Házasok vagy testvérek?
Címlap / Te+Én+Szex / Házasok vagy testvérek?

Házasok vagy testvérek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Gyakran elcsodálkozunk idősebb házaspárokon, mennyire hasonlítanak egymásra mozdulataikban, mimikájukban. Oly sokat ültek reggelinél egymással szemben, hogy megtanulták a másik gesztusait.  

Gyakran elcsodálkozunk idősebb házaspárokon, mennyire hasonlítanak egymásra mozdulataikban, mimikájukban. Oly sokat ültek reggelinél egymással szemben, hogy megtanulták a másik gesztusait. Jó színpadi rendező sok mulatságos jelenetet rendezhet a párhuzamos mozdulatokból, s az együttmozgás a revü kidolgozott szórakoztatási alapformájához tartozik.

Emlékezzünk Latabár-családra! Apa és fiai: testes és vékony, magas és alacsony férfi párhuzamosan mozdul, s az ismétlés által már dől a közönség a kacagástól. Természetesen azért, mert ezt művészi módon művelik.

A komédiaírók rendszerint a nemes, szép ideálok mellett mindig szerepeltetnek ellentétes jellemű, szolgai alakokat, akik utánozzák példaképüket, s a puszta majmolás által válnak humorossá. Milyen kedves a Liliomfiban Szellemfi, amikor Liliomfinak adja ki magát! Vagy az idősödő nénike, aki úgy viselkedik, mint egy ártatlan tizennyolc éves virágszál.



Kapcsolatteremtés
Bizony napról napra magunk is megtesszük ezt, amikor kapcsolatot akarunk teremteni valakivel. Ha szimpatikus, felvesszük viselkedését, amikor együtt vagyunk. Legtöbb kislány így gyújt rá az első cigarettára, festi ki az arcát, amióta világ a világ. „A leány, az se jobb, ha meglátják, púdert lop.” (Schubert: Három a kislány) A másik testbeszédének utánzása, tükrözése a kapcsolatteremtés, az elfogadás, a kötődés eszköze, mely általában öntudatlanul megy végbe.

A nők azért mégis mások kicsit
Bizony inkább humor forrása volt, amikor két híres gyönyörű színésznő egyforma vagy hasonló ruhában jelent meg a díjátadáson. A két hölgy számára pedig egyenesen szégyen egy ilyen alkalom. Ugyanakkor a férfiak boldogan veszik fel az egyenruhákat, megtanulnak egyszerre lépni, örök barátságot köthetnek a hasonlóság által. Mindig sikeresek lesznek a barátságról szóló katonatörténetek, a légióskalandok, ahol az egyéniség éppen a közös ruha, közös cselekedetek során válik annyira eredetivé.

Rockkoncertek 
Persze a lányok is szívesen vesznek részt olyan tömeg-megmozdulásokon, mely örömet, biztonságot nyújt a tapsolás, a tánc, a csápolás közösségében. 
Jól esik megosztani kis italunkat, ételünket, sok-sok iskolai versengés után néhány órára eggyé válni mindazokkal, akik ugyanazt szeretik, amit mi. Legtöbbször nem is a koncert minősége számít, hanem egyszerűen az együttlét. 

Hangulatteremtés 
Akik hasonlóan éreznek, azonos hullámhosszon vannak, vagy éppen a kapcsolatteremtésen fáradoznak, egymáséhoz igazítják testbeszédüket, arckifejezésüket. A szerelmes pár gyakran olyan, mintha táncolnának. Ettől lesz harmonikus a kapcsolat. S valóban a mestertáncokat éppen a férfi- ő kapcsolat mintájára szerkesztik meg. Fogjuk egymást, elengedjük, kipördülünk, de mindig visszatérünk a partnerünkhöz, mindig figyeljük a másikat. 

 

Társaságban 
Mikor azt mondjuk, jó a hangulat, akkor öntudatlanul az utánzásra és az összehangolt viselkedésre gondolunk. A nők gesztusainak tükrözése kb. négyszer olyan gyakori két nő között, mint a férfiak között. A nők a férfiak viselkedését is tükrözik, viszont a férfiak a nőkét csak akkor, ha udvarolnak. A nők azt is észreveszik, ha valakinek más a véleménye a társaságban, mert megváltozik a testbeszéde. Egy nő tíz másodperc alatt hatféle kifejezéssel tud képes reagálni a beszélő érzelmeire. Némelyik férfi attól fél, hogy nőiesnek tűnik, ha átveszi a beszélő mimikáját. A férfiaknak a nyilvánosság előtt nagyrészt mimikátlan az ábrázatuk, gyakran ezért olyanok, mint a kőszobor. 

Legközelebb társaságban figyeljük meg, az egymással beszélgető emberek hányszor használják ugyanazt a taglejtést, mint partnerük. A másik utánzása azt jelenti, hogy egyetértünk vele, ugyanúgy gondolkodunk és érzünk, mint ő. Szavak nélkül mondjuk azt neki: 

„Amint látod, ugyanaz a véleményem, mint neked.”
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 2762 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x