Thaiföld, a mosoly országa: kapcsolatok
Címlap / Utazás / Thaiföld, a mosoly országa: kapcsolatok

>

Thaiföld, a mosoly országa: kapcsolatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Thaiföldi cikksorozatunkból megismerheted e lenyűgöző ország különböző testi és lelki aspektusait egy olyan utazó szemszögéből, aki immáron húsz éve mélyen a lelkében tartja ezt a kincset.  

Kapcsolatok a világi életben

A thai kultúrában nagyon érdekes jelenség, hogy mindennek lelke van, és mindennel és mindenkivel harmonikus kapcsolatot akarnak ápolni. Hiszen minden léleknek alapvető vágya a harmóniára és a boldogságra való törekvés. Ahogy a Dalai Láma mondta: "mindenki, minden cselekedetével a boldogságra törekszik."

A thai emberek Buddha tanításait követve felismerték, és tapasztalták, hogy feszült kapcsolatokban nem érdemes élni, mert az senkinek nem jó! Ezt a buddhisták karmának hívják: ok/okozat, adok/kapok. A Bibliában: "ahogy vetsz, úgy aratsz". Tehát racionálisan átgondolva, ahogy ápoljuk kapcsolatainkat, úgy ápolnak minket a jövőben.

És itt jön egy érdekes jelenség: nem csak emberi kapcsolatokról beszélnek a thai emberek. Bármivel kapcsolatba kerülünk, azzal a jövőben kapcsolatunk lesz. Legyen itt egy egyszerű példa: nem azért veszik le a cipőt egy bolt, vagy lakás bejáratánál, hogy ne legyen fizikailag koszos. Persze ez is számít. Azért veszik le a cipőt, mert nem akarnak koszos kapcsolatot teremteni egy lakással, ahol gyermekek, emberek laknak. Nem azért porolják le a buddha szobrot, mert poros, hanem azért, mert tiszteletet adnak neki! Akkor is leporolják, ha arra konkrétan semmi szükség. Tárgyaikat, munkaeszközeiket és egyéb kapcsolataikat akkor is ápolják, ha arra látszólag nincs is szükség.

A kulcsszó a tisztelet.Belső kapcsolatuk önmagukkal és a felsőbb rezgésekkel

A buddhizmust és meditációt ismerők nyilván rögttön a meditációval hoznák asszociációba a belső világunkkal való kapcsolatot. Részben igazuk is van. A thai emberek – mint sok más buddhista kultúra képviselői – a meditációt csak mint eszközt használják arra, hogy ugyanúgy megadják a lehetőséget önmaguk megismerésére, mint ha egy számura idegen emberrel tennék. Ezen keresztül kapcsolatba lépnek önmagukkal, és felismerik, miben lehetnek kedvére azzal a társukkal/kapcsolatukkal, akivel születéstől halálig napi kapcsolatban lesznek. Tehát nem csak kiürítik tudatukat!

Az üresség pillanatától továbblépnek, és megnézik intuitíve, mi jut eszükbe saját önvalójukkal kapcsolatban. Mintha barátjukkal, szüleikkel vagy gyermekükkel tennék ugyanezt. Ezt szemlélődésnek hívják.

Ugyanígy a "fentiekkel" is – jelentsen is ez bárkinek bármit – hasonlóképpen kerülnek kontaktusba. Ilyenformán, mintha az internetre kapcsolódnának, információkat, válaszokat vagy tanácsokat integrálhatnak aktuális élethelyzetükbe. Számukra ez a reláció ugyanolyan szent, mint mesterükkel való diszkusszió a reggeli meditációk után, a kolostorokban.

 
 
Ezért hívják Thaiföldet a mosoly országának, és ezért megyek vissza spirituális csoportokkal évről évre, ahogy teszem ezt most is, a Hamonet huszadik évfordulója alkalmából 2020 elején. A spirituális thaiföldi utazással kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet keresni:

Bognár Tas
06308501124
tasbognar@gmail.com

A Harmonet csapatával tervezett út rövid leírása itt érhető el
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2741 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x