Tavaszi születésűek - a lendület és érzékiség csillagjegyei...
Címlap / Ezotéria / Tavaszi születésűek - a lendület és érzékiség csillagjegyei

Tavaszi születésűek - a lendület és érzékiség csillagjegyei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

A tavaszi csillagjegyek az asztrológiai évkör első negyedébe esnek. Az időszak a Kossal indul, majd a Bikával és az Ikrekkel folytatódik. A tavaszi csillagképek a bimbózás, rügyezés jelképei, vagyis e jegyek szülöttei a természet megújuló erejét használják fel életükben. A faunához hasonlóan folyamatos átalakuláson és megújuláson mennek keresztül.  

A tavasz dinamikája

Ha a tavasz transzformációját rosszul viselik, vagyis, ha az állandóságot várják, s ragaszkodnak a megszokotthoz, akkor tehernek érezhetik a mozgalmasságot életükben
. A Kos és az Ikrek dinamikus jelek révén igazán szeretik ezt a belső felhajtóerőt, ami önmegvalósítás formájában kristályosodik ki bennük, ám a Bika jóval nehezebben viseli ezt, s ezért némiképp kilóg a sorból, a tavaszi csillaképek közül az ő szilárd természetét éri a legtöbb kihívás.

A tavaszi csillagjegyek szülöttei általában fittek és egészségesek. Szüleik gyakran már egészen pici koruktól kiviszik őket a természetbe, a Bika ettől lesz szívós, az Ikrek pedig igazán laza, sportos, a Kos inkább felfedezőkedvét élheti meg.

A  kisgyermekek számára a korai levegőztetés és séták az immunrendszer gyors megerősödését szolgálják, érdemes ezért minden csillagkép szülötteit a megfelelő módon szoktatva, az időjárás szerint öltöztetve korán a természetbe vinni. Minden évszak 3 csillagjegy szülötteit foglalja magában ezért minden időszak 3 elemi alapminőség energiáit képes megnyilvánítani. Érdekesség, hogy ezek az energiák teljesek a maguk nemében, színeiket tekintve például minden negyedévben teljes színpalettát kapunk.

A tavasz csillagjegyei
 
A felhajtóerő: a KOS a tavasz első szelével egyenértékű jel. Aktív és pörgős, lelkes, igazán mozgalmas életet képes élni, de olykor kitörhet rajta a tunyaság is. A tavasz során a Kos felhajtóerő, a megújulást, a befektetett energiát és a kivirulást jelképezi. Kicsit a versenyt, a sürgetést is behozza életünkbe. Színei a piros, a vörös, és részben más szoláris színek is hozzá tartoznak, a terrakotta, rózsaszín, fehér.

A Kos jelűek egészségesek, sikeresek és céltudatosak. Munkájukban kedvelik a versenyhelyzeteket, szerelmi életükben latinosan forrongók, aktívak és gyorsan lelkesedők. Egészségük viszonylag jó, de természetük szenvedélyessége miatt hajlamosak a gyulladásos betegségekre és az erős hangulatváltozásokra.

Híres Kos: A legtipikusabb Kos József Attila. A múlton való merengéstől kezdve, az irodalmi készségen át, az akarat érvénesítésig, aki egész életében mindennel és mindenkivel harcolt érzéseiért, igazáért. Önmagával versenyzett, zsenialitása felülmúlhatatlan. Kos jelű a harcias II. Rákóczi Ferenc, a gyönyörű Kate Hudson, a férierő szimbóluma, Russel Crowe és a zenész-óriás Bach is.

A nemzőerő: a BIKA, a tavasz második jele, amely a megtartást és termékenységet, megtermékenyítő erőt képviseli. A bőségre törekvést, az életösztönt képviseli, ami a nemzőerőt és a táplálék beszerzését foglalja magában. A Bika színei a smaragdzöld, az olíva, az aranybarna, a szürke és részben a fekete. A föld ,a veteményes, és a május színei ezek.

A Bika a Kos által hozott felhajtóerőt a gyakorlatba átülteti és megtartja. Munkájukat tekintve gyakorlatias, precíz emberek, bár néha ellustulnak. Szeretik a kétkezi munkát, a megfogható dolgokat. Fizikumuk erős, nehezen betegednek le, de testük belső tisztántartása méregtelenítése gyakran katasztrofális. Mentálisan ragaszkodások gyötrik őket, a változások képesek kibillenteni őket egyensúlyukból. Szerelmi életük az érzéki élvezetekre alapoz.

Híres Bika:
Shakespeare, aki tirádás költészetéről, máig egyedülálló művészetéről, és színpadra állítható, megfogható műveiről híres, de Bika Jack Nickolson is, aki kicsapongásairól és forróvérűségéről is ismert. Bika még a meseszép Uma Thurman és a mesés hangú Barbara Streisand is.

A kapcsolatteremtő erő: az IKREKhez kapcsolható a tavasz harmadik jele. Az Ikrek a tavasz hírnöke, aki „szóba elegyedik” a nyárral, s aki befolyásolhatósága miatt meggyőzhető és enged a nyár forróságának. Az Ikrek az Üzenet, aki elbeszéli az évkör történetét. Az első gyümölcsérések ideje Ikrek havára esik. Ekkor még ültetünk, ám már látszik az eredmény is, képesek vagyunk valamit felmutatni. Színei a nap vakító fehérsége, ahogy pályájának magasabb pontjaira emelkedik, és a meleget ellensúlyozó kék, a folyók, tavak hűs vizének árnyalatai.

Az Ikrek születésénél fogva a kirándulások, túrák, sport, szabad ég alatt eltöltött pásztorórák jegye. Kíváncsi természete által bebarangolja a világot, majd elregéli mindazt, amit látott. Örök izgága, nyughatatlan természet, munkájában az érdekes dinamikus, kommunikációban gazdag hivatásokat, utazós és nyelvi szakmákat kedveli. Szerelmi életében beszédes és kalandvágyó, egészsége kiváló, bár légzőszervei, befogadó érzékszervei, főként a szem, illetve a karok könnyen megbetegednek.

Híres Ikrek: Az egyik leghíresebb Ikrek a világ legszebb asszonya Marylin Monroe, aki játékosságával, színészi-, és énektehetségével vált ismertté. Beszédessége, kedves, barátkozó természete mindenkit közvetlenül érintett meg, sötét titka, belső ikre, aki halkan szólt fejében: Norma Jane. Ikrek továbbá Kennedy elnök és Johnny Depp is. 

A tavaszi jelek másik arca

A tavasz csillagjegyeiről összességében elmondható, hogy emelkedő könnyed és vidám jegyek. Közös vonás az életszeretet, a jókedv, viszont térszimbolikai elhelyezkedése miatt, a múlt felé fordulás, a múlton való rágódás is. Nehezen lépnek túl sérelmeken és gyakran el is fojtják azokat, a felszínen egy vidámabb arcot mutatva. Múltjukban gyakran található egy sötét folt, amivel csak nehezen szembesülnek.

Az ősökkel és hagyományokkal a Kos integrált módon foglalkozik, megfiatalítja az időseket, a Bika tesz értük, és eteti őket (áldoz az ősöknek), ápolja a külsőségesebb elemeket, az Ikrek pedig elbeszéli azokat.

E jelek számára közös kihívás a természet nemzőerejének, az érzékiség elburjánzásának kontrollálása.

Nézd meg a többi évszak jellemzőit is!
>> Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei

>> Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás csillagjegyei

>> Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei
   
 
   
  
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12855 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x