Miért egészségesebbek a cica- és kutyatartók társaiknál?...
Címlap / Otthon / Miért egészségesebbek a cica- és kutyatartók társaiknál?

Miért egészségesebbek a cica- és kutyatartók társaiknál?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Szív- és érrendszeri, mozgásszervi és lelki egészségünket is óvják velünk élő kedvenceink. A macskáknak saját ’pszichés sugárzásuk’ van, a kutyák pedig még napi mozgásigényünket is biztosítják. Az állatok ismerete, simogatása, figyelése pedig a pszichés zavarokkal küzdő gyerekeknek is segít.  

A kisállat és a gazdja között fennálló meghitt kapcsolat enyhíti a hétköznapok során, főleg a városi emberekben - pestiek, ugye nem is kell mondani? - felgyűlt stresszt.

A kutya úgy örül nekünk, ha végre hazatérünk, mint soha egy ember sem, és a cica pedig hozzánk dörgöli magát, gyakran még a hasát is fölkínálja, ami a legnagyobb bizalom jele. Ezt a jelenséget megvizsgálták laborkörülmények között, és kiderült, hogy mind a gazdi, mind pedig a kisállat megnyugodott ezen üdvözlési rituálé közepette.

Az embereket felszabadulttá és egyszerre elkötelezetté teszi az állattal való együttélés. Az állatokkal való meghitt viszony mentes az emberekkel való összes bonyodalomtól, nincsenek benne megjátszások, félreértések, nincs benne csalárdság vagy ellentmondás.

A mély lelki sebeket szerzett emberek - főként a gyermekek - éppen ezért nyílnak meg könnyebben egy egyértelműen és mindig azonos módon kommunikáló kisállat számára, vagy annak társaságában a segítő jelenléte mellett (kisállattal kísért pszichológiai terápia). Erre a munkára többnyire a gyermekek (néha nem túl szakszerű, de szeretetteljes) "nyúzását" jobban elviselő kutyákat szokták bevetni.

Ugyanez a nyugtató hatás fizikai gyógyító erővel bír. Az USA-ban és Angliában is sorra nyílnak a kedvenceket is befogadó idősotthonok. Egy vizsgálat már az 1900-as évek elején egyértelműen bebizonyította, hogy az emberek várható élethosszát megnyújtja, ha kedvenceikkel együtt maradhantak.

A kutatásokból kiderült, hogy a stressz hatására fellépő szívbántalmakat pedig egyenesen meggyógyítja egy kutyus vagy cica jelenléte. Sok nőgyógyászati betegségben szenvedő vagy menstruációs görcsökkel kínlódó nő számol be arról, hogy a cica "megérzi", hogy hol fáj, és a hasuk érzékeny részére fekve képes elvarázsolni a fájdalmat. Ugyanezt az izületeikre vagy más fájós testrészeikre panaszkodó idősek is említik.

A kutya- és macskatartók tehát egészségesebbek, és sokkal jobb életkilátásokkal rendelkeznek társaiknál!
 

 

Kép: Cindysalad / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4635 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x