Van olyan könyv, ami rólam szól?
Címlap / Kultúra / Van olyan könyv, ami rólam szól?

>

Van olyan könyv, ami rólam szól?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Személyre szóló könyv felnőtteknek? Amelyben az a főszereplő, akit mi választunk? Létezhet ilyen? Jó lehet egy ilyen könyv?  

Amikor elmondom valakinek, hogy mivel foglalkozom, többnyire efféléket kérdeznek:

„Személyre szóló? Mármint benne van egy fotó, meg egy személyes üzenet és kész? Elképzelni sem tudom, hogyan lehetne másképp személyre szabva egy regény?”

„Arról már hallottam, hogy gyerekeknek lehet venni ilyen könyvet, na de hogy felnőtteknek?”

„Ilyet senki sem vesz, hiszen mindenki azért olvas, hogy kiszakadjon a valóságból és nem azért, hogy ott megint csak önmagával találkozzon.”

„Érdekes ötlet, de szerintem kivitelezhetetlen, hogy minden egyes megrendelésnél át legyen írva a szereplők neve, külseje stb. ahol ezek a regényben említésre kerülnek. Ez nagyon körülményes és időigényes.”


Számos hasonló kommentet és választ kaptam, mikor éppen írót kerestem a könyvötletemhez. Pedig higgyétek el, nem találtam fel újra a kereket. Ilyen könyveket már jó pár éve kapni világszerte, és van is rá kereslet. Aki ilyennel azonban még nem találkozott, annak teljesen jogosak a fent felsorolt felvetései. Èn azonban szeretnék mégis mindenkit megismertetni, ezzel a szerintem igenis szórakoztató könyvfajtával.


Mik is azok a Rólad Szól Könyvek?

A Rólad Szól Könyvek olyan felnőtteknek írt történetek, amelyekben mindenki szerepelhet, akár főhősként, akár mellékszereplőként. Egy olyan könyv, egyedi ajándék, amelyben a megajándékozott önmagával találkozik a sztoriban. Te, a megrendelő, határozod meg, hogy a jellemleírás és a történet alapján, kinek milyen szerepet adsz a történetben. A szereplők nevét, hajszínét, szemszínét és egyéb jellemzőit szintén megadhatod! A könyv tartalmazhatja a személyes üzenetedet vagy a dedikálásodat is.

Mit is jelent pontosan, hogy személyre szóló a könyv?

A „Rólad Szól Könyvek”-nél nem csak arról van szó, hogy a címlapon szerepel egy általunk kiválasztott név, vagy épp egy fotó, vagy az első oldalra írhatunk valami személyes üzenetet. Maga a történet is személyre van szabva, a megrendelő által megadott nevek és jellemzők alapján. Ez úgy lehetséges, hogy már a történet kitalálásakor, annak személyre szabhatóságát tartottuk szem előtt. Nyilván például egy női karaktert nem lehet egy férfi jellemre ráhúzni. Tehát bizonyos kötöttségek adottak, de ezekre szükség is van a történet szempontjából.

Miért működnek a gyerekeknek szánt, ilyen típusú mesekönyvek?  

A gyerekek még hatalmas képzelőerővel rendelkeznek. A róluk szóló mesék általában sokkal jobban lekötik őket, hiszen van egy dolog, amire ösztönösen odafigyelnek már kiskoruktól fogva: ha a nevüket hallják. A kisgyerek, azáltal, hogy a nevén van szólítva, sokkal könnyebben beleképzeli magát a történetbe, a vele történő kalandokba. Mindemellett a mesék segítenek nekik feldolgozni a napi történéseket, eseményeket. Ha pedig a gyermek már nagyobb, akkor nagy szerepe van a könyveknek az olvasás megszerettetésében.

Miért lenne ez más nálunk, felnőtteknél?

Mivel a gyermeki képzelőerő a felnőtté válással kicsit a ködbe vész, ezt meg kell támogatnunk egy kis „mesével”. Az, hogy mi magunk vagyunk egy történetnek a főhősei, nemcsak, hogy nem zavaró, hanem rendkívül szórakoztató. Bár kiragad minket a jelenlegi valóságból, de mégis a realitás talaját megőrizve elrepít minket egy kitalált, fiktív életbe és élethelyzetekbe.

Mikor az Arany Krisna legelső átdolgozását a kezembe vettem, akkor éreztem igazán, hogy ez valami zseniális. Annak ellenére, hogy addigra már vagy 15-ször biztosan elolvastam a regényt oda-vissza, mégsem tudtam letenni. Annyira szórakoztatott, hogy a főszereplő, aki egyik jó barátunk, a könyv olvasása során milyen új élethelyzetekben találja magát, hogy szinte egy teljesen új oldaláról ismertem meg ismét a sztorit. Végig előttem volt az igazi arca és a megnyilvánulásai a történet vonatkozásában. Aztán persze egyre izgalmasabb lett, ahogy becsatlakozott a többi szereplő is a baráti társaságból.

Miért igazán jó ajándék egy ilyen könyv?

Legfőbb célom, hogy az általad megajándékozni kívánt személy, az egyik legmaradandóbb és legszemélyesebb minőségi ajándékot kapja, mely egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat. A legfontosabbnak azt tartom, hogy igényes és minőségi munkák kerüljenek ki a kezünkből. A könyvek írására profi és a szakmában jártas embereket kérünk fel. Minden elkészült kézirat korrekciós, majd lektori ellenőrzésen megy keresztül és csak ezután kerül a nyomdába.

 
 
Arról biztosíthatlak, hogy egy ilyen könyv nem porosodik ott senki polcán, vagy hever a még bontatlan ajándékok között. Hogy miért?

Egyrészt egy jó könyvet szinte le sem lehet tenni, ha jól megírt és fordulatos a sztori. Másrészt pedig ki ne olvasna el, egy olyan könyvet, amelyben ő maga a főszereplő? Vagy amelyben nem csak magáról, de akár a barátokról, ismerősökről is olvashat?

Folyamatosan dolgozunk újabb történeteken, és a már meglévök állandó tökéletesítésén ill. a történetek további személyre szabhatóságán. Ha felkeltettük az érdeklődésedet és szívesen körülnéznél nálunk, akkor várunk sok szeretettel a honlapunkon vagy a Facebookon!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4028 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x