Whitney Houston váratlan halála beárnyékolja a Grammy-gálát...
Címlap / Kihunyt csillagok / Whitney Houston váratlan halála beárnyékolja a Grammy-gálát

Whitney Houston váratlan halála beárnyékolja a Grammy-gálát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Derült égből villámcsapás a szakmabelieknek és a rajongók millióinak: Whitney Houston, minden idők egyik legnagyobb rhythm and blues és popénekese nincs többé.  

Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. Felfedezője, megannyi sztár útnak indítója, Clive Davis megrendülten egyelőre csendet kért…


Elsők között hajtott fejet Whitney előtt volt férje, Bobby Brown, aki együttélésük idején nem kevés keserűséget okozott neki. Megszólalt már – többek között – Tonny Bennett, Mariah Carey, Chaka Khan, Dolly Parton, Cee Lo Green, Pink, Christina Aguilera, Rihanna, Bruno Mars, John Legend, Queen Latifah, Mia Farrow, Smokey Robinson, Tony Braxton, s nyilván az egész szakma tisztelettel adózik majd a gyönyörű, ám zaklatott, tragikus életű énekesnő emléke előtt, aki 48 évesen távozott az élők sorából.


Neil Portnow, a Grammy-intézményt működtető NARAS elnöke máris jelezte: gondoskodnak róla, hogy Whitneyről méltóképpen megemlékezzenek az 54. díjkiosztó gálán. A Recording Academy rövid közleményben minden idők egyik legnagyobb popénekeseként méltatta az elhunytat. A díjátadón napjaink rhythm and blues sztárja, Jennifer Hudson dallal tiszteleg Whitney emléke előtt. A hatszoros Grammy-díjas énekesnő, a Több mint testőr című világsikerű film sztárja részt vett volna azon a partyn, amelyet a zene legnagyobb éjszakája előtt Clive Davis rendezett.


Whitney Houston a nyolcvanas évek derekán robbant be - 1985-ben megjelent első albuma, a Whitney Houston minden idők legsikeresebb bemutatkozó lemeze volt, természetesen  Billboard 200 listavezető, a Rolling Stone 1986 legjobb albumának választotta, s a minden idők 500 legjobb nagylemeze közé is besorolta. Következő albuma, a Whitney ugyancsak a Billboard 200 élére került. Ő volt az első női előadó, aki első helyről indult egy albumával a Billboardon.

 
Whitney nem akármilyen családból indult: anyja, Cissy Houston a gospel és a rhythm and blues ikonja, s unokatestvérét,  Dionne Warwicket sem kell különösebben bemutatni. Ő maga templomi kórusban kezdte az éneklést 11 éves korában. Mielőtt végleg a zene mellett kötelezte volna el magát, modellként dolgozott, 1985-ben jelent meg bemutatkozó albuma.


Ez az időszak a több mint testőr című filmmel, a hozzá kapcsolódó albummal és példátlan sikerű kislemezével, az I Will Always Love You-val zárult. Aztán 1992-ben férjhez ment Bobby Brownhoz, a meglehetősen brutális hip hop énekeshez, évekre eltűnt
az élvonalból, ha voltak is reménykeltő felvillanásai, így az 1998-as My Love is Yor Love majd 2002-ben a Just Whitney című albuma.  Időnként riasztó híreket lehetett olvasni arról, hogy milyen brutálisan bánik vele férje, a drog is beleszólt életébe, idegösszeomlása volt. Bobbytól 2007-ben szerencséjére el tudott válni.
 
2009-ig kellett várni újabb remek albumára, az I Look to You-ra, amely ismét bevette a Billboard 200-as listájának csúcsát,  tarolt  a rhythm and blues és a hip hop listákon, első volt Kanadában Németországban és Olaszországban is. A szakírók méltatták, hogy bár pályája során szemezett a popzenével, a visszatéréshez a rhythm and blues adta meg az alaphangot.

 
Whitney Houston minden idők legsikeresebb énekesnőjeként a Grammykkel együtt összesen 415 díjat gyűjtött, volt köztük 23 American Music Award, 30 Billboard Music Award és Emmy-díj is került vitrinjébe.

Minden idők legtöbbször díjazott énekesnőjeként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Példátlan mennyiségű eladott lemezeinek száma, 200 milliónál több albuma fogyott szerte a világon, s bátran megjósolható, hogy tragédiája nyomán újra fellendül minden idők egyik legnagyobb női hangjának kultusza.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x