Vitorlás gasztrotúra a Balaton körül? Van ilyen!
Címlap / Utazás / Vitorlás gasztrotúra a Balaton körül? Van ilyen!

>

Vitorlás gasztrotúra a Balaton körül? Van ilyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Egy jó vitorlás túra a magyar tenger körül mindig jó megoldás, ha valaki különlegesre vágyik az ember. Ehhez azonban arra van szükség, hogy olyan kiindulási helyet találjunk, amely minden igényünket kielégíti.  

Lehet ez egy romantikus hajókázás vagy akár egy gasztrotúra a Balaton körül. A vitorlás oktatás és túrák a Balatont is érintik, így aki tényleg komolyan gondolja, akár egy tanfolyamon is részt vehet, hogy saját maga szállhat vízre és irányíthatja a hajót.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen túrák vannak azok számára, akik részt vennénk egy Balaton körüli hajókázáson.

Vitorlás túrák a Balatonon

Hajót bérelni ma már nem úri passzió, nagy vágyad, hogy vitorlázhass a Balatonon? Mára már bárki számára elérhetővé vált. Az sem jelent problémát, ha nincs hajóvezetői képesítésed, mert a kapitánnyal együtt béreheted ki a hajót és a különböző programokból választva vitorlázhatsz ki a Balaton nyílt vizére.



Vitorlás oktatás

A vitorlás jogosítvány megszerzésére mindenkinek lehetősége van, hiszen a Balatonon több helyen is szerveznek tanfolyamokat, hogy megtanítsák a vitorlázás alapjait a tanulóknak. A tanfolyam végén vitorlás vizsgát kell tenni, majd ezt követően kapható kézhez a vitorlás jogosítvány.

A vitorlás kishajóvezető képzést és a kisgéphajó-vezető képzést egyszerre is el lehet végezni, mindezt egy 6 napos tanfolyam alatt. Vízen lenni pedig mindig felülmúlhatatlan érzés annak, aki vágyik a Balatonra.

De nem csak a konkrét programokkal lehet kihajózni, hanem szabadon választott útvonalon is haladhatunk, tetszés szerint időtartamban, balatonfüredi indulással és érkezéssel.

Hajót bérelni a Balaton déli partján is van lehetőség, Siófokon, Balatonföldváron és még több kikötőben is bérelhetünk hajót. Családi vitorlázáson kívül még céges csapatépítésre is lehetőséget kaphatunk, akár több vitorlás egyidejű bérlésével is.

Gasztronómia

A vitorlás túra alkalmával végig lehet járni és fel lehet fedezni a Balaton gasztronómiai látványosságait, kipróbálhatjuk a legközelebb eső, legízletesebb helyi fogásokat felszolgáló éttermeket.

De akár borkóstolóra is vitorlázhatunk, és hűsölhetünk valamelyik balatoni borospincében egy pohár bor mellett.

A déli parti Balatonföldvárról indulva egészen az északi parti Csopakra érkezve tart egy gasztrotúra, ahol szinte vitorlázás közben lehet ebédelni, hiszen az étterem rendelkezik közvetlenül a parton található saját kikötőhellyel a bejárattól néhány méterre.

De ugyanilyen szuper választás a Balatonfüred-Balatonföldvár túra is, hiszen Balatonföldvár a déli part egyik gyöngyszeme, oda-vissza rövid idő alatt el lehet jutni egy ebéd idejére.

Egyéb túrák a Balaton körül

De nem csak gasztronómiai túrát, hanem többféle úticéllal szerveznek vitorlás túrákat.

  • Élményvitorlázás: A balatonszemesi kikötőből indul, szabadon választott útvonalon.
  • Naplemente-túra: Napnyugta előtt Balatonszemesről vitorláznak ki a nyílt vízre és a naplemente után sötétben térnek vissza.
  • Éjszakai vitorlázás: Napnyugta előtt vitorláznak ki a vízre, de nem jönnek vissza szürkületkor, hanem megvárják az éjszaka beálltát, majd az éjszakai fények segítségével vitorláznak vissza Balatonszemesre
  • Tihanyi vitorlás túra: A félsziget nyugati, érintetlen partvidékén egész napos túra keretén belül feltérképezik a régiót, Balatonszemesről reggel indul a túra.
  • Átvitorlázás a túlpartra: Önálló vitorlás túraként, jó szélviszonyokkal élvezetes túra.
Összegezve

Elmondhatjuk, hogy nem elérhetetlen a vitorlás túra kipróbálása a Balatonon. Néhány vitorlás jogosítvány nélkül is igénybe lehet venni, mindezt bérelt kapitánnyal. Sőt, ha igény van rá, a vitorlás oktatásra is mehetünk.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 814 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x