Kukába a szeméttel és mozgásra fel!
Címlap / Kukába a szeméttel és mozgásra fel!

Kukába a szeméttel és mozgásra fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Szingli vendégeimnek szoktam mondani, hogy amikor a tavaszi fáradtság kedvüket szegné, jobban teszik, ha összekapják magukat, mert jön a nyár, ami a nők számára egy hatalmas Challenge Day. Ha a tévé világából szeretnék párhuzamot hozni, az egész olyan, mint a sorozatvásárlás, akkor dől el, hogy mit/kit fogsz nézni egész télen és jó esetben még utána is nagyon sokáig!  

A legtöbben abba a hibába esnek, hogy az utolsó pillanatra hagyják a felkészülést, pedig pont a strandforma nem az, amit csak úgy pillanatok alatt össze lehetne hozni. Tudom, erre legtöbben alapból rá szokták vágni, hogy de az újságok szerint 15 nap alatt is lehet... (és ide most képzelj el valami fejhangon dumáló hancúrmacát!) Ugye, mindjárt másképp hat és már nem is tűnik annyira értelmesnek?

Egyébként igen, ha van rajtad kb. 2 kg felesleg, akkor tényleg összehozható. De ha két kiló felesleg van rajtad és ezen kattogsz, akkor valami sokkal nagyobb baj van a háttérben. A pasik hanyatt-homlok menekülnek egy olyan csajtól, aki képes azon kibukni, hogy van rajta 1-2 kg plusz. Ha ugyanis ez hatalmas probléma nála, akkor otthon milyen hülyeségeken fog balhézni? Ami persze lehet, hogy nem így lesz, de a statisztika általában nem hazudik.
 
Ha kicsit nagyobb a gond ennél, és most nem feltétlen arra gondolok, hogy már két kisgyerek kering körülötted, akiket a tömegvonzás állított pályára, akkor érdemesebb 4-5 hónapban gondolkodni. Hogy miért? Nézd meg, mit csinál a többség és tedd az ellenkezőjét! Ez a siker titka! Ugyanis mit csinál a többség? Keres valami fogyókúrás marhaságot a neten, valamit, ami a minimális étkezést szorgalmazza – ez kb. olyan, mint a minimálbér: az éhenhaláshoz sok, a túléléshez kevés. Ezzel szenved maximum egy hetig, aztán rájön, hogy már a tapétát is lerágná a falról, csak egyen valamit, ekkor hirtelen nekiáll és bekajál, rögtön szerezve is magának pár kg felesleget. Aztán fogja magát, próbálja rászánni magát az edzésre, de addigra már egy csomó idő elment a rendelkezésre állóból, így ha történetesen sok évnyi tespedés után talál valami kemény edzést, amin ha nem is első, de második alkalommal úgy lesérül, hogy hetekig növényként vegetál majd az ágyban, és a kör bezárul, mert innentől fogva újra csak hízik!

Hogyan működhet ez normálisan?


Az első lépést kihagyhatjuk, hiszen arra már te is rájöttél, hogy változtatni kell! Tegyük az ellenkezőjét annak, amit a többség! Nem keresünk diétát és drasztikus fogyókúrát. Helyette a józan eszünkre hagyatkozva kidobáljuk a szemetet a konyhából, a hűtőből. Ami kész kaja, tehát boltban, becsomagolva meg lehet venni: kuka. Amit csak sütőben fel kell melegíteni, kuka. Cukros, sós, hónapokig elálló? Kuka.

Kb. ugyanennyibe kerülnek a friss zöldségek, nem kell kilószám venni, elég mindig pár darabot, amit épp megkívánsz, egy kis csirkemellel, hallal, és esetenként ki lehet egészíteni nem zsíros vörös húsokkal is, ugyanis ezek fogyasztása is ajánlott, mivel egyes vitaminok felszívódását segítik.

Máris van mit enned. Én ezekből pasiként tudok változatos kajákat csinálni, pedig nincs sok összetevő, de hal, csirke, zöldség és rizs kombinációjából már komoly menüket össze lehet állítani,  főleg, ha még az elkészítés módját és a recepteket is variáljuk! Nem éhezel, de máris sokkal egészségesebben étkezel!

Jöhet a mozgás! Ne akarj elsőre minden ismert csúcsot ledönteni. Idő kell ahhoz, míg visszaszoksz, így az első hónap még bőven telhet a szoktatás jegyében. Úgyis azt fogod érezni, hogy a halálodon vagy és minden edzés után hívod a temetkezési vállalkozót, hogy talán most jött el a te időd. Mert nem használtad az izmaidat és újra formába kell nekik jönni.  Itt jön képbe az akaraterő, esetleg egy barátnő, aki elmegy veled és az egész máris nem olyan borzasztó.

Aztán ha 21 napig csinálsz valamit, akkor az úgyis szokásoddá válik és egyenesen hiányozni fog a mozgás. Eltelik egy hónap, és amikor már azon gondolkozol, hogy biztos kell-e a következő bérlet, akkor jönnek majd a megjegyzések, hogy egyre jobban nézel ki, észreveszed, hogy új barátaid vannak, és tényleg hiányzik a mozgás.
Nem éheztél, nem szenvedtél, nem rokkantál bele, de mégis megváltozott az életed!
Kép:
www.sxc.hu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 805 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x