A megélhetés és a test kapcsolata - pénzhozó varázslatok...
Címlap / Ezotéria / A megélhetés és a test kapcsolata - pénzhozó varázslatok egyszerűen!

A megélhetés és a test kapcsolata - pénzhozó varázslatok egyszerűen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Korunk kábítószere a munka, a karrierhajszolás. A siker, a fény és ragyogás elérése végett, illetve a bizonytalanság okán, rettegünk az eleséstől, a szükségleteink kielégíthetetlenségétől. Valóban szükségünk van erre?  

Ennek a kornak egyik tömegeket rabul ejtő kábítószere a munka, ami náluk a megélhetést szolgálja. A nélkülözéstől és éhenhalástól való félelmükben hanyatt-homlok szaladunk munkát keresni, egyáltalán nem mérlegelve, hogy mire is van szükségünk.

Megvizsgálva saját szükségleteinket, láthatjuk, hogy az elsődleges szükségletek kielégítéséhez (étel, ital, fedél, ruha, hő, szexuális partner) viszonylag kevés anyagi forrás is elegendő. De csak akkor, ha ebbe nem vesszük bele ezeknek a luxus változatát! Az, hogy mégis az igényeink messze meghaladják az alapszükségleteket, annak az az oka, hogy neveltetésünk és a társadalmi példa miatt ragaszkodunk a másodlagos szükségletek (szórakozás, üdülés, divat, utazgatás, kommunikáció, művelődés, sport, stb.) kielégítéséhez is.

A csapda:eEzért viszont már nagyobb árat kell fizetnünk. Ezért a pluszért többet kell dolgoznunk, és esetleg olyan munkát kell vállalnunk, amit egyáltalán nem szívesen végzünk. Ezek a többletvállalások aztán kimerítik a testet, szellemet, és amennyivel többet keresel, az elmegy a regenerálódásra.

 

Ha azonban megtalálnád a valódi igényedet a munkában - ami nem a pénzigényedet jelenti, hanem hogy mit csinálnál a legszívesebben -, és felülbírálnád a szükségleteidet, akkor helyreállna az egyensúly. Persze ehhez komoly önismeretre és belső változásokra van szükség. Úgy vagy kitalálva, hogy ha ismered saját magad és csak a saját életedet vagy hajlandó élni (vagyis nem felelsz meg mások elvárásának), akkor az általad szívesen végzett munka pont fedezi a szükségleteket!

Nézzünk két gyakorlatot ennek a megoldásához:
  1. Lazulj el, és magadba mélyedve képzeld el, hogy valami csoda folytán annyi pénzed van, hogy a legnagyobb pénzszórás mellett sem fogod tudni elkölteni - vagyis végtelenül gazdag vagy. Éld bele magad ebbe a helyzetbe, és amikor kiköltekezted, szórakoztad magadat, akkor tedd fel a kérdést: Mit csinálnék most a legszívesebben, hogy nincs már kötődésem az anyagiakhoz? Amit erre látsz választ, azt is éld meg, majd újra tedd fel a kérdést. Ezt megélve újra és újra tedd fel ezt a kérdést amíg jön egyáltalán válasz a belsődből.

    Figyelj mélyen magadba, és lásd, hogy egy léghajón repülsz az óceán felett. A szükségleteid és az igényeid, vágyaid, mint megannyi homokzsák a léghajó oldalán. Mérd fel melyek a legszükségesebb súlyaid és a felismert felesleget oldd el! Éld meg ahogy fentebb emelkedik a léghajód! Majd bíráld felül az előbbi döntésedet és megint engedj el az igényeidből! Megint emelkedj! Ezt ismételd addig, amíg bírod és jólesik!
     
  2. A következő gyakorlat nem a megélhetéssel kapcsolatos, hanem az igazán fontos cselekedeteidre mutat rá!
    Lazulj el, és érezd át, hogy a sors akaratát biztos forrásból megtudtad: egy hét múlva meg fogsz halni! Erre az egy hétre bőven van pénzed. Nézd, meg mit csinálnál ezen az egy héten!

A megélhetés kérdésnek új megközelítése

Az eddig leírt megközelítése a megélhetésnek, kellően rugalmassá tehet ahhoz, hogy az ez utánit is bevegye a gyomrod! A világ csupa-csupa analógiákból épül fel. Ahogy kint, úgy bent, meg fordítva is.

Amikor nem fogadod el a környezetedben valaki érzelmeit vagy gondolatait, akkor ügyes önismereti módszerrel arra következtetsz, hogy igazából ezt saját magadban sem fogadod el! Erre befele figyelsz, megtalálod el nem fogadásod tárgyát, és megismerve azt elfogadod. Ugyanezt kellene végigjátszani akkor is, ha a megélhetéssel van valami gondod.

Ahogy a külső érzelmi problémát belsőként kezelted, úgy kell a külső anyagi problémádat, belső anyagi problémaként kezelned! Ez nem más, mint a tested nem ismerete és el nem fogadása.

A munkáddal analóg a testi munka, ahogy az ételt eljuttatja a szájig; a pénz kezeléssel analóg ahogy emésztesz; és a pénz költéseddel analóg, ahogy ürítesz. Ezeket a cselekvéseket, testműködéseket megismerve és elfogadva (tudatosítva) helyre áll az egyensúly, nem csak a táplálkozásodban, hanem az azt szolgáló cselekvésekben is:

Ellazulva és koncentrálva tudatosítsd, hogyan főzöd meg az ételt, mered ki a tányérodba és emeled azt a szádhoz. Máskor meg a rágást és a nyelést tudatosítsd és kövesd az étel útját a gyomrodba. Idővel a belek mozgását is érzékelni fogod. A fekália útját és az izmaid tolómozgását megfigyelve és elfogadva a pénz elköltése válik tudatossá és így harmonikussá is egyben. Már Jézus is szólt arról, hogy Isten madarai nem szántanak, nem vetnek, mégis aratnak! Hát még az Ember fia, aki mennyivel kedvesebb Neki. Ne a megélhetéssel törődj, bízd azt Istenre! A te dolgod csak az, hogy a lelkedben megtaláld őt, és eggyé válj Vele! Ezt a fajta világnézetet a többi vallás és spirituális mozgalom is megerősíti.

 

Az ember, a mai világban annyira megszokta a munkát és az ahhoz való kötődést, hogy már szinte képtelen leszokni róla
. Lásd: nyugdíjasok! Ez tulajdonképpen a megélhetéshez való kötődése az egónak, hogy azt Ő teljesíti! "Én biztosítom a megélhetésem szükségleteit!". Pedig mekkora hazugság és önhittség árad ebből a nézetéből! Mondj le róla, hogy te biztosítsd a megélhetésedet, és add át azt Istennek! Ez a lemondás, ugrás a semmibe, mert mi van ha nem jön be és éhen halsz? Nos, vállald fel ennek a kockázatát!

Ha Isten nem akarja, hogy meghalj, akkor táplálni fog, anélkül, hogy a kisujjadat is mozdítanod kellene érte. Ha az a célja, hogy meghalj, akkor fogadd el azt is! Ne harcolj! Add át magad teljesen!

Tapasztalni fogod, hogy minden kívánságodat teljesíti, és bőséggel ellát nem csak téged, hanem közvetlen környezetedet is! Sok sikert kívánok!
       
(Kép forrása: Pixabay)
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x