannyi életélménnyel gazdagabbak: szerettek, anyagi javaik vannak és megannyi szép és csúnya múltbéli esemény tarkítja az életüket, s vannak emberek és helyzetek, amelyekre illik tekintettel lenniük. Azt is tudni kell, hogy az ember életében bekövetkező változások is megváltoztatnak bizonyos értékeket, amelyekkel a házastársak, partnerkapcsolatban élők kompromisszumot kötnek!

Valójában van kompromisszum?
Természetesen van! De csupán az is átmeneti, mert ha valami hiányzik, azért az ember tesz. És egy viszony lezárulása után újabb kapcsolatban fogja kielégíteni a saját szeretetigényét. Nők és férfiak egymás után járják be ezt az öncsalási folyamatot, s néha leélnek valóban szép éveket egymás mellett- s hordoznak magukban megannyi titkot.

Sok kapcsolatban élő ember őriz édes titkokat, s hogy elmeséli-e valaha is annak, akivel megosztja hétköznapjait, azt már mindenki maga dönti el.
Valószínűleg nem, mert többségünk gyáva! Még akkor is, ha ezt nem valljuk be. S van még egy szempont: nem szeretnénk megsérteni a másikat, hogy ráébredjen arra a társunk, hogy a mindennapok nehézségeit egy másik emberrel feledtük, s ő, aki mellettünk ébred nap mint nap, nem tudja megadni számunkra azt, amire igazán vágyunk.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 29011 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x