Megcsalt a párom, majd a szeretője lettem
Címlap / Te+Én+Szex / Megcsalt a párom, majd a szeretője lettem

Gelsei Bernadett

Megcsalt a párom, majd a szeretője lettem

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szerelmi háromszög az életünk során sokszor előfordulhat velünk. Az sincs kőbe vésve, hogy mindig ugyanaz a szerep jut ránk, sőt inkább azt tapasztalom, hogy a különböző szerepek különböző életszakaszainkban találnak meg bennünket. Abban hiszek, hogy mindig valami újat tanítanak ezek a helyzetek nekünk önmagunkról.  

Az is lehetséges, és mostanában ezzel elég gyakran találkozom, hogy egyszerre több szerepben is benne lehetünk szerelmi háromszög esetén.  Az egyik leggyakoribb ilyen szerepkeveredés, amikor megcsalt feleségből a saját férjünk szeretőjévé megyünk át. 
 
 

Hogyan is történik mindez és mit lehet kezdeni egy ilyen helyzetben magunkkal?
 
Mária esetét szeretném nektek röviden felvázolni,  akit megcsalt a férje Mária egyik régi nagyon jó barátnőjével. Lebukott és úgy hozta az élet, hogy Mária éppen ekkor kapott egy külföldi munkalehetőséget, így nem váltak el, de külön éltek a távolság adta lehetőség miatt. Férje így aztán egyre inkább felvállaltabban elkezdett együtt lenni a szeretőjével. Időnként beszélgettek egymással és Mária úgy kezelte a helyzetet, hogy ők most külön vannak és a férjének egy új partnere van. Egy év után a férj meglátogatta külföldön Máriát, ahol összemelegedtek és szép lassan újból kialakult közöttük valami bensőséges, meghitt dolog. Mikor lejárt Mária szerződése, hazaköltözött és férje azt kérte próbálják meg újra együtt. Mária igent mondott és férje megígérte, hogy szép lassan leépíti a kapcsolatát a felvállalt párjával. Viszont neki emberileg nagyon fontos a hölgy és szeretné ezt úgy elrendezni, hogy továbbra is barátok maradhassanak. Elvileg meg is történt a szakítás közöttük, de továbbra is találkozgatnak, bár hétvégi ott alvások már nincsenek. Mária ebben a helyzetben kérte a segítségemet, mert úgy érzi, nem igazán tudja kezelni a helyzetet.
 
Megvette a könyvem (Gelsei Bernadett: A hűtlen, a megcsalt és a szerető. A szerelmi háromszög pszichológiája) amelyből felismerte, hogy megcsalt félként a kilábalási időszak utolsó fázisában van, ami az újrakezdés időpontját jelenti. Vagyis elkezdődött egy bizalom, új szövetség felépítése férjével. Azonban mivel a hölgy nem tudja, hogy újból összejött a férje Máriával (a férj úgy döntött nem ez az indok lesz, amit felhoz a szakításnál) bizonyos dolgokban Mária úgy érzi egy ideje a szerető szerepe is rá illik. Itt viszont még a belemerülési szakasz utolsó időszakában érzi magát, ami a “végem van időszak”. Ez azt jelenti, hogy egyre inkább nehezebben viseli azokat a helyzeteket, amikor a férje arra kéri őt, legyen még egy kicsit megértő és türelmes és még ne vállalják fel nyilvánosan azt, hogy együtt vannak, mert nem szeretné megbántani a hölgyet még ezzel. 
 
 
 
 
Mi is történik itt valójában?
 
A megcsaláskor a legnagyobb sérülés a bizalom elvesztésében történik. Amikor egy pár úgy dönt, hogy mégis megpróbálnak túl lenni a megcsaláson és együtt maradnak, akkor egy lassú folyamat indul el. A döntés, hogy a megcsalt fél megbocsájt, megtörténik, azonban ez egy folyamat, amit gyakran elfelejtenek a felek. A bizalom visszaállítása nem megy egy csettintésre, ahhoz idő kell. Például jellemző, hogy az első időszakban még gyakran beszél a hűtlenségről a megcsalt fél, ellenőrzi a hűtlent stb. Ahogy azonban telnek múlnak  a hetek, egyre ritkul ez a dolog, ez mutatja azt, hogy a bizalom kezd visszajönni. 
 
A szeretői státuszban főleg a belemerülési időszakokban egyre inkább elkezdi zavarni a szeretőt az, hogy titkolózni kell, hogy nem lehet annyi időt és akkor együtt töltenie a másikkal, amikor arra szüksége lenne stb. Ezektől az érzésektől elbizonytalanodik a másikban , megkérdőjelezi az érzéseit és egyre türelmetlenebbé válik. Úgy érzi lebegtetve van és folyamatosan döntési helyzetet akar teremteni. 

 
 
Máriában ezek az érzések kavarodnak felváltva. Gyakori, hogy ilyen esetben ambivalens érzéseket élünk meg, amelyek egy belső feszültséget okoznak bennünk, mert az egyik legnehezebb dolog önmagunkban az ellentétes érzésekkel való megküzdésünk. 
 
Amit ebben a helyzetben tenni lehet, az nem más, mint nagyon figyelni arra, milyen helyzetek milyen érzéseket váltanak ki belőlünk, azt folyamatosan megjeleníteni a párunk felé és kérni őt arra, hogy segítsen nekünk ezeknek a leküzdésében. Mi magunk tudjuk a legjobban mi az, amire szükségünk van, ezért fontos, hogy ezt jól tudjuk a másik felé kommunikálni, mert akkor több az esélye annak, hogy megért minket és képes lesz velünk együtt változni.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 6249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x