Szeretet, ösztön, teremtés
Címlap / Ezotéria / Szeretet, ösztön, teremtés

Terdik Réka

Szeretet, ösztön, teremtés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-06

Az Imáról, a Meditációról és egyéb gondolati-érzelmi tisztító/teremtő technikákról a traumatérkép szemszögéből kiegészítés. Tehát az ima és a meditáció azok az állapotok, amelyek sikeresen megtisztítják bennünk a belső utakat és ekkor érkeznek azok a "sugallatok", ötletek, amelyek által helyzetek föloldónak, problémák megoldódnak. Ilyenkor fedezi fel az egyén és a közössége az ima, a meditáció vagy a fizikai erőfeszítés áldásos hatásait.  

Konkrétan megkönnyebbülést testi, lelki, szellemi átjárhatóságot, tisztaságérzetet érzel, és már ugrassz is fejest a következő problémába.
Legyünk őszinték magunkkal, ilyen állandóan lesz. Ha véletlenül nincsen, akkor majd gyártunk magunknak, ahogyan szoktuk.

Akármennyire is azt gondoljuk, hogy nem tudjuk, nem ismerjük a technikáját, nem hiszünk benne vagy sohasem csináltuk, végtelen mennyiségű gondolat, érzelem, és cselekedet felel meg imának, meditációs témának vagy egyéb tisztító-teremtő technikának a külső- belső világunkkal tartott szerves kapcsolat miatt. (Ennek következtében bármilyen triviálisnak ható hétköznapi cselekedet válhat ilyen tisztító-teremtő technikává, egy étel elkészítése, egy focimeccs, egy kirándulás.)

Az egyetlen dolog, ami fontos, hogy teljes önátadással csináljuk!

Mivel nem árt azonban ismerni, hogy mik az általános szabályszerűségeik, ezért mindegyikről álljon itt most néhány:
A teljes test szintjén hatnak.

A felkavaró és zaklatott gondolati, érzelmi világot csitítják az elme tisztítása révén, aminek következtében a test megnyugodhat és feltöltődhet, a belső hang pedig hamarabb utat talál a megértéshez és a figyelemhez.

Ennek következtében javulnak a túlélési esélyek a fizikai világban, mert az öröklött és szerzett tudás erősebb összhangban képes az egyént a megfelelő (életet igenlő) cselekedetek, gondolatok, érzelmek útjára terelni.
Az ima a szeretet, az elismerés és a hála erejével hat, bármennyire is agyoncsépeltnek tűnjön ez az állítás.

 

A meditáció a fegyelmezett, összeszedett figyelem, megértés és az együttérzés erejével, a gyakorlati, tehát cselekvésalapú tisztító-teremtő technikák pedig az ösztönvilág erőinek felhasználásával működnek.

Attól függően, hogy egy adott helyzet hol, tehát gondolati, érzelmi, vagy események, cselekedetek szintjén okozza a legnagyobb próbatételt az egyén életében, választjuk ki számunkra, illetve a szűkebb- nagyobb közösségünk boldogulása érdekében a legnagyobb haszonnal járó technikát.

A kiválasztás miatt pedig azért nem kell aggódjunk, mert a szerzett-öröklött tudásunk még egy leállíthatatlannak tűnő, állandó gondokkal terhelt elme esetén is kiváló megoldást fog gyártani. (Elsődlegesen egyébként megbetegít, vagyis olyan helyzetet teremt, ahol az addig használt, jól bevált ilyen-olyan trükkjeink fabatkát sem érnek. A betegség pedig tisztulásunk első jele.)

 
 
És amint azt a korábbi cikkekben írtam, a szellemi- érzelmi- testi szférákat egyértelműen tápláló, gyógyító gondolatokkal, érzelmekkel és cselekedetekkel lehet helyreállítani, nem pedig azzal, ha ráteszünk még egy lapáttal, az addig használtból. Egyszerűen csak hagyjuk végre belső, gyógyító ösztöneinket működésbe lépni, hagyjuk hadd erősödjön és segítsük minden létező eszközzel, imával, meditációval, testi gyakorlatokkal, hogy átvezethessen bennünket biztonságban életünk legrázósabb helyzetein.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6683 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x