Életem kerozinja, a tantra
Címlap / Te+Én+Szex / Életem kerozinja, a tantra

Életem kerozinja, a tantra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

India szívében volt szerencsém eltölteni pár hetet. Évek óta tanulmányozom a Tantrát, mint tradíciót, filozófiát, életmódot, és nagyon vágytam arra, hogy saját szemmel megérezzem ennek mélységeit és magasságait. És életem egyik legmélyebb, legreményvesztettebb pillanatában megjött a lehetőség a tanulásra, a megújulásra, a változásra. Talán jobban féltem attól, hogy nemet mondjak, mint attól, hogy igent... Így elkezdtem szervezni... Természetesen az első lelkesedés hullám után a félelem lett úrrá rajtam.  

Az utolsó héten az indulás előtt le akartam mondani az egészet és elfelejteni mindent...Aztán valahogy a bizalom nyert, a fény legyőzte a sötétséget és a Sanchi Egyetem falai közé kaptam befogadást pár hétre.

A legtöbb embernek a Tantra szó hallatán a szexualitás jut eszébe.
Igen, ez is része az egésznek, de ennél sokkal több, sokkal mélyebb, sokkal komplexebb.
Ez a tradíció a megvilágosodáshoz vezető út mankóinak használja az éhséget, a félelmeket/érzelmeket és a szexualitást. Nyilván akkor, ha valaki beengedte az életébe a magasabb szintet, akkor az életminősége megváltozik, ettől kezdve másképp tudja megélni életének minden területét és minden pillanatát.

Az én tantrám ( és ez egy gyűjtőfogalom, hiszen, több, mint 60-80 hivatalos változata létezik, bár szerintem ahány ember, annyi hit és rendszer) az idealisztikus monista tradíció. Ahogy a férfi és a női erő, energia összekapcsolódik és rezgésbe hozza a világot, áramlásával, vibrálásával, úgy a földi szinten a lélek áramlása hozza mozgásba a fizikai teret és ad lehetőséget a földi élet megtapasztaláshoz.

A három fő pillér
  1. Minden földi halandó hordozza az isteni tökély egy-egy arcát, nemtől, kortól lakóhelytől függetlenül. Ez az egyik főpillér. Ezzel meg is szűnik az ítélkezés, az elvárás és a küzdelem. Pillanatok alatt a szenvedőből ki tudtam emelkedni a megfigyelő szerepébe, megszűnt a szélmalom-harc érzés, és béke töltötte ki a teret. Mint, amikor felszáll egy sereg madár a semmiből, úgy szállt fel a tudatom a mélyből, amint teret kapott és szabadságot.
     
  2. A másik pillér épp ez, a szabadság és a tudat. Hiszen e kettő nékül nincs megvilágosodás, nincs egység.
     
  3. A harmadik pedig az, hogy nem magamon kívül kell keresnem istent, aki megszabadít önmagamtól, hanem a bőrömön belül. A szívem kitárásával megtapasztalom azt az érzést, ami az isteni létezés alapja, a feltétel nélküli szeretet.

Az érzelmek fontossága ugyancsak megnyugtatott. Hiába próbáltam évek óta magamból egy állandó langyos hőfokon lappangó nőt csinálni, nem ment, folymatosan kudarcot vallottam elvárásaim előtt. És ráéreztem arra, hogy nem elnyomni kell a hullámokat, hanem meglovagolni őket, és ez óriási terhet vett le a vállamról, az életemről. Sokszor mondtam, hogy miért akar valaki teve lenni, ha lónak született, és végre én is megértettem a szavaim mögött rejlő igazságot.
Minden órán, minden tapasztalatban ismerős akordok csendültek fel lelkem mélyéről, visszaigazolások tömkelege repített egy olyan világba, amiben gyermekként még nagyon otthon voltam, de aztán a kamaszkor és a megfelelési vágy kirepített belőle.

 
 
A tantra számomra a életminőség egekbe repítésének módja
A felemelkedés, a tisztánlátás tana, ami egy tiszta, mély életbölcsességre alapul, nevezhetnénk ezt józan paraszti észnek is, minden csicsa és túlmisztifikáció nélkül. Egyszerűség és nagyszerűség, aminek a végtelen szeretet, az elfogadás, a tiszelet az alfája és az omegája. Így lett ez az alapja annak a képzésnek, amit nőknek tartok, nőként, hogy önmagunk és egymás támogatására lehessünk. Bár hivatalosan dúlaképzés a neve, egy új világot nyit meg benned, ahogy bennem is minden alkalommal megteszi.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 11907 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x