Hogyan rontsd el a kedvedet?
Címlap / Ezotéria / Hogyan rontsd el a kedvedet?

Hogyan rontsd el a kedvedet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Többnyire nem tudatosul bennünk, hogy az aktuális lelkiállapotunk alakulására milyen hatással van a gondolkodásmódunk és a viselkedésünk. Pedig az, ahogyan a világot látjuk, és ahogyan részt veszünk a mindennapokban, képes befolyással lenni a pszichés működésünkre. A pozitív szemlélet a nehéz helyzetekben is segíthet túllendülni a mélypontokon, míg a negatív hozzáállás a szép pillanatokat is képes megmérgezni. Az alábbiakban kiderül, hogyan rontjuk el a saját kedvünket!  

Az első lépés a változás útján az, ha felismerjük, melyek azok a pontok a gondolkodásmódunkban, melyek negatív hatással vannak a kedélyállapotunkra. Ezt követheti a berögzült, káros attitűdök felszámolása.

Egy-egy attitűd megváltoztatásában a legnagyobb segítségünkre az azzal ellentétes viselkedés lehet, melyet minimális, ámde elégséges jutalom követ.
Ha például nehezemre esik reggelente köszönni a szomszédomnak, ez alkalommal mégis megteszem, ő pedig hálás mosollyal honorálja a gesztusomat, és megtartja a liftajtót, az segíthet megváltoztatni a szomszédnak való köszönéssel kapcsolatos hozzáállásomat.

Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, legtöbbször csak az kell, hogy néhány automatikussá vált meggyőződésünkön, attitűdünkön változtassunk. Ennek az első lépése az ezzel kapcsolatos viselkedés megváltoztatása. A gondolataink ugyanis képesek a viselkedés hatására formálódni.


A mindennapokban legtöbbször észre sem vesszük, hogyan mérgezi meg a kedélyállapotunkat néhány negatív attitűd. Sokszor a saját viselkedésünk hatására válunk bosszússá, vagy lehangolttá, s nem mások okozzák azt.
Ha tehát azonnali pozitív hatást szeretnénk elérni, elég, ha a következőkkel éppen ellentétesen cselekszünk. Ezek ugyanis a leggyakoribb esetei annak, ahogyan elrontjuk a saját kedvünket.

 
1. Bosszankodj!
Aki képes felismerni, hogy az életben mi fontos, és mi nem az, sok bosszúságot megspórol magának. Azon például, hogy az orrunk előtt ment el a busz, vagy valaki elénk állt a sorban felesleges bosszankodni. Amin nem tudunk változtatni, abba nem érdemes intellektuális erőfeszítést, vagy érzelmi energiát vinni, azt egyszerűen csak el kell engedni, máskülönben a mi lelkünket fogja emészteni.

2. Hibáztass másokat!
Aki nem képes felismerni a saját felelősségét, és a saját belső konfliktusait másokra vetítve reagálja le, az egyrészről épp a valós probléma megoldása kapcsán válik vakká és eszköztelenné, másrészről mérgezi a saját emberi kapcsolatait. A hibáztatás nem megoldás, hanem tünet.


3. Mérd össze magad másokkal!
Aki folyamatos kisebbrendűségi érzést akar megélni, a legjobb, ha összehasonlítja magát másokkal. Mivel mindig találhatunk olyasvalakit a környezetünkben, aki látszólag kedvezőbb megjelenéssel, belső jellemzőkkel, életkörülményekkel bír, óhatatlanul frusztráltnak fogjuk érezni magunkat. Nem másokhoz, hanem saját magunkhoz érdemes tehát viszonyítanunk a pillanatnyi helyzetünket, teljesítményünket. Önmagunkból szükséges a maximumot kihozni.

4. Elégedetlenkedj!
Aki nem képes megbecsülni azt, amije van, az mindig elégedetlen lesz, ez pedig meggátolja őt abban, hogy jól érezze magát. A sóvárgás, a csalódottság, a frusztráció és a düh mentén fog szerveződni a többi emberrel való kapcsolata, ahelyett, hogy hálát érezne azért, ami számára megadatott, és a realitás határain belül aktívan tenne a saját fejlődéséért. Aki nem ismeri fel, mivel rendelkezik, nem tud továbblépni, hiszen nem látja, mire építhet.

 
 
5. Légy tiszteletlen!
Aki nem tisztel másokat, látszólag kedvezőbb pozícióba helyezi önmagát. Azzal ugyanis, hogy lenéz másokat, sértően viselkedik velük, bántóan beszél hozzájuk, a saját önbecsülésének a szintjét érzi magasabbnak. Ez azonban mérgezően hat az emberi kapcsolatokra, és az ego számára sem jelent valós megoldást. Tisztelni csak az képes magát igazán, akinek nem okoz nehézséget másokat is tisztelni, és elismerni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16370 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x