Gyerekkönyvek Mikulásra és karácsonyra (1. rész)
Címlap / Ajánló / Gyerekkönyvek Mikulásra és karácsonyra (1. rész)

>

Gyerekkönyvek Mikulásra és karácsonyra (1. rész)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

A Pagony sok-sok újdonsággal jelentkezik idén télen. Ezek között a kisebb és a nagyobb gyerekek, sőt még a szülők is megtalálhatják a legjobb ajándékot és olvasnivalót a hideg estékre.  

Gimesi Dóra: A tündér csizmája (Szegedi Katalin rajzaival)

Igazi téli hangulat vár az Év gyerekkönyve-díjas szerző és illusztrátor új közös könyvében. Egy aprócska város aprócska utcájában él egy vidám cipészmester, aki meg szeretné tanítani a három fiának is a mesterségét, ám a fiai erről hallani sem akarnak: az egyik bankigazgatónak áll, a másik centercsatárnak, a harmadik meg feleségül vesz egy királykisasszonyt, és attól fogva csak heverészik a kanapén. A cipészmester ezután már nem mosolyog és nem fütyörészik, egyre kevesebb cipőt készít, míg egy napon végül bezárja a műhelyét. Karácsony előtt néhány nappal azonban bekopog hozzá egy tündér, aki hétmérföldes csizmát szeretne csináltatni magának…

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 2490 Ft

Kiss Judit Ágnes: Babaróka kertjes (Egri Mónika rajzaival)

A Babaróka kertje meséi, az előző kötethez hasonlóan, egytől egyig igazi szülő-gyerek történetek. Mert amellett, hogy kisgyereknek lenni és szülőnek lenni nagyon jó, néha mindkettő nehéz is tud lenni – de ezekben a mesékben lehet bal lábbal kelni, nyűgösnek, fáradtnak és dühösnek lenni, sőt, még össze is lehet néha veszni, hogy aztán szépen kibékülhessünk. Babaróka látogatóba megy Kiscicáékhoz, de Kiscicáéknál semmi sem olyan, mint otthon – de attól még játszani nagyon jól lehet együtt! Babaróka nem akar aludni – sötét van, szomjas, éhes, nem jön álom a szemére – csoda-e, ha Mamaróka türelmetlen? Babaróka egy hétvégét apával marad, mert Mamaróka elutazik. Pontos, finom szöveg, érzékeny rajzokkal Kiss Judit Ágnestől és Egri Mónikától.

Cikk a könyvről: https://www.pagony.hu/kezdodik-a-rokatanc
Részlet a könyvből: https://www.pagony.hu/babaroka-apukaja

Korosztály: 2-5 éveseknek
Ár: 2890 Ft

Stiglincz Milán: Mazsi, a kócos tündér
(Kismarty-Lechner Zita rajzaival)

Ha valaki kétkedik benne, hogy miért jó a nagyobb gyereknek egy szeleburdi kistestvér, csak olvassa el Nati és Mazsi történetét, és máris tudni fogja a választ! Natinak nagyon jó. Az óvodában aranyosak az óvó nénik, van legjobb barátja, anya és apa is szereti, bolondoznak vele, a kedvencét főzik vacsorára. Mégis magányos. Egészen addig, míg apa meséjéből életre nem kel Mazsi, a kócos tündér, és fel nem rázza az unalmas hétköznapokat. Mazsi követelőzik, hangos, harap és malacul eszik, és a sok galibát mind Natinak kell elsimítania.

Cikk a könyvről: https://www.pagony.hu/tunderes-kalamajka
Interjú a szerzővel: https://www.pagony.hu/egesz-nap-a-barataimmal-logok

Korosztály: 3-6 éveseknek
Ár: 2990 Ft

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1225 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x