A jól elrontott ezoterikus paprikás csirke
Címlap / Ezotéria / A jól elrontott ezoterikus paprikás csirke

A jól elrontott ezoterikus paprikás csirke

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Rengeteg önismereti, önátalakítással foglalkozó könyvvel, irodalommal, tanfolyammal találkozhatunk manapság. Olyan izgalmas a mai világ, hiszen rendkívül sok az információ, színes a paletta, így ki-ki megtalálhatja a maga számára legmegfelelőbbet.  

Deformálódott szavak


Sajnos ebben az információ áradatban némi nehézségbe is ütközhetünk, hiszen a szavak értelme, jelentése úgy tűnik deformálódik. Azt gondolom, az értés mára nehezebb, mint valaha is volt. Biztos vagyok abban, hogy a meditáció számodra egészen más jelentéssel bír, mint számomra, vagy a figyelemről is más jut eszedbe, mint nekem.

Bár a félreértés akkor nem túl nagy probléma, ha a következő módon történik: Egyik alkalommal kedvesem egy étteremben paprikás csirkét rendelt magának. Amikor kihozták az ételt, meglepetten vettük észre, hogy ez, nem az az étel, amit kértünk, igaz, csirke volt a tányéron, paprika is volt az ételben, de köze nem volt a szakácskönyvekben leírtakhoz! Odahívtuk a pincért, elmondtuk az aggályunkat, de megértés helyett, egy kurta választ kaptunk:"Itt ilyen a paprikás csirke!"

Meglátásom szerint, sajnos az ezoterikus "piacon" is rengeteg hasonló eset megtörténik. Addig nem is akkora a probléma, amíg "csak" a paprikás csirkénkről van szó, de amikor az életünkről, belső fejlődésünkről, párkapcsolatunkról és a ma oly nagyon divatos " Vonzás törvényéről" van szó, mindez igenis elgondolkodtató.

EGO-izmus


Több meglepő részlettel is találkoztam az "Így működtesd a vonzás törvényét !" gyakorlati kézikönyvben, ezek közül most egyről szeretnék említést tenni, amelyik nem más, mint az EGO-izmus, mely a módszer - és nem titkoltan, egyik alappillére. No, nézzük, az ide vonatkozó kis sztorit, de már az említett könyvből:

" Képzeld el, hogy együtt utazol az egyik legjobb barátoddal, aki ragaszkodik hozzá, hogy a rádió keresőjét tekergesse. Egy olyan heavy metal állomást választ, amit utálsz. Kezded feszültnek érezni magad. Öt perc elteltével ezt mondod magadban: "Ez az én autóm, és ezt egyetlen másodperccel sem hallgatom tovább". Odanyúlsz és a kedvenc állomásodra állítod, ahol modern komolyzenét játszanak. Azonnal boldogabbnak és nyugodtabbnak érzed magad" (részlet: az  Így működtesd a vonzás törvényét c. könyvből ).

Szándékoltam kiemelni, hogy az eset a legjobb barátoddal történik! Mire tanít bennünket ez az interakció?

Ha a legjobb barátommal utazom, bizonyára megtalálom a megfelelő, a legjobb módját annak, hogy emberi módon tegyek eleget a kívánságomnak, s mivel a legjobb barátomról van szó, eszem ágában sem lenne megsérteni a cselekedetemmel, mint ahogy a fent említett példában ez megtörtént. Ha nem a legjobb barátommal utazom, akkor is hasonló módon járok el! A vonzás törvénye értelmében - mely számomra meglepő módon gyakran hangsúlyozza az önérvényesítésnek a nem igazán szerény példáit- vajon milyen válasz várható a "komolyzenei választásra"? Harc, veszekedés, esetleg egy nagy pofonnal? Mivel kocsiban zajlik ez a történet, ki tudja, milyen következményekkel járna?

Abból is merem következtetni mindezt, mivel nem a figyelmes hozzáállás felvázolásáról, hanem az önérvényesítés egyik durva, a másik ember szándékát figyelmen kívül hagyó, egoista hozzáállásról  és még egy kérdés sem hangzik el a szándékot illetően!  Ez egy negatív dominójáték, vagyis játszma kezdete lehet inkább, mint a pozitív egymást elfogadó, toleráns hozzáállás, mely ugyanezt a pozitív hozzáállást erősíti másokban a vonzás törvénye alapján. Lehet, hogy egy másik törvényt ismerek? 
Mindent szabad, ami nem árt másnak!


Felhívom a figyelmet arra, hogy az élet és a másik ember kellemetlenségei nem kikapcsolhatók, mint a TV, a távirányítóval! Márpedig a gyakorlati kézikönyv több ízben is erre oktat. Szeretnék kontrasztként, ősi tanításokból, Yotengritből és a Bibliából idézni: "Mindent szabad, ami nem árt másnak!" szól a Yotengrit tanítása, mely szorosan a Bibliai tanítás mellé áll - " Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!"
Ezen örök érvényű, az univerzális törvényeket támogató tanítások, teljesen elkerülték a Vonzás törvénye gyakorlati könyvének írója figyelmét. Szarvas hiba akkor, amikor az univerzális törvényekről ír. 

Hagyd figyelmen kívül?


Mindannyian felismertük már életünkben, hogy mások kellemetlenségeit elviselni a legnehezebb, de hát, hogyan taníthat mégis, egy méltán sikeres könyv arra, hogy a másikat figyelmen kívül hagyd, és ezen keresztül szerezd meg a nyugalmadat? 

Igen, előfordul, hogy mások feszültséget gerjesztenek bennünk a viselkedésükkel, de meg van a lehetőségünk arra, hogy szembenézzünk a saját feszültségünkkel annak érdekében, hogy a felmerülő nehézségeket a helyzetet, két ember közti feszültséget és a sajátunkat meg tudjuk oldani. Tudom, hogy ez a hozzáállás nehezebb és felelősebb, mint gyorsan, hatékonyan kikapcsolni a rádió gombját és ezzel a másik embert is. Így abban az emberben megszűnik a feszültség és még boldog is lehet ettől, aki a kellemetlen zenét kikapcsolta, de mi lesz a másik emberrel, aki hallgatni szeretné azt, amit barátja nem...

Bízom abban, hogy a gyakorlati kézikönyvben említett változatnál sokkal több alternatívája is lehet azoknak, akik a vonzás törvénye módszerét tanulják! A figyelmesebb és emberibb megoldásokra gondolok és elsősorban mások érdekében, ami jócskán meghaladja az önös, saját érdekeket.

Az egoizmus tévútra visz!


Az EGOizmusról: "Az önzés rendjén van, ha megértjük, hogy az önzés egyszerűen egyfajta önmagunkról való gondoskodás. Arra bíztatlak, hogy légy önző életed minden területén, különösen(...) a kapcsolatodban!"  (idézet az: Így működtesd a vonzás törvényét gyakorlati kézikönyvből )

Az egoizmusról a könyvben leírt mondat, következményeit, vonzását tekintve, úgy látom, nem lehet, az egoizmus magyarázatát ennyivel elintézni, hiszen ez számos félreértésre adhat okot! Talán mostanra érthető, minek okán kezdtem az írásomat a félreérthetőséggel, az egymás mellett elbeszéléssel, azzal a kommunikációval, mely figyelmen kívül hagyja a másik embert és csak a saját megoldását elképzelését tartja szem előtt, nem törődve közben másokkal. Látható, hogy meg kell kockáztatni az átgondoltabb, sokkal figyelmesebb útmutatást akkor, amikor ekkora az érdeklődés, az egyéni fejlődés és változás iránt, hiszen e könyv tekintetében mostanra hatalmas tömegekről és gyerekekről is szó van.

 

Légy figyelmesen önző!


Legyünk magunkról gondoskodóak, tegyük ezt meg az emberi kapcsolatainkban is, de egy másik hozzáállás birtokában: az együttérző, türelmes, támogató hozzáállás közvetítésében, mely a vonzás törvénye értelmében, elhozza számunkra a kiegyensúlyozott emberibb, boldogabb életet.

Gazdagítsuk életünket és egymást pozitív érzelemben, kedvességben, az együttműködésünk szándékával és akkor életünk, emberi kapcsolataink is gazdagodni fognak. Legyünk figyelmesen önzőek, hiszen figyelmes önzőségünk másoknak nem árthat!  

Képforrás: Pixabay 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x