Fiatalt keresnek az állásra? 5 tipp, hogy megmutasd: az vagy!...
Címlap / Karrier / Fiatalt keresnek az állásra? 5 tipp, hogy megmutasd: az vagy!

Fiatalt keresnek az állásra? 5 tipp, hogy megmutasd: az vagy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

35 felett lép be és 45 évtől csúcsosodik ki a kor-probléma a munkakeresés során. Mitől néz ki valaki fiatalabbnak? És mitől látszik öregnek? Mindegy, milyen nemű vagy! 5 aranytanácsunk állást keresőknek.  

A kinézetünk –  főleg, ha az első benyomásra is adunk – igen sokat számít. Még akkor is, ha máskor nem adunk erre túl sokat, az interjún ki kell tenni magunkért. Egyáltalán nem mindegy, hogy nézünk ki, mert az állásinterjún a tudásunk nincs a homlokunkra írva, viszont a kinézetünk igenis nagyon erős üzenettel hat.

Vannak klasszikusan nyanyás dolgok, amit sajnos a korosabb nők előszeretettel alkalmaznak, mintegy rásegítve ezzel, hogy sehol ne vegyék fel őket „az életkoruk miatt”. A CV (önéletrajz) mellé tett fotókon is érdemes klasszul kinéznünk, de ez csak az első lépés. A személyes megjelenés ugyanolyan fontos! Ezek a műveletek gyakran nem kerülnek hatalmas összegekbe, mégis busásan kamatozik, ha odafigyelünk magunkra.A 5 legerőteljesebb hiba, amit nem szabad elkövetni:
 1. Foghíjak. A fogászati kezelés bizony nem olcsó mulatság, mégis meg kell ejteni ahhoz, hogy rendes összkép alakuljon ki rólunk. Egy olyan kollégát, aki „beleröhögött a sortűzbe” még a hátsó raktárban sepregetni is csak protekcióval vesznek fel.
  HarmoNet tipp:
  Csináltasd meg a fogaidat! Tekintsd befektetésnek!
   
 2. Lenövés / pajesz / orrszőr / bibircsók: A lenőtt haj, a csúnya, zilált, „kendermagos” fejszőrzet, a rosszul vágott frizura, az arcról kiálló szőrszálak, az orrból (fülből!!) kiálló szőrcsomók, a gondozatlan pajesz – szakáll, vagy bajusz, mindkét nemnél visszatetszést keltenek. Mindegy milyen állásra pályázunk!
  HarmoNet tipp: Szőrteleníts, ahol kell, menj rendes fodrászhoz!
   
 3. Nyanyacsuka, tutyi: A lapos talpú, rendesen szétjárt, kényelmes cipeli nagyon jó a piaci bevásárláshoz, vagy a haverokkal együtt bandázáshoz, de nem való egy felvételi interjúhoz. Válassz rendes, szép, kipucolt cipőt. Nem baj, ha most az egyszer nem kényelmes, de legyen csini, mutatós. Sportcipőnek STOP, hacsak nem edzőnek jelentkezel! Rendes bőrcipőről beszélek. Nem bebújós, nem makkos, nem a ballagós. Divatos rendes, nők esetében kisebb sarokkal. (Vagy ha bírod, akkor nagyobbal!)
  HarmoNet tipp: Ne felejtsd el kipucolni a szép cipődet!
   
 4. Smink a nőnek, illat a férfiaknak! A férfiak gyakran még ma is elfelejtik, hogy az ápoltság nem fejeződik be a szappanos borotválkozásnál: egy jó, divatos férfi parfüm csodákra lehet képes! A nők 30 felett illendő, hogy sminkeljék magukat. Használjunk lehetőleg fiatalító színeket, a világos árnyalatokat. Számos helyen segítenek nekünk ingyen és bérmentve abban, hogy milyen smink illik hozzánk legjobban. A nagyáruházak sminkelési bemutatóin legalább egyszer vegyünk részt, és figyeljünk jól. Legalább az alapokat lessük el és saját színeinket alkalmazzuk ügyesen. A nagy szépséghálózat építők is tudnak nekünk tanácsot adni, de a HarmoNet szépség tanácsadónője is örömmel áll rendelkezésetekre! Az olcsóbb sminkszerek is lehetnek jók!
  HarmoNet tipp: Egyszer szereld fel magad egy komplex, színben neked való készlettel, ez hosszú időre elég! Használj szájfényt!
   
 5. Öltöny / kosztüm és a divat: Az állás interjúkra már nem felel meg a ballagó öltöny, vagy az a cuki kis kosztüm, amit 10 éve vettél a barátnőd esküvőjére. A divat már változott azóta! Ma már szerencsére az outlet boltok és a minőségi használt ruhát árusító boltok számos alternatívát kínálnak arra a helyzetre is, ha nincsen túl sok pénzed.
  HarmoNet tipp: Vidd el magaddal vásárolni a legjobb ízlésű barátnődet!

Akármilyen apróságnak is tűnnek ezek a hibák egyesével, ha kettőt vagy többet magadénak tudhatsz egy elegáns állásnál szinte biztos, hogy háttérbe szorulsz. Nézz bele a tükörbe, és ha alig ismersz magadra, de úgy érzed 5 évvel fiatalabb vagy, vagy legalábbis egyedi és új, bátran lépj ki az utcára. Kezdj új életet!

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4489 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x