Kis vámpírhatározó
Címlap / Ezotéria / Kis vámpírhatározó

Kis vámpírhatározó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egyre sűrűsödő félhomály... Titokzatosan susogó őszi lombokon át homályosan világít a telihold sápadt fénye, tompa sírköveken ködösen csillan meg a nyirkos, ezüstös fénysugár, a baljós sötétben bagoly huhog. Minden valamirevaló vámpíros filmben van ilyen jelenet. De kik azok az energiavámpírok?  

Az energiavámpír rafinált, mindenki által ismert lény. Először is, nem fél a nappali fénytől, sem a fokhagymától. Nem lehet felismerni sápadt bőréről, sem hegyes szemfogairól, feltehetően nevetséges galléros kabátot sem visel. Viszont az igaz, hogy akinek a vérét szívja, az hajlamos maga is vámpírrá válni…



Nos, nézzük, miről is ismerjük fel e szerencsétlen, elátkozott teremtést. Bizony, elátkozott, talán már a szülei által, akiktől megtanulta: önerejéből sohasem boldogulhat. És, szerencsétlen is, hiszen bizonyosan nem boldog, a boldog ember ugyanis sugározza az energiát, nem pedig elszívja. Az energiavámpír bárhol megtalálható, és az sem garancia, hogy mi magunk nem válunk azzá olykor-olykor.

Lássuk hát az ismertetőjeleket!

A hibáztató. Az ilyen ember természetesen sohasem hibás. Nagyon ért ahhoz, hogy elkedvetlenítsen téged azzal, hogy éles szemével felfedezi a hiányosságokat, és „építő kritikaként” rá is mutasson. Folyton baja van az egész világgal, legfőként veled. Fő törekvése, hogy egészen mássá válj, mint aki vagy, ezért például a tanári karban, sőt ezoterikus körökben is gyakori fajta. Irtó jól tud spirituális bűntudatot kelteni a „neked már nem itt kéne tartanod”-dal.

A nyafogva támadós. Imádja a saját hangját, téged nem is hagy szóhoz jutni. Mindegy, milyen az időjárás, neki fáj a feje. Sosem fogy ki a témából: különösen kedvelt témája a gazdasági helyzet, a közbiztonság, a politika, az árak, a globális felmelegedés. Gyakran akad össze hasonszőrű példányokkal az orvosi rendelőkben, ott tünetvetélkedőt rendez egészen a hisztériás nagyrohamig. Szükség esetén felmelegít panasz-konzerveket is, és a pocsék gyerekkorára vagy a magyarság elnyomott történelmi múltjára panaszkodik. Iszonyatosan idegesítő. A bevadulós fajta, ha hasonlóakkal fog össze, hajlamos tojást dobálni és gárdát szervezni.

A segítség-szipoly. Semmi baj nincs azzal, ha segítséget, tanácsot kérünk, de ez az embertípus sportot űz ebből. Lebuktatható azon, hogy sohasem fogadja meg a tanácsot, illetve a vége az, hogy „rajtam úgyse tudsz segíteni”. A lényeg az, hogy tehetetlennek érezd magad – valójában ő az. A keményvonalas fajta szereti éjfélkor kiugrasztani az ágyból ismerőseit, hogy most lesz öngyilkos, mentsék őt meg azonnal. Pszichológusok ettől a típustól őrülnek meg. Ha a kizsigerelt tanácsadó végre kiteszi a vámpír szűrét, az „hálából” feljelenti.

A bealázó. Nyilvánosság előtt szeret tevékenykedni. Állandóan beléd köt, meghazudtol, ellentmond, belevág a szavadba, és egyáltalán: mindent elkövet, hogy hülyének érezd magad – pedig ő az. Ő az, aki „kijavítja” az idegenvezetőt, hogy az obeliszk nem ötven méter, hanem csak negyvenkilencegész ötvennyolc. Persze mindezt a „pontosság” nevében! Hivatalokban, vevőszolgálatokon tenyészik ez a fajta, a dús ügyfél-táplálékon egészen kövérre hízhatna, mégis kielégíthetetlenül sóvárog az életadó lelki vérre, alkata fonnyadt, jellegzetesen kopaszodik, arca beesett és sápadt, ajka keskeny és vértelen. Az óvodában feltehetően paragrafus volt a jele.

Az indiszkrét. Az efféle pletykafészek specialitása kényes információk kiszivárogtatása nyilvánosan, egészen addig, míg a megszégyenített áldozat saját vérében úszva haldokolni nem kezd. Ekkor újabb áldozat után néz, lelkes „de jó hogy itt vagy Pirikém”-mel. Vörösen izzó szemeiről és vért szimatoló, remegő orrcimpáiról ismerhető fel, falusi lagzikon nagyobb mennyiségben is előfordulhat. Ha több egyed találkozik, eljátsszák a „ki tud több szaftos pletykát” vetélkedőt. Ez is vérre megy.

A feljelentgetős. Már az óvodában is ő volt az árulkodós, azóta is a szemétkedés a hobbija, szembe kedves, aztán meg feljelent házilagos iparszerű vegytisztításért. Felszólal a lakóbizottságban, gyakorlatilag körülötte forog az élet, rendszerint prosztatagyulladása is van, mivel alkatilag impotens. A nőnemű változat se jobb. Rutinosabb hatóságoknál listát vezetnek róla „kveruláns” felirattal és olvasatlanul dobják ki a panaszos leveleit. Nem az a lényeg, hogy neki jobb legyen, hanem hogy téged hozzon kellemetlen helyzetbe. 

 

Valójában szegény vérszívó is csak arra vágyik, amire mindenki: szeretetre. Tragédiája abban áll, hogy nem tudja: épp ezzel a viselkedéssel riasztja el magától azokat, akik szerethetnék őt. Mégis ebben rejlik a megváltása. Elkülönültsége és magányos boldogtalansága véget érhet, ha ő maga megtalálja az élet forrását önmagában. De pont ő az, aki ezt a forrást másokból akarja kicsikarni, ezáltal pont olyan pocsékká válik a világa, amilyenné ő maga teszi. Olykor egy kis önként adott türelem és szeretet csodát tud tenni – emberré teszi a vámpírt, még ha rövid időre is. Máskor viszont jobb otthagyni a vámpír által felkínált játszmát, különben könnyen leránt a maga szintjére. Ami biztos: haragudni eme boldogtalanra nem érdemes.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3126 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x