A megcsalás és ami mögötte van
Címlap / Te+Én+Szex / A megcsalás és ami mögötte van

Lukács Tünde

A megcsalás és ami mögötte van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

A félrelépés hihetetlenül gyakori téma: elhagyott, megcsalt nők és férfiak panaszkodnak, nem értve társuk viselkedését. A legtöbb terapeuta valószínűleg ezzel a párkapcsolati problémával találkozik legtöbbet mostanság. De mi van valójában a félrelépések hátterében?  

Napjainkban valójában megnőtt az úgynevezett „félrelépők” száma. A legtöbb házasság végét egy harmadik megjelenése okozza a kapcsolatokban. Ilyenkor aztán megkezdődik a harc. Lehet, hogy a szóban forgó kapcsolat már nem is működött annyira jól, mégis foggal-körömmel próbáltunk ragaszkodni a párunkhoz. Nem értjük, miért történik ez. Keressük a hibásokat, vádoljuk a párunkat és vádoljuk önmagunkat is. Azt gondoljuk, ha másképp csináltunk volna valamit, akkor most nem omlana össze körülöttünk a világ. Pedig a világ nem omlik össze, csak nem tudjuk feldolgozni a veszteséggel járó fájdalmunkat.

Egy másik cikkemben már megemlítettem, hogy egy párkapcsolat nem két ember kapcsolata csupán. A másik mögött álló család ugyanúgy hozzátartozik a mindennapi életünkhöz, mint a párunk. Családállító terapeutaként ezt sokszor megtapasztaltam már munkám során. A párkapcsolati problémák mögött legtöbbször a származási családhoz fűződő kötelékeinket kell keresnünk.„A szerelem a legtökéletesebb szülő”. Ez a mondat arra hívja fel a figyelmünket, hogy amikor szerelembe esünk valakivel, akkor szerelmünk tárgyától valójában azokat a dolgokat szeretnénk megkapni, amit szüleinktől annak idején nem kaptunk meg. A szeretet, törődést, figyelmet, gondoskodást.
A szerelmi háromszögek kialakulásnak egyik leggyakoribb oka az, hogy a feleség nem a feleség szerepét tölti be a kapcsolatban, hanem férje édesanyjának a szerepébe lép. Ha a férfi nem tudott még elszakadni a származási családjától, és ezen belül az édesanyjától, akkor feleségében az anya képviselőjét fogja látni. A szerelem múltával aztán a két ember egyre távolabb kerül egymástól, és mivel a férfi vágyik a valódi kapcsolatra is, keres valakit – egy szerető személyében – aki pedig majd a feleség helyét foglalja el.  Így alakul ki a háromszög, ami valójában így néz ki:
Férj – feleség (anya) – szerető (feleség).

A megoldást a fenti esetben az anyával való kapcsolat tisztázása adhatja meg. Míg ezt nem tettük meg, addig a helyzet rendezésére nincs lehetőségünk. Természetesen, ha a nő lép félre, ugyanez a helyzet, csak fordítva. A nő férjében az apa képviselőjét látja, és a szerető lép a férj helyére.

A fenti lehetőség csak egy a sok tudatalatti ok közül, ami a szerelmi háromszögek kialakulásában részt vehet. Hogy mi a valódi oka a félrelépésnek, azt egy családállítás tisztázhatja. Ezért ajánlom ezt a módszert mindazoknak, akik épp váláson török a fejüket párjuk hűtlensége miatt. Gyakori ilyen esetben az amúgy is kevés önbizalom elvesztése, hisz általában nem értjük, hogy az a másik nő (vagy férfi) miért jobb, mint mi. A félrelépések oka, higgyük el, a legtöbb esetben nem az, hogy a megjelenő harmadik jobb, szebb vagy okosabb, mint mi. A kapcsolatból kitekintgetőt tudatalattija vezeti, sok esetben megmagyarázni sem tudja, miért keresett más partnert.

„Mindig keresek valamit. Magam sem tudom, hogy mit”. Ez a mondat is gyakran hangzik el családállítások alkalmával. A másik gyakori oka a félrelépéseknek az ikervesztés problémája. Erről a témáról is írtam már bővebben, cikkemet itt az oldalon is megtalálod, címe: „Te is keresed a másik feled? Ami igazából hiányzik”.
Ezekben az esetekben a kliens elmondja, hogy hiába szereti a feleségét, neki szüksége van arra, hogy más nőkkel is találkozzon. Állandóan keres valamit, valakit, de maga sem tudja, hogy mit vagy kit. Valójában a méhen belül elveszített ikertestvérét keresi. Minden új találkozásban felvillan a remény, hogy megtalálja azt az érzést, amit testvére iránt érzett az élete kezdetén. Azt a feltétel nélküli szeretetet, elfogadást, egymásba olvadást. Mikor ráébred, hogy ez az új kapcsolat - mint az összes többi eddigi - megint nem adja meg neki ezeket az érzéseket, már megy is tovább, és keresi az új lehetőséget elveszett érzései megtalálására.

Ikervesztés estében előfordul, hogy az illetőnek nem megfelelő a viszonya gyermekével, ha több gyermeke van, akkor az egyikkel legtöbb esetben. Ilyenkor lehetséges, hogy a gyermek képviseli a szülő elveszített ikertestvérét. Vagy rossz a kapcsolat, vagy a szülő túlzottan félti, „túlszereti” gyermekét. Amikor családállítás után helyreáll a „rend”, általában megjavul a szülő-gyermek viszony is.

 
 
Próbáljunk meg tehát kicsit másképp nézni a félrelépés problémájára. Ha megértjük, milyen erők, kötések húzódnak meg társunk viselkedése mögött, nem csak magunkat kíméljük meg rengeteg fájdalomtól, szenvedéstől, hanem neki is segítünk visszatalálni önmagához. Hibáztatással, veszekedéssel, vádaskodásokkal csak rontunk az amúgy is sérülékeny helyzeten. Helyette tegyük meg közösen az első lépéseket.

Ha egy családállítás alkalmával fény derül a rejtett okokra, akkor még mindig lesz dolgunk önmagunkkal, és társunkkal is, hiszen a legtöbb ember nehezen dolgozza fel az addig elszenvedett sérüléseket.

A lélek mozgása lassú. A gyógyuláshoz idő kell. Kellő türelemmel és odafigyeléssel párkapcsolatunk egy idő múlva lehet, hogy jobb, szenvedélyesebb lesz, mint az elmúlt években.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 27414 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x