Ezeket a dolokat vidd magaddal a nyaralásra, hogy felejthetetlen...
Címlap / Te+Én+Szex / Ezeket a dolokat vidd magaddal a nyaralásra, hogy felejthetetlen legyen

Ezeket a dolokat vidd magaddal a nyaralásra, hogy felejthetetlen legyen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Közeleg a várva várt nyaralás és szeretnéd felejthetetlenné tenni? A hosszas várakozásnál csak az a rosszabb, ha indulás után máris beteg leszel. Viszont ha megpróbálsz egy picit előre tervezni, te dönthetsz, álom vagy rémálom lesz a vakáció. Adunk néhány tippet, hogy hogyan készülj fel a nyaralásra.  

Az elengedhetetlen elsősegélycsomag 


Egy jól összeválogatott elsősegélycsomag legalább olyan fontos, mint az a tűsarok, ami nélkül el sem indulsz.
Bármilyen idétlenül is hangzik, nagyon fontos ragtapaszt, kötszert, fertőtlenítő kenőcsöt, törlőkendőt és rugalmas pólyát is magunkkal vinni.
Utazásunk céljától függően jól jöhet néhány vízfertőtlenítő tabletta, rovarirtó és antihisztaminos kenőcs rovarcsípésre.


Tegyünk be fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót és tengeribetegséget (émelygést) enyhítő szert is. 

És természetesen idejében egyeztessük az orvosunkkal, hogy szükségünk lesz-e védőoltásra, vagy malária elleni gyógyszerekre.


Előzd meg a nyomorrontást!

 

A gyomorrontást legtöbbször a fertőzött víz és étel váltja ki. Kerüld az utcai büféket, és ne egyél olyan ételt, ami sokat állt a napon. 
Bizonyosodj meg róla, hogy az ételt rendesen átfőzték, vagy sütötték. 

Ne igyál csapvizet és kerüld a jéggel felszolgált italokat. 
Ha hánytál vagy hasmenésed volt, gondolj arra, hogy a fogamzásgátlód hatása csökkenhet. 
Gyomorrontás ellen vigyünk magunkkal széntablettát és legyen nálunk mindig folyadék, ez utóbbi különösen fontos, ha gyerekkel utazunk.  
 

Mire lehet szükséges a hölgyeknek a nyaralás alatt?


Az oly gyakori női problémák, mint például a húgyhólyag-gyulladás (hólyaghurut), totálisan tönkre tehetik a nyaralást, ha nem készültünk fel. Jó ötlet előre beszerezni valamit erre is a patikában, és betenni az alapkészletünkbe, ha baj van, rögtön segítségünkre lehessen.
A húgyhólyag-gyulladás megelőzése érdekében legjobb, ha szex előtt és után kiüríted a hólyagodat. Ha mégis megtörténik a legrosszabb, és a tünetek nem enyhülnek a kezeléstől sem, feltétlenül menj el orvoshoz! Lehet, hogy antibiotikumot kapsz. Akkor viszont ne feledkezz el arról, hogy csökkentheti a fogamzásgátlód hatását.


Gombás megbetegedéseket is könnyen szerezhetünk, ha nagy a páratartalom, és a hüvely mikroflórája elveszti egyensúlyát – ezért fontos, hogy gombaellenes szert is vigyünk magunkkal, főleg, ha hajlamosak vagyunk az ilyesmire

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3948 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x