Egy kisbaba mindent rendbe hoz?
Címlap / Te+Én+Szex / Egy kisbaba mindent rendbe hoz?

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Egy kisbaba mindent rendbe hoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Az együttélés, házasság kezdeti szakaszában igen gyakoriak a nézeteltérések, hiszen a párnak - akik néha igen csak különböző családból származnak - meg kell tanulniuk együtt élni, ki kell alakítani a mindkettejük számára legkielégítőbb, legharmonikusabb együttélési formát. Gyereket leginkább akkor érdemes vállalni, ha ezen már túl vagyunk.  

Ha gyermek születik, a párból család lesz. A bővülő családban új szerepek, új feladatok ellátására van szükség, az egész eddigi élet, munkamegosztás átrendeződik. Új - immár családi - szabályok kialakítására van szükség.

A pár családdá alakulását megelőzi a döntés: akarnak-e és mikor akarnak gyereket. Ha ezt a döntést nem együtt, közösen hozzák meg, az aláaknázhatja és tönkreteheti a kapcsolatot. Általában a férfi az, aki ilyenkor úgy érzi: csapdába csalták.


   
Egy harmonikus kapcsolatot – nagy valószínűséggel – valóban megerősít és gazdagít a gyerek. Ha azonban a pár nem él harmóniában, sokat veszekszenek, akkor a baba érkezése inkább kiélesíti, mint elsimítja a konfliktusokat. Azt pedig egyenesen hatalmas felelőtlenségnek tartjuk, ha egy asszony kimondottan azért szül gyereket, hogy férjét megtartsa. (Mellesleg ez szinte soha nem sikerül – aminek a pici látja legnagyobb kárát.)

Az első gyermek születése a harmonikusan együtt élő pároknál is okozhat válságot. A házaspár büszkén és boldogan tér haza a kórházból. Néhány nap múlva, amikor kissé megfakul a helyzet újszerűsége és varázsa, viszont nyilvánvalóvá válik, hogy a csecsemő nincs tekintettel a szülők alvásigényére, és a ház ura emiatt gyakran fáradtan és kialvatlanul kénytelen munkába menni. Számos férfi mintegy "rivalizálni" kezd gyermekével. Az anya minden percét, gondolatát a kisbaba köti le, és a férfi - talán nem is teljesen alaptalanul - úgy érzi, kiszorították az asszony szívéből, lejjebb került a családi ranglétrán. Mindenesetre - bár az asszony egész nap otthon van - nem várja este tisztes vacsora, sőt az éjszakai intim együttlét helyett is szoptatás, pelenkázás tölti ki az időt. Kibillen tehát az a házastársi egyensúly, amit a pár eddig kialakított. Azok a párok, akik a megelőző időben megtanulták, hogy szabadon kifejezzék érzéseiket, gondolataikat, azok rendszerint az új feladatokat, problémákat is meg tudják beszélni, meg tudják oldani, és hamarosan kialakul egy új egyensúly. Ha azonban hajlamosak a konfliktusokat szőnyeg alá söpörni, akkor sok sérelmet raktározhatnak el magukban.

 
 
Számos házasságban gondot okoz az is, hogy a család nehezen tudja nélkülözni az anya kieső keresetét, s ezért az apának kiegészítő kereset után kell nézni. Ennek következtében egész nap távol van, míg a háztartással, gyerekneveléssel kapcsolatos teendők teljes egészében az asszonyra hárulnak. De nem is ez a legnagyobb baj. A nő egész nap otthon van, legfeljebb a játszótéren találkozik más anyukákkal. Beszélgetésre, társaságra vágyik. Amikor a férj holtfáradtan hazatér másod- vagy harmadállásából, pihenni szeretne, újságot olvasni, számítógépezni, meccset nézni. A nő viszont szeretné megosztani vele örömeit, gondjait. És miről beszél? Arról, hogy Pistike összeverekedett a homokozóban a szomszéd kisfiúval, Panni összetörte a levesestálat. megint csöpög a vízcsap, vagy a zöldséges szemérmetlenül drágán adja a barackot. Hiszen ebből áll az élete. A férfi pedig meglepetten tapasztalja, hogy milyen "földhözragadttá" "begyöpösödötté" vált az ő kis felesége. És inkább leugrik a sarki presszóba. Mert ha már nem hagyják pihenni, akkor a barátokkal sokkal érdekesebb dolgokról - például a kupadöntő esélyeiről, vagy egy új kütyü technikai paramétereiről - lehet beszélgetni.

 
 
A fiatal szülőknek időről időre gondoskodni kellene arról, hogy legyen egymás számára, önmagukra, kapcsolatuk építésére külön idejük. Éppen ezért nem önzés, ha igénybe veszik a szülők, rokonok, barátok segítőkészségét, és kettesben mennek szórakozni, kikapcsolódni. Az sem ördögtől való, ha a gyerekek a nagyszülőknél alszanak, hogy a pár végre zavartalanul tölthessen kettesben egy éjszakát! Ettől nem lesznek önző, rossz szülők. Sőt! A gyerekeknek sokkal jobb, ha néha nagyszülők, vagy akár „idegen” bébiszitter vigyáz rájuk, cserébe azonban derűs, kiegyensúlyozott anyukájuk van, és szüleik szemmel láthatóan szeretik egymást!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 5697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x