Csakragyógyítás: a lélek üzenetei a testen keresztül
Címlap / Ezotéria / Csakragyógyítás: a lélek üzenetei a testen keresztül

Csakragyógyítás: a lélek üzenetei a testen keresztül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A legtöbb betegség akkor üti fel a fejét a testünkben, amikor nem vagyunk jelen benne. Amikor legyengít az idegesség, az elme pörgésétől, folytonos zakatolásától feszültté válik az egész test és elzáródnak az energiapályák. A testi tünetek megjelenése előtt érzékelhetők a zavarok a csakrákban, a test finomenergia-központjaiban. Könnyebb a csakrákból oldani az energiablokkokat, mint egy testi betegséget megszüntetni. Melyik tünet melyik csakra üzenete és hogyan gyógyíthatjuk meg?  

A szárnyaló lélek üzenetei a testnek

Legyen akár pozitív vagy negatív egy energia, mindenféleképpen manifesztálódni, megnyilvánulni akar és nem tesz különbséget a polaritásban. A külső hatásoknak ilyenformán nincs akkora jelentősége, mint a bennünk lévő gondolatoknak és érzéseknek, mert azokra a szervezet rögtön válaszol. Akkor is hatással vannak ránk, ha nem figyelünk oda az érzéseinkre vagy a gondolatainkra, tehát amikor tudattalanul zajlanak bennünk.Először csak az energiarendszerünkben, az aurában és a csakrákban látszik a negatív hatás, később a testben is jelentkezik. Hogy melyik csakrát kell erősíteni, azt a test elárulja.

Az automatikus öngyógyítás akaratunktól függetlenül elindul bennünk. A mindennapi életben láthattunk már olyan jelenetet, amikor valaki az asztal sarkához vagy éléhez dörzsölgeti a tenyerét – biztos, hogy ezek a mozdulatok nem tudatosak, csak jól esnek. Általában eszünkbe sem jut ilyenkor, hogy a tenyér akupresszúrás pontjait stimuláljuk éppen. Az ékszerek viselésével sem mindig az a cél, hogy kiemeljük szépségünket, a régi görögök és egyiptomiak is ékszerrel stimuláltak bizonyos pontokat.

Ki gondolta volna, hogy a gyűrű volt az első ékszer az emberiség történetében, melynek misztikus erőt tulajdonítottak? Úgy hitték, hogy a bal kéz gyűrűsujjából (amit ebben az időben a szerelem ujjának hívtak) egyenesen a szívig és az ott lakó szerelemig vezet egy véna, a „vena amoris”. Ez stimulálta a szívcsakrát és emlékeztette a viselőjét a szíve párjára. Régebben Indiában a családok ékszerekbe fektették vagyonukat, melyeket a nők hordtak, ha pedig férjük elzavarta őket és pénzre volt szükségük, eladták azokat. A házas hölgyek kagylóból készült karkötőt is hordanak a csontok erősítése érdekében. Vörös karkötőt is viselhetnek korallból, ami pedig elősegíti a vérképződést, stimulálja a keringést, illetve a csuklón lévő termékenységet erősítő pontokat.

Előző cikkeimben leírtam, hogy ha egy bizonyos ízt vagy színt kívánunk, azzal melyik csakrát gyógyítjuk. Kívánhatunk illatot, zenét, drágakő érintését sőt bizonyos pozitúrák felvételét is minden előzmény nélkül (a jógában felvett jóleső ászana is ide tartozik), de önkéntelen masszírozhatjuk valamely testrészünket is. Természetesen könnyebb kioldani a csakrából a blokkot, mint egy testi betegséget megszüntetni. A legtöbb betegség akkor üti fel a fejét a testedben, amikor nem vagy jelen benne. Amikor legyengíti az idegesség, az elme pörgésétől, folytonos zakatolásától feszültté válik az egész test és elzáródnak az energiapályák. (A szakszerű masszázs is sokat segít a feloldásukban.)

Mikor billenünk ki életünk középpontjából, a harmóniából, az egyensúlyból? Akkor, amikor nem tudunk belesimulni saját életutunkba, melyet leszületésünk előtt választottunk. A betegségek, tünetek, jelzések a lélek üzenetei, amellyel erre próbálja meg felhívni a figyelmünket. Ha értjük a jelet, könnyebben tudjuk orvosolni a problémát a csakrák szintjén, mielőtt még komolyabb betegség alakulna ki.

GYÖKÉRCSAKRA - TESTTUDAT, ÉLETERŐ, BIZTONSÁGÉRZET, VITALITÁS, BIZALOM

Testi tünetek: székrekedés, aranyér, csont-, fog-, illetve fogínyproblémák, magas/ alacsony vérnyomás, hideg végtagok, meddőség, prosztatagondok, lábak problémái, szaglás gyengülése, vesekő
Lelki jelenségek: életösztön és biztonságérzet hiánya, halálfélelem, enerváltság.                                                           
Megerősítése: Tudom, hogy a Földanya támogatja létezésemet és minden tervemet.

SZEXCSAKRA - KREATIVITÁS, SZEXUALITÁS, ÉRZELMEK, ALKOTÓERŐ, KAPCSOLATOK, CSALÁD

Testi tünetek: vese- és hólyagbántalmak, petefészkek és méh megbetegedései, felfúvódás, herék problémái, altesti hízás, nyirokkeringés zavarai, ízérzékelés gyengülése, frigiditás,  impotencia, menstruációs zavarok, ödéma, sérv
Lelki jelenségek: örömtelenség, elfojtott vágyak, tisztátalanság érzése, kapcsolódási problémák az emberekkel, túlzott félelmek és szexualitás, önzés, betokosodott érzelmek, saját testünk elutasítása.
Megerősítése: Örömmel nyílok meg a kapcsolatoknak, hiszen az élet öröme én vagyok!

NAPFONAT CSAKRA – A SZEMÉLYISÉG SZÉKHELYE, ERŐ, HATALOM

Testi tünetek: gyomorfekély, emésztési és gyomorbántalmak, epe- és máj problémák, anorexia, bulimia, cukorbetegség, elhízás, hasnyálmirigy- és epehólyag gyulladás.
Lelki jelenségek: küzdelem, erőtlenség, megfelelni akarás, döntésképtelenség, önigazolás keresése, cselekvéskényszer, boldogtalanság, passzivitás, belső nyugtalanság, sikertelenség, maximalizmus, túlzott racionalizmus, agresszió.
Megerősítése: ÉN vagyok az ÉLETEM megalkotója, ÉLETEM középpontja vagyok.

SZÍVCSAKRA  - „A LÉLEK KAPUJA”, SZERETET, HARMÓNIA, ÖNZETLEN SZERELEM, EGGYÉVÁLÁS A MÁSIK EMBERREL, ADÁS-KAPÁS, ODAADÁS, MEGBOCSÁTÁS

Testi tünetek: mellkasi és szívbetegségek, tüdőgyulladás, bőrproblémák, az immunrendszer megbetegedései, növekedés szabályozás (testmagasság), hajlott testtartás, allergia, hát felső szakaszának betegségei, asztma, sclerosis multiplex
Lelki jelenségek: állandó tagadás - nemet mondás, érdektelenség, közöny, elutasítástól való félelem, túlzott kedvesség vagy együttérzés, depresszió, bánat, düh, sivárság.
Megerősítése: A szeretet ősforrása vagyok, mely összeköt minden érző lénnyel.

TOROKCSAKRA - ÖNKIFEJEZÉS, BESZÉD, HALLGATÁS, HALLÁS, FÜGGETLENSÉG, HÍD A GONDOLATAINK ÉS ÉRZÉSEINK KÖZÖTT

Testi tünetek: hallás romlása, fülpanaszok, dadogás, torok- és mandula gyulladás, a nyelv problémái, rekedtség, pajzsmirigy alul- és túlműködése, anyagcsere-problémák, ha a testi és szellemi működés nincs arányban, hörgőgyulladás, karok megbetegedései
Lelki jelenségek: lényegtelen, hangos beszéd, ha nem akarjuk vagy tudjuk kifejezni magunkat, öntudatosság hiánya, manipuláció
Megerősítése: A létezés szól általam.

 
 
HARMADIK SZEM - BÖLCSESSÉG, INTUÍCIÓ, BELSŐ ÖSSZEFÜGGÉSEK- IGAZSÁGOK ISMERETE, TISZTÁNLÁTÁS, TUDATOSSÁG, HATODIK ÉRZÉK
Testi tünetek: szemek romlása, központi idegrendszeri zavarok, homloküreg-gyulladás, fejfájás
Lelki jelenségek: hitrendszerünk csak az anyagi világot fogadja el egyetlen valóságnak, jövőkép hiánya, zavaros gondolatok, megértési problémák.
Megerősítése: Az igazság forrásából fakad belső bölcsességem.

KORONA CSAKRA - TUDÁS, SPIRITUALITÁS, HATÁRTALANSÁG, EGYESÜLÉS AZ ISTENI EREDETTEL

Testi tünetek: nagyagy és tobozmirigy-problémák, melyek az egész szervezetre hatással vannak.
Lelki jelenségek: korlátok, a nem támogatottság érzése, elkülönültség, a teljességérzés hiánya.
Megerősítése: Magasabb rendű tudatosság vagyok, az ISTENI EGÉSZ.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 47012 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x