Isten éltesse a Rolling Stonest!
Címlap / Boldog szülinapot / Isten éltesse a Rolling Stonest!

Isten éltesse a Rolling Stonest!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

50 évvel ezelőtt 1962. július 12-én mindössze 110 néző előtt, - akik többnyire jazzrajongók voltak - a londoni Marquee Club színpadára egy ismeretlen zenekar lépett Rollin' Stones néven.  

Jaggerék koncertjére azért kerülhetett sor, mert a napot "birtokló" Alexis Korner Blues Incorporated-jének meghívása volt aznap estére a BBC-hez. A legendák szerint, amikor a Jazz News lapban meghirdették a bulit, arra a telefonos kérdésre, hogy mi a zenekar neve Brian Jones rápillantott a közelében lévő The Best of Muddy Waters LP-re, amelynek az első dala a Rollin’ Stone volt. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy bejött ez a név, de kik voltak a nevek mögött?


A banda szíve és lelke ma is itt van közöttünk, Mick Jagger és Keith Richards, azon a bizonyos csütörtök estén velük játszott még Brian Jones (akkor az Elmo Lewis művésznevet használta), Dick Taylor basszeros, aki később nagy vetélytársuk, a Pretty Things oszlopos tagja lett, Ian Stewart zongorista és Mick Avory dobos, ő majd a Kinks-ben folytatta. Mások szerint Tony Chapman volt a dobosuk ebben az időben, de Richards a Life című memoárjában egyértelműen Avoryt nevezte meg az ütősüknek. Ő már csak tudja!


Az 50 perces műsorban  - az egyik Rolling Stones fanclub szerint - állítólag ezt a 18 dalt játszották:

- Kansas City (Jerry Leiber/Mike Stoller)
- Baby What’s Wrong (Willie Dixon)
- Confessin’ The Blues (Walter Brown/Jay McShann)
- Bright Lights, Big City (Jimmy Reed/Mary Lee Reed)
- Dust My Blues (Elmore James)
- Down The Road Apiece (Tony Raye)
- I’m A Love You (Jimmy Reed)
- Bad Boy (Eddy Taylor)
- I Ain’t Got You (Calvin Carter)
- Hush-Hush (Jimmy Reed)
- Ride ’Em On Down (Eddy Taylor)
- Back In The USA (Chuck Berry)
- Kind Of Lonesome (Jimmy Reed)
- Blues Before Sunrise (Elmore James)
- Big Boss Man (Luther Dixon/Al Smith)
- Don’t Stay Out All Night (Billy Boy Arnold)
- Tell Me That You Love Me (Jimmy Reed)
- Happy Home (Elmore James)

Természetesen akkor még nem volt egy saját szerzeményük sem - ezt csak az újszülöttek kedvéért írom. Keith Richards szerint ez volt a zenekar életében a fogamzás pillanata, de ő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az 50. születésnap valamikor jövőre lesz, amikor Charlie Watts hosszú győzködés után csatlakozott a bandához. De arra már egyikük sem emlékszik, hogy ez január melyik napján is történt pontosan. Talán ez nem is annyira fontos, annál inkább az, hogy lesz-e jubileumi turné, vagy legalább néhány koncert a közeljövőben?


Keith Richards elmondta, hogy volt már néhány próbájuk, amelyen jól érezték magukat. Idén lesz esetleg egy koncertjük és jövőre turnét is fontolgatnak, de erről többet nem árult el.

Emlékeztetőül, a Rolling Stones 2007-ben Londonban befejeződött világkörüli turnéját (A Bigger Bang) 32 országban 4,5 millió néző látta, ami azt mutatja, hogy van rájuk igény, de ez így lenne jövőre és még azután is!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5175 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x