Mitől lesz jó tanuló a gyerek?
Címlap / Őrület / Mitől lesz jó tanuló a gyerek?

Mitől lesz jó tanuló a gyerek?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Egy gyermek számára a futás, az ugrálás, az aktív játék a többi gyerekkel a lehető legjobb módja annak, hogy az agya fejlődjön. Kutatások szerint az iskolai teljesítmény hatékonyan javítható, ha a gyerek rendszeresen mozog, sportol. 

A kanadai Active Healthy Kids és Kelet-Ontáriói Gyermekkórház összefogásával készült felmérés pontos képet adott a gyerekek fizikai és mentális állapotáról. Sajnos sok oktatási intézmény igyekszik a testmozgásra szánható időt megkurtítani, mondván, hogy a sportolás semmiféle hatással nincs az osztálytermi teljesítményre. Ez azonban nem igaz. A felmérés szerint, akik többet mozognak, jobban is tanulnak. Ennek ellenére Kanadában az iskolás gyerekek mindössze 13 százaléka mozog 90 percet, vagy annál többet, márpedig ennyi lenne a napi minimum.

A tanulók 90 százaléka alig végez bármiféle aktív testmozgást. Ehelyett leginkább a számítógép, vagy a televízió képernyője előtt ülnek. A tanulmányból az is kiderült, hogy minél kevesebbet mozog valaki, annál kevésbé valószínű, hogy diplomát szerez.

Amit a gyerekeink ma csinálnak, az kihat a jövőjükre is. Úgyhogy vigyük őket a szabadba, hadd mozogják ki magukat, és játszanak a többi gyerekkel, javasolja az Alive

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1776 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x