Hogyan éled meg a változást?
Címlap / Ezotéria / Hogyan éled meg a változást?

Hogyan éled meg a változást?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Vannak pillanatok, melyek erőnek erejével szakítanak ki bennünket a mindennapokból. Megragadnak, a levegőbe emelnek, olykor a földre taszítanak - úgy dobálva a testünket és a lelkünket, akárcsak a vad szélfúvás az apró faleveleket.  

Nem mindig tudjuk kontrollálni azokat az eseményeket, melyek hatással vannak az életünkre, így joggal érezhetjük azt, hogy bizonyos esetekben puszta elszenvedői vagyunk a velünk történteknek.

Kevesen tudják azonban, hogy változtatni bármikor képesek vagyunk. Ha nem a bennünket körülvevő világon, akkor a saját szemléletünkön, mellyel elviselhetőbbé, vagy akár élvezhetővé is varázsolhatjuk a közvetlen környezetünket.

Az életben egyetlen dolog biztos, mégpedig a folyamatos változás.

Ahogyan a testünk növekszik, fejlődik, érik, ugyanúgy a bennünket körülvevő világ is folyamatos változásban van. Az, hogy ezt a változást mennyire érezzük jelentősnek, szembetűnőnek, egyedül az időtől függ. Ha lenne elég időnk itt a földön, akkor láthatnánk, hogy morzsolódnak porrá hegynyi kősziklák az erózió hatására, s hogyan épülnek újjak a természet örök körforgása által.

Az építő és romboló folyamatok egyaránt hatást gyakorolnak az élő szervezetekre, a világra, melyben élünk, így semmiről nem állítható egyértelműen, hogy hasztalan volna.
Az életben a kellemetlen tapasztalatoknak éppúgy megvan a létjogosultságuk, mint a kellemeseknek, olyannyira, hogy sok esetben puszta reláció kérdése, épp mit sorolunk az előbbi vagy utóbbi kategóriába.


Egy váratlan sérülés, egy betegség, egy baleset aktuálisan tűnhet kellemetlen helyzetnek, általa mégis számos olyan tapasztalást nyerhetünk, melyről korábban talán sejtelmünk sem volt. Elmélyíthet személyes kapcsolatokat, felszínre hozhat belső motivációkat, segíthet világosabban látni bizonyos célokat.

Egy veszteségélmény feldolgozása is sokat taníthat önmagunkról. Szembesíthet a fájdalommal, megmutathatja, mennyivel többet vagyunk képesek elviselni annál, mint amit addig önmagunkról feltételeztünk. Megtaníthat küzdeni, új problémamegoldási stratégiákat kidolgozni, segítséget kérni és elfogadni, hinni. Nem véletlenül mondják, hogy a krízis, vagyis a válság, egyfajta fordulópont.  Minden olyan váratlan esemény, melynek hatására meginog a lelki egyensúlyunk, egyszerre jelent pszichés megterhelést, valamint lehetőséget a fejlődésre. Az pedig, hogyan éljük meg a bennünket érő destruktív eseményeket, egyedül rajtunk múlik.


Bizonyos krízisek elkerülhetetlen részét jelentik az életünknek. Ahogyan a világ is folyamatos változásban van körülöttünk, úgy az emberi test és lélek sem szűnik meg változni, alakulni, pusztán a folyamat dinamikájában figyelhetők meg intenzívebb és kevésbé intenzívebb időszakok.

 
 
A fejlődési krízis, melyet az egyes életszakaszokban bekövetkező változások okoznak természetes velejárói a testi és lelki működésünknek. A gyermekkorból a felnőttkorba való átlépés éppolyan konfliktuózus lehet az egyén és környezte számára, mint a felnőttkorból az időskorba való váltás. Mégis fontos szem előtt tartanunk, hogy bárhová is emeljen vagy taszítson egy-egy momentuma az életünknek, tudnunk kell hálásnak lenni azért, amit általa átélünk. Ha aktuálisan nehéz is, utólag látni fogjuk, mit tanultunk magunkról, a környezetünkről, vagy épp a világról általa.

Ne feledjük, soha egyetlen momentuma sem hasztalan életünknek, hiszen minden történés hozzátesz valamit ahhoz, akik vagyunk.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9638 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x